ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1953
Şu an 46 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Haberler


Mozart'ın doğum günü hediyesini Viyana'da verdi 07.02.2006


Dünyaca ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say'ın, Avusturyalı ünlü besteci Wolfgang Amadeus Mozart'ın 250. doğum yıldönümü kutlamaları için özel olarak bestelediği “Patara” adlı bale eserinin prömiyeri, dün akşam Viyana'daki ünlü Tanzquartier salonunda yapıldı.

Say'ın, kendisi gibi küçük yaşta müzikle tanışan ve döneminin ”harika çocuğu” olarak bilinen Mozart'a “doğum günü hediyesi” olarak bestelediği “Patara” adlı bale eserinin prömiyerini, Tanzquartier salonunu dolduran 450 Viyanalı sanatsever izledi.

Ünlü sanatçının, “sakin bir eser” olarak nitelendirdiği ”Patara”da piyanoya eşlik eden neyden yükselen doğu müziğine has  mistik nağmeler, kudümün derinden gelen vuruşları, dinleyenleri, Anadolu ile Viyana arasında mistik bir yolculuğa çıkardı.

Fazıl Say'a eşlik eden Avusturyalı ünlü koreograf Elio Gervasi'nin genç dansçıları da “Patara”ya ayrı bir renk kattı.

Ünlü sanatçının kendi deyimiyle, “doğulu mu, batılı mı?” sorusuna da yanıt arayan “Patara”, doğunun mistik nağmeleriyle başlayıp, batılı Mozart'ın, C-Dur ve A-Dur sonatlarının ardından, Mehter Marşı'ndan esinlenerek bestelediği ünlü Türk Marşı (Alla Turca) ile son bulduğunda salondan yükselen coşkulu alkışlar, “Patara”nın Viyanalı sanatseverlerden tam not aldığının kanıtıydı. 


TÜRK MARŞI'NI BUNDAN BÖYLE YENİ DUYGULARLA DİNLEYECEĞİZ 

Konser sonrası, Mozart Yılı Komitesi'nin ünlü sanatçı onuruna verdiği resepsiyonda konuşan Mozart Yılı Genel Koordinatörü Peter Marboe, “Her eseri ilk kez duymak ve yaşamak bir nevi yeni bir doğum oluyor. Sevgili Fazıl Say bize bu akşam yeni bir doğumun sevincini ve mutluluğunu yaşattı” dedi. Marboe, “Mozart'ın ünlü Türk Marşı'nı bundan böyle başka bir duygu ile dinleyeceğiz. Sevgili Fazıl Say'a ve bu konsere emek veren herkese binlerce teşekkürler” diye konuştu.

Say'ın “Patara” adlı bale eserinin prömiyerini, Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi Selim Yenel ile büyükelçilik Birinci Müsteşarı Ahmet İhsan Başar da eşleriyle birlikte izledi.

Konser sonrası Say ve kendisine eşlik eden Soprano Burcu Soysev ile ney sanatçısı Celaleddin Biçer ve kudüm sanatçısı Aykut Köselerli'yi tebrik eden Büyükelçi Selim Yenel, “Sanatçılarımızla iftihar ettik. AB ile müzakerelere başladığımız bir dönemde bu başarılı konser, Avusturya'yı ikna etme sürecinin bir ayağını oluşturuyor” dedi.

“Patara”nın prömiyerini izlemek üzere Viyana'ya gelen Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Meriç Sümen de konserden sonra kuliste  Fazıl Say ve diğer sanatçıları tebrik etti.

Sümen, Mozart'ın 250. doğum günü etkinliklerini organize eden Viyana kent idaresine teşekkür ettiğini belirterek, “Bu güzel eserin, 250 yıl sonra Fazıl'ın, Mozart'la sevgi ve ruh beraberliğinin bir simgesi olduğunu” söyledi.

Ünlü sanatçı Fazıl Say, Mozart'ın 250. doğum günü komitesinin siparişi üzerine bestelediği “Patara” adlı bale eserini bugün ve yarın akşam da yerel saatle 20:30'da Tanzquartier salonunda sanatseverlere sunacak.

Mozart için doğum günü hediyesi olarak hazırladığı eserin Viyanalı sanatseverlerce büyük beğeniyle karşılanmasından mutlu olduğunu belirten Say, “Patara” adlı bale eserini Türkiye'de de sunacağını ve Avusturyalı ünlü koreograf Elio Gervasi'nin dans grubunu Türkiye'deki gösteriye de davet edeceğini bildirdi.

Tüm Haberler