ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1959
Şu an 102 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Yazılar


“80 yıldır konser salonu yapılamadı”Sayı: 410 - 08.10.2007


1999’dan Eylül 2006’ya kadar Uluslararası İstanbul Müzik Festivali’nin yönetmenliğini yürüttükten sonra 1 Eylül 2006’da Borusan Kültür Sanat Müzik Genel Müdürlüğü görevini üstlenen Ahmet Erenli, kurumda bir yılı geride bıraktı. Erenli ile yeni sezonda ilgi çekici konserlerle müzikseverlerin karşısına çıkmaya hazırlanan Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’nı (BİFO), Borusan’ın gelecek için projelerini ve İstanbul’un konser salonu sıkıntısını konuştuk. 

BİFO, son olarak Konuk Şef Rahmi Koç’un katılımıyla verdiği özel konserle dikkat çekmişti. Erenli “Rahmi Bey’in orkestrayı içinden geldiği gibi yönetmesi çok başarılı bir sonuç verdi. 2008’in Konuk Şef’i olmak için  başvuranlar oldu. Biz de bazı insanlara teklif götüreceğiz. Belirlenen ismi de yılbaşına kadar açıklayacağız” diyor.

İlk konser gerçekleşti

BİFO yeni sezondaki ilk konserini Şef Gürer Aykal yönetiminde Caddebostan Kültür Merkezi’nde verdi.. Konserlde kemancı James Ehnes’e eşlik eden orkestra, Saygun ve Sibelius’un eserlerini seslendirdi. Erenli, BİFO’nun bu sezondaki en önemli konserinin 28 Şubat’ta Philharmonia Korosu’nun katılımıyla gerçekleşeceğini belirtiyor:

“Bu konserde Dvorak’ın 'Requiem’i İstanbul’da ilk kez seslendirilecek. Eserin hayli zor oluşu nedeniyle Torino Festivali’nde bu eseri seslendirmiş ve olumlu eleştiriler almış dört solisti davet ettik. Yaklaşık 200 kişinin bulunacağı görkemli bir sahne göreceksiniz. Ama eser büyük bir sahne gerektirdiği için, bu konseri yalnız Lütfi Kırdar’da yapabileceğiz.”

Erenli ayrıca BİFO’nun Yeni Yıl Karşılama Konseri’ne dikkat çekiyor. Korno sanatçısı Turgay Hilmi, boyu üç metreye yaklaşan 'Alp Kornosu’nu çalacağı konserde seyircilerin arasına girerek özel bir gösteri sergileyecek. Kendisini bir 'vokal müzik hastası’ olarak tanımlayan Erenli’nin gönlünde sahneye bir opera koymak yatıyor. Opera prodüksiyonu masraflı olduğu için en azından bir operanın konser versiyonunu yapmayı çok istiyor.

2009’da Wagner’in “Tannhauser” operasını seslendirmeyi düşündüklerini belirten Erenli şunları söylüyor:

“Borusan Kültür Sanat olarak yurtdışındaki festivallerle de ilişki içindeyiz. Gelecekte İstanbul Müzik Festivali ile yurtdışındaki bir festivalin ortak bir opera prodüksiyonu yapmasını hedefliyoruz. Bu prodüksiyonda Borusan’ın orkestra olarak yer alması büyük ihtimalle 2010’da gerçekleşecek. Ama henüz görüşmeler başlamadı.”

Erenli, gene Borusan tarafından düzenlenen Akdeniz Çağdaş Müzik Günleri’ni 2010 için geliştirmek ve ünlü konukları ağırlamak istediklerini de belirtiyor.

'AKM’ye ek yapılabilir’

Ahmet Erenli, görevde bulunduğu sürece yapmak istediklerini üç yıllık bir plan çerçevesinde tasarladığını belirtiyor ve Türkiye’deki konser salonu sıkıntısına dikkat çekiyor: 

“Türkiye’de içinde sadece müzik icra edilen bir salon 80 yıldır yapılamadı. Lütfi Kırdar bile gerçek anlamda bir konser salonu sayılmaz. Aya İrini yaz-kış uygun değil. Birkaç mekâna sıkışmış durumdayız. Tepebaşı’nda yapılması planlanan konser salonu inşa edilirse bu sıkıntımız hafifleyecek.

Atatürk Kültür Merkezi’nin salonları zaten opera için; İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası’nın da orada işinin olmaması lazım. Covent Garden, La Scala gibi dünyaca ünlü opera binalarının yanına ek binalar yapıldı. AKM’nin yanındaki park yeri binanın altına alınıp o alanda da ek binalar inşa edilebilir.”
 

Yazıyı Tavsiye Et

Yorumlar


Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.

Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.