ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1963
Şu an 255 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Yazılar


Katalin ve Istvan NemethSayı: - 02.02.2006


Türkiye’ye 1985 yılında davet edilerek gelen otuza yakın Macar sanatçıdan halen görev yapmakta olan beş-altı sanatçıdan ikisiydi viyolonsel sanatçısı Katalin Nemeth Nyarı ve eşi keman sanatçısı Istvan Nemeth. Ancak 20 Mart 1995 pazartesi günü Eskişehir’de geçirdikleri bir trafik kazası sonucu aramızdan ayrıldılar. Yozgat plakalı Fatih marka, fenni muayenesi yapılmamış bir kamyon ve uykusuz sürücüsü 41 yaşındaki Asım Öztürk sabah 8.30’da konservatuardaki öğrencilerine ulaşmak isteyen bu çok değerli iki misafir sanatçımıza engel oldu. Onları en verimli oldukları bir dönemde sanat ve müzik dünyasından kopardı. Eskişehir Anadolu Üniversitesi Devlet konservatuarı’nı, Eskişehir Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’ni, Nostalji Oda Müziği Topluluğu’nu, en önemlisi biricik yavruları Boglarka ve Adam’ı annesiz ve babasız bıraktı. Istvan ve Katalin Türkiye’de çok çalıştılar. Dolu ve yoğun bir on yıl geçirdiler. Ankara, Eskişehir, Antalya, Konya, Kastamonu, Çanakkale, Isparta, Denizli, Karadeniz Ereğlisi’nde çok başarılı konserler verdiler. Onlar 1985’de Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet konservatuarı’nda göreve başladılar. Daha sonra Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nde görev yaptılar. Bu arada Ankara Devlet Opera ve Balesi Orkestrası’nda (1988–1989) çalıştılar. Hatta Istvan Konsermaister olarak çalıştı. Son altı yıldır Eskişehir’de görev yapmaktaydılar.

Bilindiği üzere ülkemizde kara taşımacılığı tek seçenek gibi. Bütün yükün neredeyse kara ulaşımında sağlandığı günümüzde, her gün onlarca insan trafik canavarının kurbanı oluyor. Türkiye çok zor ve çok az ürettiği değerli insanlarını, maalesef verimlerinden yararlanamadan ehliyetsiz ve kural tanımayan cahil-cesur şoförler ordusunun bakımsız araçlarıyla karşı karşıya getiriyor. Sonuç zamansız ölüm. Bugüne kadar kaybettiğimiz pek çok sanatçıya duyduğumuz üzüntü ve acıyı Katalin ve Istvan’a duymaktayız. Onların anıları ve hizmetleri ile yaşatacağız. Özellikle mezun ettikleri keman ve viyolonsel öğrencileri bugün Türkiye’nin çeşitli öğretmenlerinden aldıkları enerji ve dinamizm ile onların bıraktıkları yerden devraldıkları bu görevi, gelecek kuşaklara daha büyük başarılarla aktarabilmektedirler.

Katalin 54, Istvan 57 yaşında aramızdan ayrıldı. Pek çok hizmetlerine ek olarak çocuklar ve gençler için “Oda Müziği Albümü” adı altında bir albümde sevilen klasik eserleri: Keman (flüt, obua) ikinci keman, viyola, viyolonsel (bazı eserler piyanolu dörtlü biçiminde) özenle düzenlenmişler ve hatta öğrenci konserlerinde de uygulamaya başlamışlardı. Bu eserin hayata geçirilmesi konusunda, başta son görev yaptıkları Eskişehir Anadolu Üniversitesi Devlet konservatuarı olmak üzere tüm ilgilileri yardıma davet ediyor, bu çok değerli iki sanatçı önünde saygı, minnetle eğiliyor, onları rahmet anıyorum

Yazıyı Tavsiye Et

Yorumlar


Bu yazıya 1 yorum yapılmış.

Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.