ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1953
Şu an 23 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Yazılar


Sanatçının ardından yapılanlarSayı: 407 - 03.10.2007


Masamda yabancı gazetelerden kesikler durur. Bunlardan ikisi dikkatimi çekti. Her ikisini de International Herald Tribune’den kesmişim.

Birinci kesik müzik dünyasının yakın zamandaki büyük kaybı Pavarotti ile ilgili.

İtalyan Dışişleri Bakanlığı, 71 yaşında pankreas kanserinden ölen tenor Luciano Pavarotti’nin ölümünün birinci ayı olan 6 Ekim 2007 tarihinden itibaren, dünyanın birçok kentindeki sayılı kültür merkezlerinde konserler dizisi, video klip gösterileri, fotoğraf sergileri düzenleyeceğini açıkladı.

Sergiler sırasında onunla yapılan söyleşilerin kayıtları gösterilecek.

Etkinliklerin yapılacağı ülkeler ve kentler, anmanın büyüklüğünü yeterince anlatıyor.

Budapeşte, Kopenhag, Lyon, Yeni Delhi, New York, Seul.

* * *

GAZETE haberlerinden diğeri de sinema dünyasından ama müzikle de ilgili.

Bu yıl Köstebek (The Departed) filmiyle Oscar Ödülü kazanan Martin Scorsese, 2001 yılında ölen Beatle George Harrison hakkında bir belgesel çekecekmiş. Eşi Olivia da, yönetmene gerekli arşiv belgelerini vereceğini söylemiş. Elbet topluluğun diğer üyeleri de her türlü yardımda bulunacaklar.

Scorsese’nin hazırladığı Rolling Stones belgeseli de, nisan ayında gösterime girecek.

* * *

BİZİM
ünlü bestecilerimizin, müzikçilerimizin ardından, böyle etkinlikler düzenlendi mi? Devlet, sanatçısını anma programlarıyla, bütün dünyada anımsatma çabasına girişti mi? Tanıtmak için neler yaptı?

Bırakın belgeselleri, Türkiye’de çoksesli müziğin kurucuları, öncüleri Türk Beşleri’nin eserlerinin CD’sini bulamazınız.

Yurtiçinde değil, yurtdışında bestecilerimizi, müzikçilerimizi dinletmek, oradaki kültür ataşelerinin görev kapsamı içine girmiyor mu?

İşte devlet, kültüre bu konularda yardım etmeli, sponsor gibi davranmalı.

Özel girişim bu CD’leri ticari bulmayabilir, çıkarmayabilir ama devlet bunların hepsini CD olarak bize sunmak zorundadır.

Başka bestecilerin de eserleri CD’ye alınmalı.

Okullarda, özellikle konservatuvarlarda öğrenim yapanlar, amatörler, meraklılar bunları dinleyebilsin.

Kendi müziklerinin tarihini öğrenebilsinler.

Bir ’Türk Bestecileri’ dizisi yapılmalı. Bunca yıl geçmesine rağmen, bölük pörçük çalışmalar, kültür adamlarına, sanatçılara karşı duyarsızlığımızın benim açımdan utandırıcı örnekleri.

Cumhuriyeti numaralama tartışmaları benim için bir anlam, bir önem taşımıyor. Çünkü cumhuriyetin estetik kurucularına karşı gösterilen ilgisizlik benim gözümde, siyasetin sığ sularında dolaşanların günahını artırıyor.

* * *

Siyaseti yazanlar, bu işin sanat yönüne bakmadıkça, ruhsuz, güzel duyudan yoksun karalama ve sayıklama düzeyini aşamıyorlar.
 Kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/7394222.asp?yazarid=4

 

Yazıyı Tavsiye Et

Yorumlar


Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.

Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.