ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1959
Şu an 10 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Portreler


Lelya Bayramoğulları*

1986 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi İzmir Devlet Konservatuvarı Flüt Bölümüne girerek Prof. Cahit KOPARAL ile eğitimine başladı. 1994 yılında pekiyi derece ile mezun oldu ve 1995 yılında Almanya’da “Folkwang Müzik Akademisi”ni kazanarak önce Doç. Yo WASHİO daha sonra ise Prof. Andre SEBALD ile çalışmalarını sürdürdü. 1999 yılında Akademiden yüksek lisans diploması ile mezun olan sanatçı, doktora eğitimini 2014 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Devlet Konservatuarında Prof. Ayla ULUDERE ile Sanatta Yeterlik programından mezun olarak tamamlamıştır. Sanatçı 20 Ekim 2015 te ‘Üniversite Doçenti’ ünvanı almıştır.

Almanya’daki e
ğitimi süresince; Dortmund ve Duisburg Müzik Okullarında Flüt Öğretmenliği yaptı, pek çok solo / oda müziği ve orkestra konserlerinin yanı sıra 1996 yılında “Köhler Ostbahr” Oda Müziği yarışmasında birinciliği paylaştı. Katıldığı ustalık sınıflarında; Prof. A. NİCOLET, Prof. J. P. RAMPAL, Prof. R. WENTORF, Prof. M. EPSTEİN, Prof. M. Martin KOFFLER, Prof. A. ADORJÁN ve Prof. L. OŞAVKOVA gibi ünlülerle solo ve oda müziği çalışmaları yaptı.

Sanatçı, 1998 yılında Antalya Devlet Senfoni Orkestrası’nın açtı
ğı sınavları kazanarak Antalyanın ilk Flüt Sanatçısı olarak çalışmaya başladı. Kurumunda solist olarak seslendirdiği eserler şunlardır: J. S. Bach’ın Si minör Süit, Brandenburg Konçertosu No:3, hocası Koparal’ın manevi anısına yazılan ‘Lament’ adlı eserin ilk seslendirilişi, D. Cimarosa ikili konçerto,Ö. Usta Flüt ve Obua için rapsodi ilk seslendiriliş, F. Krommer ikili konçertino. 2018 Aralık ayında, Trakya oda orkestrası ile Edirne’de F. Krommerin ikili konçertinosunu solist olarak 2019 Nisan ayında ise Milli Resürans orkestrası ile İstanbul’da C. Tanç ikili konçertosunu solist olarak seslendirmiştir. 

2000 yılında Akdeniz Üniversitesi Devlet Konservatuvarının ilk Flüt hocası olarak Flüt Bölümünü açarak 2007 yılına kadar Flüt ö
ğretim elemanı olarak çalıştı. Antalya Devlet Senfoni Orkestrasında 2008 – 2010 yılları arasında Flüt Grup Şef Muavinliği görevinde bulunan sanatçı, halen aynı kurumda Flüt Sanatçısı olarak görevini sürdürmekte ve yanı sıra pek çok akademik, solo ve oda müziği konserleri, projeleri yapmaktadır. Katıldığı etkinliklerden bazıları şöyledir:

Ankara Müzik Festivali kapsamında
İlhan Usmanbaş 80. yaş özel konserinde Türkiye’nin ilk modern müzik orkestrası olan orkestra@modern’in solo flütisti olarak katılmış ve konserin CD kaydı Sevda Cenap And Müzik Vakfı tarafından yapılmıştır. 2015 yılında Ankara HÜDK’da “Besteciler ve Yorumcular” festivalinde konser ve atölye çalışması yaparak katılmıştır. İstanbul ve Bursa’da ”Flüt ve Orkestra Soloları“ üzerinde ustalık sınıfları, Trio Mimar Sinan ile İstanbul, Eskişehir, Bursa ve Afyon’da konserler vermiştir. Ayrıca aynı toplulukla Kütahya’da “Hisarlı Ahmet” Sempozyumunun açılış konserini yapmıştır. Antalya Filarmoni Derneği’nin düzenlediği etkinliklerde solist ve oda müziği yorumcusu olarak düzenli konserler vermektedir. 2016 yılında Antalya Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde eşi Bayram Bayramoğulları ile birlikte solist olarak konser vermiş, konser TRT’de yayınlanmış ve radyo / gazete röpörtajları ile büyük ses getirmiştir. Hasan Niyazı TURA’nın Flüt ve Piyano Sonatının Dünya prömiyerini yapan Lelya BAYRAMOĞULLARI, İstanbul Flüt Topluluğu (İFT) ile 1. Flüt üyesi olarak aktif oda müziği konserleri vermektedir.

İstanbul’da yapılmış olan Türkiye’nin ilk “Tahta Üflemeli Çalgılar” festivaline davet edilerek İFT ile konser gerçekleştirmiştir. “MALTEPE’DE 10. YIL” adlı makalesi hakemli dergide yayınlanmıştır. 2017 yılında Yıldız Teknik Üniversitesinde Türkiye’nin ilk Flüt Çalıştayı’na davet edilerek “Türkiye’de Orkestra Flütçülüğü” üzerine sunum ve İFT ile kapanış konserini yapmıştır.

