ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1953
Şu an 47 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Haberler


Dünyanın En Büyük Bilimsel Enstrüman Koleksiyonu ve TBMM Üstün Hizmet Ödülü Sahibi Araştırmacı-yazar Etem Ruhi Üngör, Gelibolu'da Toprağa Verildi. 12.08.2009


Dünyanın en büyük bilimsel enstrüman koleksiyonu ve TBMM Üstün Hizmet Ödülü sahibi Araştırmacı-Yazar Etem Ruhi Üngör, Gelibolu'da toprağa verildi. Üngör'ün tabutunun örtü dahi olmaması şaşkınlığa yol açtı. Üngör'ün kızı, tabutta örtü olmamasının kendi hataları olduğunu; Türk bayrağı örtülmemesinin de devletin hatası olduğunu söyledi. Nasıl zayıflayacağınızı hastane.com.tr'ye sorun!

İstanbul'da bakkaldan ekmek ve süt aldıktan sonra evine giderken sokakta düşerek vefat eden Üngör, vasiyeti üzerine Çanakkale Savaşı'nda amcası Nigdeli Ethem'in şehit olduğu Gelibolu'da toprağa verildi.

Ölümünden sonra devlet yetkililerinin "101 Türk büyüğü" arasında yer alan 87 yaşındaki Üngön'in naşına sahip çıkmaması ve sokak ortasında saatlerce savcı beklemesi ve resmi tören yapılmaması sevenlerini üzmüştü.

Üngör'ün cenazesinin defni sırasında da sevenleri şaşkınlık yaşadı.

TABUTUNDA ÖRTÜ BİLE YOKTU

Üngör'ün cenazesi, toprağa verilmek için üzere Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı sınırları içerisindeki Alçıtepeköyü Mezarlığı'na getirildi.

İstanbul'da Karacaahmet mezarlığı Şakirin Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından kızı Zerrin Ergül, 9 yıl önce şehitliklere gezmeye gelen ve Alçıtepe köyü muhtarından köy mezarlığından yer isteyen babasının cenazesini ambulans ile şehitliklere getirdi. Akşam saat 19.30'da Alçıtepe köyüne getirilen Üngör'ün tabutunda örtü dahi bulunmaması şaşkınlığa neden oldu.

Türk bayrağı sarılı tabut bekleyen köylüler, sahipsiz kişilerin dahi tabutlarının üzerinde olan yeşil örtünün tabutta olmamasının, 101 Türk büyüğü arasında yer alan Üngön'e yakışmadığını; bunun devletin büyük bir ayıbı olduğunu söylediler.

Alçıtepe köyü İmamı Hasan Türk tarafından okunan Kur'an-ı Kerim ve dualar eşliğinde Üngör'ün naşı köylülerin ve yerel yöneticilerin de aralarında bulunduğu 30 kişi tarafından toprağa verildi. Babasının toprağına kürekle toprak atan Zerrin Ergül, köylüler mezara toprak atarken cep telefonu ile görüntü ve fotoğraf çekti.

"TÜRK BAYRAĞI OLMAMASI DEVLETİN HATASI"

Üngör'ün kızı Ergül, babasının tabutunun üzerinde örtü olmamasının kendilerinin hatası olduğunu; Türk bayrağı olmamasının ise devletin hatası olduğunu söyledi.

Ergül, "Çok mutluyum, çok huzurluyum. Bana bunu yıllar önce vasiyet etmişti. Çünkü ailede en çok şehit amcası Ethem Bey'i sever ve saygı duyardı. Ben de babamın şehit amcasının yattığı topraklara gömülme vasiyetini yerine getirdiğim için huzurluyum. Devletin ilgisizliği yıllardır var. "diye konuştu.

ETEM RUHİ ÜNGÖR KİMDİR?

Etnomüzikolojik araştırmalarıyla uluslararası bir kimlik kazanmış olan Üngör, özellikle Türk Çalgıları konusunda uzmandı. 750 çalgıdan oluşan özel koleksiyonu, bu alanda dünyanın en zengin koleksiyonu kabul edilmekteydi.

1967-76 yılları arasında 20 bin 796 kilometre yol kat ederek bütün Türkiye'yi kapsayan bir çalgı inceleme gezisi yapan Araştırmacı Hüseyin Saadettin Arel'in 1948 yılında kurduğu Musiki Mecmuası'nın yayınını uzun süre sürdürdü. Bu müzikoloji dergisi, 1998'de 500. sayısına ulaşmıştı.

İstanbul Belediye Konservatuarı'nı 1955 yılında bitiren Üngör, 1955-68 yılları arasında konservatuarlarda, müzik derneklerinde ve özel okullarda öğretmenlik yapmış, daha sonra kendini bütünüyle müzikolojik araştırmalara adamıştı.

Aynı zamanda Batı müziğine ilgi duyan müzikolog, koro şefi Hulusi Öktem'in çoksesli korosunda uzun yıllar görev almış, bu toplulukla Frans'nın Poitiers ve Rpoen Uluslararası Festivallerine katılmıştı.

CHA
Tüm Haberler