♪
Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024
♪
Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023
♪
Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023
♪
GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023
♪
30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023
♪
Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023
♪
18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022
♪
Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022
♪
sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022
♪
Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022
3 Nisan 1929’da Ankara'da doğan Ayhan Baran, 1945 yılında girdiği Ankara Devlet Konservatuvarı'nda Frieda Böhm ile şan çalıştı. 1951'de Opera Bölümü'nü bitiren Baran, Devlet Operası'nda sanat yaşamına başladı.
Etkileyici bas sesi ve özgün yorumlama tekniğiyle opera dünyamızda kendine özel bir yer edinen Ayhan Baran yurt dışı etkinliklerine 1959'da Münih'teki Bavyera Radyo Senfoni Orkestrası ile yaptığı çalışmalarla başladı, çeşitli ülkelerde opera ve konser sanatçısı olarak çalışmalarını sürdürdü. Almanya, İngiltere, İrlanda, Hollanda, Finlandiya, İsviçre, Fransa, Belçika, Sovyetler Birliği, Bulgaristan, Yugoslavya, Romanya, Macaristan, Çekoslovakya ve Mısır'ın önemli sanat merkezlerinde operalarda oynayan Ayhan Baran, resitaller ve orkestra eşliğinde konserler verdi. 1967-1969 yıllarında iki sezon için Düsseldorf ve Duisburg operalarında konuk sanatçı olarak çalışan Baran, konser sanatçısı olarak Türk bestecilerin yapıtlarının yurt dışında tanıtılmasına çaba gösterdi ve bu yapıtlara konser programlarına yer vermeyi ilke edindi.
Şan çalışmalarının yanı sıra Ankara Devlet Operası'nda rejisörlük ve başrejisörlük yapan Baran, 60 yıllık sanat yaşamında birçok genç opera sanatçısının yetişmesine katkıda bulundu.
Altmış yılı kapsayan sanat yaşamında başarıları önemli ödüllere layık görülen sanatçı, 1961 Bükreş George Enescu Uluslararası Müzik Yarışması ve 1963 Verviers Uluslararası Şan Yarışması'nda aldığı ödüllerin yanı sıra, 1963 yılında Londra Harriet Cohen Uluslararası Müzik Armağanları'ndan Altın Şan Madalyası'nın da sahibi oldu. Ayhan Baran’ın Budapeşte Filarmoni Orkestrası eşliğinde Adnan Saygun’un halk şarkılarını içeren dört plağı 1985 yılında Fransız Plak Akademisi’nin ödülünü kazandı. 1987 yılında Devlet Sanatçısı unvanını alan Ayhan Baran’a 2004 yılında da Sevda-Cenap And Müzik Vakfı'nın Onur Ödülü sunuldu.
İstanbul Devlet Operası’ndan emekli olan Ayhan Baran’ın oynadığı ve sahneye koyduğu operalar arasında Faust, Don Carlo, Les Vepres Sicilliennes, Aida, Machbeth, Il Trovatore, Figaro'nun Düğünü, Don Giovanni, Sihirli Flüt, Cosi fan Tutte, Saraydan Kız Kaçırma, Fidelio, Don Pasquale, Anna Bolena, Lucrezia Borgia, La Grande Duchesse de Gerolstein, L'Orfeo, Uçan Hollandalı, Sevil Berberi, La Serva Padrone, Rita, Die Verkaufte Braut, Gılgamış, Köroğlu ve Van Gogh yapıtları bulunmaktadır.
2007 yılında 3 CD’den oluşan "Geçmişten Günümüze Ayhan Baran" albümü yayınlanmış, sanatçının yaşamını ve başarılarını anlatan "Bel Canto'nun Efsâne Ustası" başlıklı kitap Gazeteci-yazar Şefik Kahramankaptan tarafından kaleme alınmıştır.
Aynı zamanda bir ressam, heykeltraş, fotoğraf sanatçısı, mimari tasarımcı ve gerektiği zaman kendi eşliğini en mükemmel biçimde yapacak düzeyde iyi bir piyanist olan Ayhan Baran, 24 Temmuz 2014’te 85 yaşında yaşama veda etti...
Portreler