ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1953
Şu an 134 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Portreler


Ferhunde Erkin

(8 Temmuz 1909 - 11 Temmuz 2007)

Genç Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk kadın konser piyanisti Ferhunde Erkin, yirmiyi a
şkın konçertonun Türkiye'de ilk seslendirişini yapmakla kalmamış eğitimci kimliğiyle de Türk müzik devriminin en önemli simalarından biri olmuştur.

Ferhunde Erkin, ya
şamı boyunca eşi Ulvi Cemal Erkin ve diğer Türk bestecilerinin eserlerini sıklıkla seslendirdi, yurdun çeşitli yerlerinde verdiği konserler ve uzun sure müzikal ortaklık yaptığı Suna Kan ile birlikte verdiği oda müziği konserleri ile Türkiye'de klasik müziğin yaygınlaşmasına büyük katkılarda bulundu.

1931 yılında Ankara'da “Musiki Muallim Mektebi” olarak açılan ve daha sonra “Ankara Devlet Konservatuvarı”na dönü
şen eğitim kurumlarının ilk hocalarından birisi olan Ferhunde Erkin, öğretmenlik görevine 36 yıl aralıksız devam etti ve pek çok piyanist yetiştirdi. Öğrencileri arasında Ferhunde Erkin'in piyano ekolünü devam ettiren ve daha sonra Fazıl Say, Muhittin Dürrüoğlu Demiriz, Emre Elivar, Emrecan Yavuz gibi piyanistleri yetiştiren Kamuran Gündemir, piyano tuşlarıyla onunla tanışan Hüseyin Sermet sayılabilir.

22 piyano konçertosunun Türkiye'de ilk seslendirili
şini gerçekleştirdi. Paul Hindemith, Ernst Praetorius, Hans Rosbaud gibi dünyaca ünlü şeflerin eşliğinde çaldı. Antonio Saldarelli, Martin Bochmann ve Gaspar Cassado gibi ünlü çellistlerle, kemancı Licco Amar ve kardeşi Necdet Remzi Atak ile çok sayıda oda müziği konseri verdi.

1999 yılında Ferhunde Erkin, "Cumhuriyet Dönemi" ça
ğdaş sanat müziği yaşamımızın ilk büyük kadın temsilcisi olarak, Sevda Cenap And Müzik Vakfı’nın "Onur Altın Madalyası" ödülünü aldı.

2000 yılında Sevda Cenap And Müzik Vakfı Yayınları “Onur Ödülü Kitap Serisi” kapsamında “Ferhunde Erkin, Tu
şlar Arasında” adlı kitabı yayınladı. Öğrencisi Filiz Ali'nin kaleme aldığı kitapta Ferhunde Erkin'in yaşam öyküsü, çaldığı eserler ve “Türk Müzik Tarihi” açısından önemi etraflı bir şekilde ele alınıyor.

Ferhunde Erkin’in adına, detaylı bilgi ve belgelerle dolu, özenle hazırlanmı
ş resmi bir web sitesi bulunmaktadır: ferhundeerkin.com

Ferhunde Erkin 11 Temmuz 2007'de aramızdan ayrıldı...

            Portreler