ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1953
Şu an 19 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Haberler


Şirin Pancaroğlu, Ceren Necipoğlu anısına çaldı. 10.08.2009


Ceren Necipoğlu meleklerin çalgısını çalıyordu ve artık o da bir melek…

Arp sanatçısı Şirin Pancaroğlu, 6. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali kapsamında Eklisia Kilise’de bir konser verdi.

Meslektaşı ve yakın dostu Ceren Necipoğlu anısına sahneye çıkan Şirin Pancaroğlu, konserde Girolamo Frescobaldi’nin “Aria detta la Frescobalda”, Domenico Scarlatti’nin “Fa Minör Sonat K466” ve “La Majör Sonat K209”, Johann Sebastian Bach’ın “Koral Melodisi”, Mikhail Glinka’nın “Mozart’ın bir teması üzerine çeşitlemeler”, Claude Debussy’nin “Arabesque no.1”, Marcel Tournier’in “Altı noel şarkısı op. 32”, Enrique Granados’un “Epilogo”, İsaac Albeniz’in “Torre Bermeja”, “Malaguena” ve “Asturias”, Pierre Sancan’ın “Tema ve çeşitlemeler” adlı eserlerini seslendirdi.  

Gümüşlük Eklisia Kilise, Şirin Pancaroğlu’nun performansını izlemek isteyen klasik müzikseverlerin akınına uğradı. Salonu ve kilisenin bahçesini dolduran beş yüz civarındaki müzikseveri Eklisia’ya getiren neden sadece arpın Türkiye’deki en önemli isimlerinden biri olan Şirin Pancaroğlu’nu izlemek değildi; bu büyük ilginin nedeni, Pancaroğlu’nun da çok yakın dostu olan ve geçtiğimiz aylarda kaybettiğimiz arp sanatçısı Ceren Necipoğlu’nun anısını yaşatmaktı.

Konser öncesine gazetecilere duygularını ifade eden Şirin Pancaroğlu, festivalin değerli dostu ve meslektaşı Ceren Necipoğlu’na adandığını belirterek, Gümüşlük Klasik Müzik Festivali’ne ilk kez katıldığını hatta Gümüşlük’e ilk kez geldiğini söyledi. Pancaroğlu, değerli dostunun anısını en iyi şekilde yaşatacaklarını da vurgularken sözlerini şöyle sürdürdü; “Belki acı bir vesile ama arp, ülkemizde daha çok sevilen bir enstrüman haline gelecek. Ceren işine çok bağlı, hümanist, çalışkan, çok yönlü bir insandı. Bizim için çok değerliydi, bundan sonra gönüllerde yaşayacak”.

Festivalin Sanat Yönetmeni Eren Levendoğlu ise yaptığı konuşmada “Ceren Necipoğlu’nu festival başlamadan kısa bir süre önce kaybettik. Bu sadece ülkemizin kaybettiği bir değer değil tüm müzik dünyasının bir kaybıdır” dedi. Levendoğlu, Festivalin büyük ilgi gördüğünü ve her sene daha güçlendiğini de belirterek, festival kapsamında bu yıl 60 öğrencinin de yaz okuluna katıldığı bilgisini verdi.

Konser başlamadan önce festivale önemli destek veren Gümüşlük Belediyesi adına başkan Mehmet Tire de bir konuşma yaparak, Gümüşlük’ün bu ilgiyi hakkettiğini ve böyle bir festivalin Gümüşlük’e çok yakıştığını belirterek, müzisyenlere, müzikseverlere ve organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

Şirin Pancaroğlu, arpın alışılageldik romantizminin ötesinde her türlü müzikal düşünceyi ifade edebilecek güçlü bir çalgı olduğunu göstererek, yorum yeteneği ve çok yönlü müzisyen kişiliği ile dünya müzik sahnelerinde kendine ayrı bir yer edinmiş bir sanatçı.

Şirin Pancaroğlu, aralarında A.B.D.’de Kennedy Center ve Wolf Trap, Japonya’da Takemitsu Memorial Hall, İsveç’de Konserthuset, Kore’de Sejong Cultural Arts Center’ın da bulunduğu seçkin salonlarda ve Tokyo Senfoni Orkestrası, Avrupa Birliği Oda Orkestrası, Memphis Senfoni Orkestrası, Washington Chamber Symphony gibi orkestralar eşliğinde konserler verdi. Sanatçı, Fransa’da Berlioz, Trièves ve Chirens Festivalleri ile Villeveyrac Müzik Haftalarında; ABD’de Millenium Stage, Imagine New Music Festival, Ebb and Flow Arts Festivallerinde; Festival del Centro Historico de la Cuidad de Mexico, Uluslararası Belgrad Arp Festivali ve Kuzey Kıbrıs Bellapais Uluslararası Müzik Festivalinde yer aldı.
Tüm Haberler