Şubat ayında (2018) Nice’de (Fransa) düzenlenen 16. Uluslararası Flüt yarışmasında jüri üyesi olarak görev aldı. Mart ayında  (2018) ‘Türkiye’deki Flüt Sahnesi’ adlı makalesi  Flüt branşında dünyada çıkan dört dergiden biri olan Alman  ‘Flöte Aktuell’ dergisinde yayınlandı.

 Nisan ayında (2018)
İ.F.T ile Washington’da (ABD) düzenlenen ‘Büyük Flütler Festivali’ne, Mart ayında (2019) Sofya Bulgaristan’da Avrupa Müzikleri Festivaline, Nisan ayında Poznan Polonya’da 1. Uluslararası Flüt Festivaline, Ittervoot Hollanda’da 14. ADAMS Flüt festivallerine katılmıştır.

Haziran ayında (2019) Nijerya’nın ba
şkenti Abuja ve Lagos şehirlerinde resital ve Gibraltar orkestrası ile solist olarak konserler vermiş ve her iki şehirde Ustalık Sınıfı çalışmaları gerçekleştirmiştir.

19.06.2019 tarihinde uluslararası üne sahip Japon Flüt Firması Sankyo Lelya Bayramo
ğulları’nı Firma’nın ilk ve tek Flüt artisti olarak seçmiştir. Böylelikle sanatçının yaptığı tüm solo konserlerinin tanıtımını firma tüm dünyada yapmaktadır.

Alman Flöte Aktuelle Dergisinin 2019 yılı 3. sayısında ‘Afrika’nın Kalbi Nijerya‘ adlı makalesi almanca olarak yayınlanmı
ş aynı yıl Türkiyede Makale’nin Türkçesi ‘Bekir Abi’ dergisinde yayınlanmıştır. Almanya ve Hollanda’nın uluslararası Flüt yarışmalarının Jüri üyesidir

2019 yılı Japonya’da “Türk Kültür Yılı” kutlamaları kapsamında 23.11.2019 tarihinde Tokyo Yunus Emre Enstitüsünde Türk Bestecilerin eserlerinden olu
şan konserde Doç. Özge Gülbey Usta’nın Japonya’da Türk Kültür Yılı için yazdığı ve Lelya Bayramoğullarına ithaf ettiği ‘Zamanla Yolculuk’ adlı Flüt solo eserinin ilk seslendirilişini gerçekleştirmiştir. Abuja’da 12. Uluslararası Müzik Festivalinde konuk solist olarak konser vermiş, konserin canlı yayını televizyondan yapılmış aynı zamanda üniversite öğrencileri ile de ustalık sınıfı çalışmaları yapmıştır. 2020 Saraybosna 36. Uluslararası kış festivalinde resital vermiştir.

Aralık 2019 yılından itibaren Akdeniz Üniversitesi Gerontoloji Bölümü 60 + Tazelenme Üniversitesinde Türkiyede bir ilk olarak gönüllü Flüt ö
ğretim üyesi olarak çalışmaya başlamıştır.

Pandemi süreci içinde özgün bir grup olan Trio Patara’yı kurarak Haziran 2020’den itibaren pek çok konser, turne, kent tanıtımına faydalı olmak için Belediyeler i
şbirliğiyle videolar, sosyal sorumluluk projeleri ve T.C. Kültür Turizm Bakanlığının “Patara’ya Armağan” adlı CD’de yorumculuğunun yanı sıra sanat yönetmenliğini de üstlenerek Antalyanın Bakanlığa ait ilk Cd çalışmasını gerçekleştirmiştir . Alman uluslararası ‘Virtuelle Flöten Festival’ine konuk sanatçı olarak katılmıştır.

Flüt  ve Müzik dünyasının en önde gelen etkinliklerinden olan 2021 Frankfurt Flüt Günlerinde konser ve ustalık sınıfı çalı
şması yapmış ve Frankfurt Fahri Konsolosluğunun ’60.Yıl İş Göçü’ kutlamaları kapsamında  Türk Bestecilerinin eserlerinden oluşan bir resital vermiştir.

2021 Ekim ayında Akdeniz Üniversitesinin düzenledi
ği 1.’ Uluslararası Akdeniz Kadın Çalışmaları Kongresi’ açılış resitalini vermiş, Lösevin ‘ Lösemili Çocuklar’ haftasında  çocuklar için konser yapmıştır. Kasım ayında Patarada düzenlenen Uluslararası gastronomi, kültür ve sanat festivalinde ‘Dünya Çocuk Hakları Günü Likya da Şölen Festivalinde’ bir dinleti gerçekleştirmiştir.19 Aralık 2021 de 2. Kez 14. Uluslararası Abuja Müzik Festivaline solist olarak katılmış. Ayrıca Abujada kaldığı süreçte Afrikalı ve dünya çocukları yararına solo resital yapmış ve Afrikalı genç flütistlere master class vermiştir. 2021 yılında Ansiad tarafından yılın sanatçısı olarak seçilmiştir.

Sanatçı
Şubat 2022 de Bulgaristan da Şumnu Sinfonietta ile D. Cimarosa ve G.Holst ikili Konçertolarını seslendirmiş, Rusçuk Mart Müzik günlerinde bir oda müziği konseri ve master class çalışması gerçekleştirmiştir. Saraybosna 38. Kış Festivali kapsamında bir Flüt Resitali ve Bosnalı çocuklar için dinletiler yapmıştır.

*Doçent
*Flütist

Portreler