ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1963
Şu an 264 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Portreler


Hande Dalkılıç

1974 yılında, Ankara’da doğdu. Babası diş hekimi Yalım Dalkılıç, annesi ise turizm bölümü öğretim üyesi Dr. Şaima Dalkılıç'tır. İlk piyano derslerini 8 yaşındayken özel olarak Prof. Güherdal Karamanoğlu Çakırsoy’dan aldı. 1989’da akademik müzik eğitimine Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nde başlayarak erken yaşlarda olgunlaşmaya ve seçkinleşmeye başlayan müzikal formasyonunu sanatta yeterlik (doktora) düzeyine kadar bu fakültede Prof. Ersin Onay ile geliştirdi. Bu süreçte ve sonrasında György Sandor, Sebastian Benda, ve  Prof. Georg Sava gibi önemli piyanist-pedagoglarla çalışıp müzik fikirleri paylaştı.

Dalkılıç, e
ğitimi süresince Ahmed Adnan Saygun‘un eserlerine ağırlık verdi. Bestecinin birçok piyano eserini repertuarına aldı, seslendirdi. Bu çerçevede, Saygun’un solo piyano eserlerinden oluşan ve bestecinin 1990 yılındaki ölümünden önce tamamladığı son eseri Op.76 Piyano Sonatı’nın ilk seslendirmesini de içeren CD kaydı 2000 yılı başında BMP etiketiyle yayınlandı. Hande Dalkılıç’ın ayrıca editörlüğünü yaptığı el yazması olan Saygun op.76 Sonatı’nın nota basımı Peer Music Classical yayınevi (Hamburg) tarafından gerçekleştirildi. Saygun’un 100. doğum yılı olan 2007’de BMP tarafından yeni bir kapak ve kitapçıkla ikinci kez basılan CD’sinin yanı sıra sanatçı, yine A. A.  Saygun’un  Op.34, 1. Piyano Konçertosu’nu (BMP), Muammer Sun’un ilk kez bir CD’de  seslendirilen piyano solo için dört defterden oluşan “Yurt Renkleri” Albümünü (BMP ve KALAN), Cemal Reşit Rey’in Piyano ve Orkestra için “Bir İstanbul Türküsü üzerine Çeşitlemeleri”ni, Ulvi Cemal Erkin’in tüm solo piyano eserlerini (KALAN), Çetin Işıközlü’nün  solo piyano için yazdığı ve Hande Dalkılıç’a ithaf ettiği Doğu Anadolu bölgemize ait türkülerden oluşan albümünü (KALAN) kaydetmiştir. Dalkılıç’ın dünya prömiyerini yaptığı Saygun’un Op.76 Piyano Sonatı ve diğer kayıtlarında olduğu gibi Türk bestecilerinin bazı yapıtlarının ilk icralarını gerçekleştirmesi onun özenle biçimlediği mesleki çizgisinin bilinçli yönelimine işaret etmektedir.

2019
Şubat ayında  KALAN Müzik etiketiyle çıkan yeni albümü “My Favorite Romantics” sanatçının en çok sevdiği ve konserlerinde sıkça icra ettiği Romantik dönemin temsilcileri Chopin, Liszt ve Gottschalk’ın bazı eserlerinden oluşmaktadır.

Hande Dalkılıç, yurt içinde ve yurt dı
şında Amerika Birleşik Devletleri, Almanya, Avusturya, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti ,Estonya, Etiyopya, Fransa, Finlandiya, Güney Afrika, Hollanda, İngiltere, İsrail, İsviçre, İtalya, Kanada, Kenya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Letonya, Malta, Mısır, Norveç, Pakistan, Polonya, Romanya, Tunus, Ukrayna, Yunanistan gibi ülkelerde yaptığı solo resitaller ve  oda müziği konserlerinin yanı sıra  Camerata Salzburg’un da içlerinde yer aldığı yabancı orkestralar ile Türkiye’deki tüm devlet senfoni orkestraları ve özel orkestralarla konserler gerçekleştirmiş, özellikle  konser programlarında Türk bestecilerinin eserlerinin de yer almasına özen göstermiştir.

Sanatçının katıldı
ğı bazı önemli festivaller arasında 34. Uluslararası Sofya Müzik Festivali, Uluslararası Kartaca Festivali (Tunus 2002), 18. 22. 27. ve 33. Uluslararası Ankara Müzik Festivali, 5. Uluslararası Antalya Piyano Festivali,  9. Ve 14. Uluslararası Bellapais Festivali ( K.K.T.C.), D-Marin Turgutreis 5. Uluslararası Klasik Müzik Festivali, 30.Uluslararası ”Sarajevo Winter Festival”, “Piano Echos” 14.Uluslararası  Monferrato Piyano Festivali (İtalya), 11. Uluslararası Talin Oda Müziği Festivali,

Uluslararası “Marile Serate Musicale” Oda Müzi
ği Festivali, (Romanya) ve 52. Uluslararası Dimitria Festivali (Selanik-Yunanistan) ve Uluslararası Orpheus Müzik Akademisi Festivali ve Yaz Okulu (Viyana) yer almaktadır.

Hande Dalkılıç, Mart 2006’da doçent unvanını almı
ş, Kasım 2013’de  Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Piyano Anasanat Dalı’na profesör unvanıyla atanmıştır. Aynı zamanda EPTA (European Piano Teachers Association) Türkiye temsilcisi olan sanatçı solistlik kariyerini yurt içinde ve yurt dışında yaptığı resital ve konserlerle birlikte radyo ve TV yayınlarıyla sürdürmekte, sanatsal niteliğini oluşturan güçlü teknik, derinlikli ve özgün yorumları her geçen gün daha geniş bir kitleye ulaşmaktadır

www.handedalkilic.com
 

Portreler