♪
Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024
♪
Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023
♪
Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023
♪
GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023
♪
30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023
♪
Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023
♪
18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022
♪
Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022
♪
sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022
♪
Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022
Yaşımın küçüklüğü ve kaydımın sonradan yapılması aksamalarıyla Vakfıkebir Kemaliye İlkokulu'nda derslere gecikmeli başladığımdan Müzik dersinde "Fış fış kayıkçı, yağmur yağıyor-seller akıyor" gibi çocuk şarkılarını koro halinde söyleyen arkadaşlara , bu şarkıları ilk kez dinlediğimden, katılamıyor,sessiz kalıyordum. Şadiye isimli Öğretmenimiz bana dönüp;
-"Neden sen söylemiyorsun?" sorusuna,
-"Ben bunları bilmiyorum ama sanat müziği şarkıları söylemeyi biliyorum" cevabıma karşılık,
-"Hangi şarkıyı biliyorsan, onu söyle o zaman" dediğinde,
-"Kederden mi neden bilmem, sararmış reng-i ruhsarın" isimli şarkıyı söylemiştim.
İlk gitarımı Ortaokul 2 ci sınıfta aldığımda, Vakfıkebir; Kemençe ve Bağlama'dan sonra Gitar isimli enstrüman ile tanışmış oluyordu.
Lise'de Kimya Öğretmenim ve o dönemlerin Trabzon'da batı müziği yapan orkestralarında Bas gitar çalan Ali Eftal Yavruoğlu'ndan bir süre Gitar kursu almış, armoni-akor öğrenmiştim. Askerlik sonrası PTT'de Memuriyet yıllarımda zaman zaman ek iş olarak gitar veya org çalarak, Bütçeme ek katkı sağlamayı gerçekleştirirken, İstanbul'da Reyman Eray'dan da bir dönem Nota, Şan,Armoni v.s müzik dersleri almayı ihmal etmedim.
Memuriyet ile müziği bir arada götürmek zorluğu ortaya çıkınca, bir tercih yapmam gerekti ve memuriyetten istifa edip, o zamanın şartlarında sürekli müzik yapılabilen mekanların başında olması sebebiyle; bir kaç yıl kötü yola düşerek (!) "Pavyon Tozu Yutan Müzisyen" oldum.
Tek başıma, org eşliğinde çalıp-söyleme işi iki yıllığına Uzunkum'da Trapezus Taverna ile başladı, sonrası sekiz sene ile her gece Özgür Otel Roof'unda sürdü.
Hayat şartları beni Antalya'ya sürükleyince; özellikle Manavgat ve Side civarında 19 senedir 5 yıldızlı otellerde bazan yalnız, bazan içlerinde usta müzisyenlerin oluştuğu gruplarda kendileriyle beraber, çeşitli dillerde şarkılardan oluşan repertuar ile sahne çalışmalarımı halen sürdürerek, Side'ye yerleşme kararımı kesinleştirdim.
Mehmet Şevki Gezmiş