ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1963
Şu an 297 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Portreler


Rıfat Günen

1968 Yılında Trabzon’da doğdu. Lise yıllarında okul korosu ile musiki çalışmalarına başladı. Trabzon Liselerinden Yetişenler Cemiyeti’nde amatör anlamda ilk müzik deneyimini yaşadı. Türk Musikisinin temel teorisyeni H. Sadettin Arel’in ‘’Cumhuriyet Döneminde musikiyi bilen 8 kişiden biri’’ diye ifade ettiği;musiki nazariyatçısı, fotoğraf ve hat sanatçısı, gazeteci yazar, udi ve aynı zamanda Ağır Ceza HakimiAhmet Selim Teymur’danmusiki nazariyatı,usul, nota ve ud dersleri aldı. Hocanın son ud öğrencisi oldu. Trabzon’da aynı zamanda Halk Eğitim Müdürlüğü Korosunda Bestekâr Temel Şükrü Doğru ile çağdaş Türk Musikisi icrası ve Tamburi Suat Kurtuldu ile Fasıl Musikisi çalışmalarında bulunmuştur.

İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesini kazanması ile İstanbul’a gelerek bir yandan eğitimine devam ederken diğer yandan,İ.Ü. Orman Fakültesi T.S.M Korosunukurdu.Fakülte tarihinde bir ilk ve son olan bu koro ile 5 yıl boyunca konserler verdi. Aynı Dönemde Marmara Üniversitesi Türk Musikisi Korosu ve sonradan Marmara Üniversitesi Korosunun da ilk oluşumunda yer alarak; Marmara Üniversitesi Rektörlüğü ve Orman Fakültesi Dekanlığı tarafından birçok kez Teşekkür Belgesi ile ödüllendirildi.

Aynı dönemde Selamiçeşme Anadolu Yakası Müzisyenler ve Müzikseverler Derneğinde, dönemin en önemli Fasıl Hanendeleri olan Kemal Gürses ve Nuri Şenneyli, İsmail Şençalar, Hocalarla fasıl meşklerinde ve konserlerde bulundu. Yine Kadıköy Musiki Derneğinde Melahat Pars Hanımefendi ve İnci Çayırlı Hanımefendilerle, Bestekâr Kanuni Osman Aksu ve Gündoğdu Duran ile Musiki çalışmaları yaptı. Türk Musikisinin en önemli sanatçıları arasında sayılacak olan, Semahat Özdenses, Melahat Pars, Safiye Ayla, Şadan Adanalı, gibi duayenlerlefasıl heyetlerinde görev aldı. Müzeyyen Senar Hanımefendi, Yaşar Özel Beyefendi gibi sanatçılar ile profesyonel olarak aynı sahneyi defalarca paylaştı ve onlara eşlik etti.

Döneminin virtiözrebabzeni Sabahattin Volkan ile dini musiki toplantılarına katıldı. Bestekar Kanuni Osman Aksu ve Rebâbzen Sabahattin Volkan Hocalarla ile Galata Mevlevihanesi’nde Mevlevi ayinlerinde sazende olarak görev aldı. Amir Ateş Hoca ile ilahi musikisi üzerine meşklere de katıldı. Bir dönem 5 yıl kadar Profesyonel olarak İstanbul’da udu ile solo müzik yaptı.

Mesleki sebeplerle 15 yıl kadar Musikiye ara verdikten sonra bu kez, Beykoz Musiki Derneğinde 4 yıl kadar ser-sazende olarak onlarca konsere katıldı. Bilahare memuriyeti gereği atandığı Çanakkale’de Bestekâr Aydın Tekindor ile çalışmalarda bulunduktan sonra, Çanakkale’de Berceste Türk Musikisi Topluluğunu kurdu, şefliğini yaptı. Burada da birçok konser verdi.

Daha sonra Bolu’ya atanması ile birlikte, Bolu Türk Musikisi Fasıl Topluluğunu kurarak, Bolu Belediyesi Korosu sıfatıyla 8 yıl bu koronun şefliğini yaptı. Burada yaptığı konserlerle de Fasıl Musikisini Topluma yeniden sevdirmeyi başardı.

2021 yılında tayinle geldiği İstanbul’da da ‘’Ataşehir Fasıl Topluluğunu’’ kurma çalışmaları sonucu bu koronun açılışını önümüzdeki günlerde yapacaktır. Diğer yandan da, Merkezi Ankara’da bulunan ve Türkiye çapında korolar olarak örgütlenme aşamasında olan, ‘’Anatolia Musiki Ateşi’’  isimli oluşumun Anadolu yakası Korosunu kurma çalışmalarına devam etmektedir. .Orman Yüksek Mühendisi olup evli ve 2 çocuk babasıdır.

 

Portreler