ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1963
Şu an 22 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Yazılar


Şarkı Söylemek Lâzım / Süheyl DenizciSayı: - 02.04.2007


Bugün işi gücü bir yana itip tembellik yapmak istedim. Oturdum televizyonun karşısına o program senin bu program benim, kanaldan kanala atlayarak başta haber programlar olmak üzere televizyon tembelliğini bir güzel yaptım.

Oh be epeydir böyle tembellik yapmamıştım.

İşim gereği olsa gerek televizyon seyretmeye pek vakit bulamıyorum. Vakit bulduğum zamanlar ise oldukça az. Birkaç program dışında hemen, hemen hiç televizyon seyretme şansım yok. Ancak bugünkü gibi radikal bir karar alırsam olabiliyor televizyon seyretme imkânım.

İşte bundan olsa gerek Show TV’nin o meşhur “Şarkı Söylemek Lazım”  adlı yarışma programını baştan sona seyrettim. Az önce bitti program. Seçiciler Kuruluyla, yarışmacılarıyla ilginç bir müzik programı olarak gördüm Şarkı Söylemek Lâzım’ı.

Yarışmaya, hazırlanan sahnenin görkemli pırıltısıyla birlikte bence müziğin dışına taşan yer, yer kavgaya ramak kalmış, aslında müzikle uğraşan ince ruhlu insanlara hiç yakışmayan tartışmalar bence damgasını vurdu. İnci Çayırlı ve Erol Büyükburç gibi son derece sakin müzisyenler bile bu tartışmalara yer, yer katıldıklarına göre, demek ki, bu yarışmanın yapımcısından alınacak olan maddi tutar çok önemli.

Bu arada seçiciler kurulunda yer alan gazeteci Oray Eğin’in yer, yer girdiği tartışmalar belki itici olarak gelebilir insana ama son derece mantıklı çıkışları vardı bu genç gazetecinin.

Yarışmaya katılan çiftlerden, aynı zaman karı koca olan Hilal Özdemir ve Hazım Körmükçü sahneye geldiklerinde yarışmanın havası birden bire değişti. Çünkü Hazım Körmükçü 1 Nisan tarihinin adını taşıdığı dedesi Hazım Körmükçü’nün ölüm yıldönümü olduğu ve bunun hiç hatırlanmadığını vurguladı.

Bunun üzerine söz alan yarışmanın seçiciler kurulu üyesi Olcayto Ahmet Tuğsuz çok daha anlamlı ve bir o kadar düşündürücü bir hatırlatmada bulundu: TRT Caz Orkestrası’nı da kurmuş olan çok değerli müzisyen Süheyl Denizci’nin bu dünyadan sessiz sedasız 25 Mart’ta göç ettiğini ancak medyanın çok küçük haber olarak bunu ele aldığını ayrıca vefat ilanı olarak da yine bir iki tane çok, çok küçük ilanlar yayımlandığını ve bunun bir değerbilmezlik olduğunu üzerine basa bas söyledi. Hatta çevresi geniş başka müzisyenler öldüğü vakit cenazelerin adeta bir rantabilite olarak görüldüğünü de vurguladı.

Akşam gazetesi yazarı Oray Eğin ise bu nedenle Türk medyasının cahiliye dönemini yaşadığını ve bu cahiliye dönemini aşmadığı sürece bu sürecin hep böyle devam edeceğini belirtti.

Mavi Nota’nın değerli okurları, Şarkı Söylemek Lazım adındaki bu şarkı yarışmasının az önce biten bu geceki canlı yayınından, bence, uzun yıllar akılda kalması gereken vurucu kısım Olcayto Ahmet Tuğsuz’un dile getirdiği ve Oray Eğin’in tamamladığı kısım olmalıdır.

Süheyl Denizci bu ülkenin çok önemli bir müzik adamıydı.

Ancak feodal çıkar ilişkileri olmadığından olsa gerek 25 Mart’ta aramızdan sessiz sedasız çekilip gitmesinden kimsenin haberi olmadı. Bu öyle bir sessiz gidişti ki şu yazımda kullanmak amacıyla Süheyl Denizci’nin bir fotoğrafını bulabilmek için tam yarım saat internette dolaştım.

Gidişini de ne yazık ki birkaç küçük gazete haberi dışında hiç kimse haber vermedi…

Ne acı değil mi?




Müfit Semih Baylan
Editör  



Yazıyı Tavsiye Et

Yorumlar


Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.

Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.