ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1953
Şu an 14 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Yazılar


Öğrenci MektuplarıSayı: - 11.06.2007


Bir ders yılının daha sonuna yaklaştığımızı ben nereden anlıyorum biliyor musunuz? Elektronik posta kutuma dolan öğrenci mektuplarından…

“Öğretmenimiz, yıl sonu ödevi olarak…” diye başlıyor hepsi ve sonra istekler dilekler faslı… Hiç kuşkum yok yalnız bana değil, yazısının altında e-posta adresi olan her gazeteciye gidiyor bunlar. Şaşkınlıkla, kimi zaman gözlerime inanamayarak okuyorum.

“Brecht üzerine ödev hazırlıyorum, bana bilgi yollar mısınız”… Evdeki Brecht külliyatını kargoyla yollamamı mı istiyor; Berliner Ensemble arşivlerinin anahtarını mı ; oyunlarını mı, şiirlerini, kuramsal yazılarını mı , Türkiye’deki uygulamaları mı? Çık çıkabilirsen işin içinden… “Yıl sonu ödevim için Patagonya hakkında bilgiye ihtiyacım var. Elinizdeki bilgi ve belgeleri yollar mısınız?” Neden Arjantin Elçiliğine, turizm bürolarına değil de bana baş vuruyor, anlayabilmiş değilim.

Kimilerinin istekleri daha somut. Mektupların kimi dilek kipinde, kimi emir … Çoğuna yanıt veremiyorum bile. Ama isteği karşılayacak bir kaynak kitap o anda aklıma geliyorsa, mutlak kaynağın adını yayınevini istek sahibine bildiriyorum. Elbet sonrasını, o kitaba ulaşıp ulaşamadıklarını izleyemiyorum… (Örneğin son zamanlarda sık sık “Haldun Taner” üzerine ödev yapmam isteniyor. Derhal Esen Çamurdan’ın dört dörtlük “Haldun Taner Seyir Defteri” kitabını -Bilgi Yayınları- öneriyorum.)

Kimi öğrenciler önce uzun uzun kendini anlatıyor, sonra yine uzun uzun “yağ çekiyor” sonunda sadede geliyor.

.”Öğretmenimiz, ‘Türkiye’de Kadın’ konusunda yazı istedi. İki daktilo sayfasını geçmesin. Çok acil yardımlarınızı bekliyorum”… “Sınavda köşe yazısı yazmamız istenecek. Bana bir köşe yazısı yollayabilir misiniz. Daha önce yayınlanmamış olsun.”

En çok, bu gençler ödevlerini benim yapmamı mı bekliyorlar diye şaşıyorum… Sonra, madem elektronik ortamı kullanıyorlar, nasıl olur da, aradıkları , istedikleri her konuda internetten yararlanabileceklerini bilmezler diye şaşıyorum… O elektronik ortamda sonsuz bir bilgi, belge, arşiv ve kaynak olduğunu farkında değiller mi? Orada “arama” yapmak akıllarına gelmiyor mu? Kolaycılık mı? Hazıra konmak mı?

Belki de bugünkü eğitim sistemimizde gençlere araştırmanın değeri hiç tattırılmadığındandır bu mektuplar… Bilgiyi arayıp bulma tutkusu, bilgiye ulaşma heyecanı, keyfi yaşatılmadığındandır… Kütüphanede, kitapçılarda vakit geçirmenin, daha doğrusu zamanı değerlendirmenin tadını yaşamadıklarındandır… Bunlar yerine ezbercilik, günü, anı, (sınavı, ödevi) “kurtarma” alışkanlığındandır… Öyleyse bir an önce değiştirmeli bu alışkanlığı... 

 


Yazıyı Tavsiye Et

Yorumlar


Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.

Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.