♪
Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024
♪
Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023
♪
Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023
♪
GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023
♪
30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023
♪
Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023
♪
18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022
♪
Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022
♪
sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022
♪
Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022
Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası tarafından düzenlenecek özel konsere konuk şef olarak katılacaktı.
Rahmi Koç, bugün yapılacak konser için önce Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’ndaki provalara katılarak, orkestra üyeleri, genel müzik direktörü ve daimi şef Gürer Aykal ile basın mensupları ile sohbet etti.
Provada, Rahmi Koç yönetimindeki orkestra, Vivaldi’nin “4 Mevsim” eserinden bölümler seslendirdi.
Bu akşam gerçekleştirilecek olan konser için geçen yıl Borusan Holding’in konuk şef projesiyle verilen bursu kazanarak yurtdışında eğitim alan soprano Fatma Ayazlar ve Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası başkemancısı Pelin Halkacı Akın solist olarak katılıyor.
Bu konuk şef projesi de neyin nesi diye bir araştırma yaptım, telefon açıp değerli bir, iki dostumdan bilgi aldım.
Konuk şef projesinde, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’nı, iş dünyasının tanınmış bir ismi, 25 bin Euro bağış karşılığında yönetiyormuş. Bağış, klasik müzik alanında yetenekli genç bir sanatçının yurtdışında eğitim alması için değerlendiriliyormuş.
Sonuç olarak bu yıl Rahmi Koç’un yapacağı bağış, genç yetenek Burak Özdemir’in yurtdışı eğitiminde kullanılacakmış. Özdemir, burs ile 2007–2008 öğrenim yılında Berlin Sanat Üniversitesi Yüksek Müzik Okulu’nda fagot dalında eğitim görerek, yüksek lisans derecesi alacakmış.
Neyse Sayın Rahmi Koç’un senfoni orkestrası yönetmesinin altındaki nedenin bu olduğunu öğrendikten sonra biraz kendime geldim.
Paris’te Louvre Müzesi’nin özel galerileri vardır. Bu galerilerde para karşılığı ki bu paranın miktarı bir hayli yüksektir, serginizi açabilirsiniz. Ondan sonra sergi kariyerinize “ falan tarihte Paris’te Louvre Müzesi’nde sergi açmıştır” notunu pek ala düşersiniz.
Şimdi bu iş de böyle. Sayın Rahmi Koç gibi zenginler 25 bin Euro para verip bir senfoni ya da filarmoni orkestrası yönetebiliyorlar. Yani orkestra şefliğini yolgeçen hanına çevirebilecek bu uygulamaya bir düzen getirilmiş oluyor.
Hem de hayırlı bir düzen…
***
Bugünkü sayımızda Sevgili Deniz Yeşil’in Trabzon’da sanat adına “Hamaset satanları” sayı ile kendine getirecek türde bir yazısı var. Ben bu yazıyı ilk okuduğumda nasıl heyecanlandığımı ve sevgili Deniz Yeşil’i telefonla aradığım o kısacık anda yaşadığım duyguyu anlatabilmemin mümkün olamayacağını da ayrıca belirtmek isterim.
Neyse bir telefon trafiği sonucunda elime ulaşan söz konusu yazıyı dikkatle ama dikkatle okumanızı öneririm. Çünkü Trabzon’da sanat adına mahalli hamaset satanlara haddini bildiren bir yazı. Yani artık bizim bu laflara karnımızın tok olduğunu bildiren bir yazı.
Sevgili Deniz Yeşil’e bu yazısından dolayı teşekkür ediyorum ve kendisini yürekten kutluyorum.
***
Mavi Nota’nın 400. sayısına ulaşması nedeniyle beni kutlayan bir tek kızım Neveser Selin oldu. Gerçi ben bir kutlama programı açıklamamıştım. Ancak yine de 400. sayıya ulaşmış olan bir gazetenin editörü olarak bir kutlama almak, hem de kızım tarafından kutlanmak beni çok mutlu etti.
Bu gazetenin var oluşu ve sancılı yayın süresine ve bu nedenle uykusuz geçirdiğim gecelere birebir tanık olan kızımın bu duyarlılığı beni çok mutlu etti ayrıca. E ne de olsa o da müzisyen, her ne kadar Güzel Sanatlarda onu okutan müzik öğretmenlerinin onu müzikten soğutmak istercesine verdikleri eğitime rağmen…
***
Saat bayağı ilerledi, gecenin kaçı oldu. Artık gazeteyi sizlerle baş başa bırakmanın zamanı geldi. Bugün epeyce koşturdum gidip uyumalıyım sabaha birkaç saat kaldı şunun şurası…
Cuma günün görüşüne değin esen kalın sevgili dostlar…
Müfit Semih Baylan
Editör
Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.
Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.