ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1959
Şu an 30 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Portreler


Mehmet Akça (Aksaraylı Ozan, Halk Şairi, Aşık)

1923 Yılında Aksaray'ın Yeşiltepe Kasabasında doğan, ilkokulu köyünde okuyan Aşık Molla Mehmet Akça, 1946 Yılında Ankara'ya giderek derlemeci Sayın Muzaffer Sarısözen ile tanışır.


Kendi yazdı
ğı bir çok şiirini Sarısözen'e verir.

Muzaffer Sarısözen, Aksaraylı ozan A
şık Mehmet Akça’nın  Osman Abim Evde mi?,  Kapıları Katıran, Gelin Olan Uzun Olur, isimli şiirlerini notaya alır, TRT Repertuar'ına kazandırır.

A
şık Mehmet Akça 1947 Yılında Ankara'da Yurttan Sesler Korosu'na katılır, burda bir yıl çalışır. Şiirlerinden bir kısmını Yarenlik ve Vatan Bizimdir adlı kitaplarında toplar. Refik Ahmet Sevengil, “Çağımızın Halk Şairleri” kitabında Aksaraylı Aşık Mehmet Akça’ya yer vermiş, bir kaç şiirini aynı bahis içinde yayınlamıştır.

Ençok bilinen eseri, Muzaffer Sarısözen tarafından TRT repertuarına kazandırılar “Osman Abim Evde mi?” türküsüdür

İyi bir yurtsever ve Atatürk hayranı olan, Aksaraylı Aşık Molla Mehmet Akça,çeşitli işlerde çalıştıktan sonra en son çalışğı Aksaray Azmi Milli Un Fabrikasından emekli olmuştur.

Aksaraylı Aşık Molla Mehmet Akça 1990 yılında geçirdiği bir trafik kazasında vefat etmiştir.

Kaynak: Nazmiye Akça (kızı) – Fatma Da
ğ

 

Portreler