ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1963
Şu an 271 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Portreler


Piyanist Seyyal Saraç

1959’da İzmir’de doğdu. İlkokul yıllarında Ajlan Atrek ile piyanoya başladı. Onbir yaşında İzmir Devlet Konservatuvarı piyano bölümünün sınavlarını kazanarak, bu okulun öğrencisi oldu. 1979 haziranında, konservatuvarın piyano yüksek bölümünü pekiyi derece ile bitirip, aynı yılın eylül ayında kendi okuluna piyano öğretmeni olarak atandı. 1983 ve 1986 yıllarında Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nın açtığı yaz kurslarına katılarak, kısa sürelerle, devlet sanatçısı Ayşegül Sarıca, Judith Uluğ ve Pekinel kardeşlerle çalıştı. 1984 yılında, Dokuz Eylül Üniversitesi G.S.F. müzik bilimleri bölümünün düzenlediği "I. Ulusal Müzik Bilimleri Sempozyumu"na "6-11 Yaş Grubu Çocuklarında Piyano Eğitimi" başlıklı bildirisi ile katıldı. İzmirli tanınmış besteci Necdet Levent’in piyano parçalarının ilk seslendirilişini gerçekleştirdi. Senfoni orkestrası keman sanatçılarından Tuğrul Göğüş’e, birçok konser etkinliğinde piyano eşliği yaptı. "Orkestra" dergisi başta olmak üzere çeşitli dergilerde, piyano eğitimi üzerine makaleleri yayınlandı. Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda 20 yıl piyano öğretmenliği yaptıktan sonra kendi isteğiyle emekli olarak özel piyano öğretmenliğine başladı.

Bir tanesi çocuk şarkıları, iki tanesi de piyano parçalarından oluşan üç kitabı bulunmaktadır. Öğrenciyi en baştan alarak, iyi denebilecek bir düzeye kadar ilerletmeyi amaçladığı üçüncü kitabı "Piyano Çalıyorum", aranan ve kullanılan bir piyano metodu olma yolundadır. Piyano öğrencilerinin, çeşitli türde müziklerle, sıkılmadan, keyifli bir öğrenme süreci yaşamasını hedefleyen ve çok yönlü bir kültürü, ayaklarını kendi topraklarına basarak almaları gerektiğini düşünen Seyyal Saraç, çalışmalarını eğitimci olarak sürdürmektedir.

Evli ve bir çocuk annesidir.



http://www.seyyalsarac.com

Portreler