ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1953
Şu an 66 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Haberler


Festivalin yaratıcısından konser... 21.08.2009


6. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali keman virtüözü Cihat Taşkın ve festivalin yaratıcısı, piyanist Eren Levendoğlu konseri ile devam ediyor.

Türk kemanının dünyadaki başarılı temsilcisi Cihat Aşkın, Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali’ni Türkiye’ye geldiği yıl başlatan piyanist Eren Levendoğlu ile birlikte Eklisia Kilise’de bir konser verecek.

Başladığı günden beri ilgiyle izlenen, müzikseverlerden ve müzik otoritelerinden tam not alan festival kapsamında gerçekleşecek konser, festivalin yaratıcısına ait olduğu için şimdiden büyük bir merakla bekleniyor. Öte yandan Türk Keman Okulu’nun uluslararası temsilcisi Cihat Aşkın’ın Eren Levendoğlu’yla beraber çalacak olması konsere olan ilgiyi arttırıyor. 22 Ağustos Cumartesi saat 21:30’da başlayacak olan konser klasik müzikseverlerce ücretsiz olarak izlenecek.

CİHAT AŞKIN 

Türk Keman Okulu’nun uluslararası temsilcilerinden Cihat Aşkın Amerika, Asya, Avrupa ve Afrika’da verdiği konserlerde Cobos, Dmitriev, Yoel Levi, Shlomo Mintz ve Ida Haendel gibi müzisyenlerle sahne almıştır.

Solistliğinin yanı sıra pek çok başarılı projeye de imza atan sanatçı, kurucusu olduğu İstanbul Oda Orkestrası ve Filarmonia İstanbul’un yöneticiliğini yapmıştır. Ayrıca, Müzik İleri Araştırmalar Merkezi’nin (MIAM) kurucularından ve yöneticilerinden biridir. Kendi adını verdiği Cihat Aşkın ve Küçük Arkadaşları (CAKA) projesi ile Türkiye’nin her yerinden topladığı öğrencilerin gelişimlerinde büyük rol oynamıştır. Türkiye, Bulgaristan, Polonya, İsrail ve İsviçre gibi ülkelerde çeşitli yarışmalarda jüri üyeliği yapan Aşkın, 1999 yılından beri İsrail, Keshet Eilon Keman ustalık sınıflarında öğretim üyesidir.

Aşkın, İstanbul’da doğmuş ve Prof. Ayhan Turan’ın sınıfından mezun olarak gittiği Londra, Kraliyet Müzik Koleji’nde Rodney Friend ve City University’de Yfrah Neaman ile çalışmıştır.

Ruggierro Ricci ve Dorothy Delay gibi ustalarla da çalıştıktan sonra yüksek lisans ve doktora çalışmalarını da tamamlayarak yurda dönmüş ve 1998 de İTÜ’den Doçent unvanını, 2006 da ise Profesör unvanını kazanmıştır. Halen İTÜ ve Türk Müziği Devlet Konservatuvarı’nda ders vermektedir.

EREN LEVENDOĞLU

Eren Levendoğlu, Londra’da doğdu ve piyano çalmaya altı yaşında başladı. 1983’te yerleştiği Zimbabve’de,  piyano, keman ve şan dersleri alarak müzik eğitimine başladı.

Zimbabve’de yaşadığı 12 yıl boyunca piyano, keman ve şan yarışmalarında dereceler kazandı. 14 yaşında, İngiliz “The Associated Board of the Royal Schools of Music” tarafından düzenlenen yıllık ulusal müzik yarışmasında “18 yaş altı en çok umut vaat eden müzisyen” unvanını kazandı.

1993’te İngiliz “The Associated Board of the Royal Schools of Music” tarafından, İngiltere’de Royal Schools of Music’te eğitim görmek üzere burs için hak kazandı.

Eren, 1995’te, müzik çalışmalarına Cape Town Üniversitesi’nde başladı. İlk yılında okul birincisi olarak eğitimine burada devam etmek üzere burs ile ödüllendirildi.

1999’da Guildhall School of Music and Drama’da eğitimine devam etmek üzere Londra’ya yerleşti. Burada Artur Pizarro, Paul Roberts ve Ronan O’Hora ile çalıştı. 2003’te, o yılın ikinci en iyi derecesi ile mezun oldu.

Eren, Ekim 2003’te Türkiye’ye yerleşti. Türkiye’deki ilk yılında Gümüşlük Klasik Müzik Festivali’ni gerçekleştirdi. Kendisi Festival’in sanat yönetmeni ve Eklisia Yaz Okulu’nun kurucusu ve yönetmenidir.

Türkiye’deki yıllarında, Eren,  Nana Jashvili, Valery Oistrakh and Ruşen Güneş gibi uluslararası sanatçılarla konserler verdi. Eren, 2009 yılı festival programında da keman virtüözü Cihat Aşkın ile birlikte bir konser verecek.
Tüm Haberler