ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1959
Şu an 74 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Yazılar


Yumruklar, şişeler ve sanatçılar Sayı: 488 - 31.01.2008


'Sanatçı topluma öncü olması gereken kişidir' inancı pek yaygındı eskiden. Şimdi 'Sanat yaşamı taklit eder' daha sık telaffuz ediliyor. Her gün savaş muhabbetleri yapılırken sanatçıların da bundan etkilenmemesi mümkün mü, değil tabii. Kimi barış şarkıları söylüyor, kimi de içindeki şiddeti dışa vuruyor. Bu dışavurum kâh bir meyhanede, kâh bir konservatuar sınıfında gerçekleşebiliyor. Sanat, yaşamla iç içe geçiyor.

Hatırlayacaksınız Perihan Mağden tiyatro sanatının lağvedilmesini talep ettiği yazılarıyla pek bir tepki çekmişti. En sert tepkiyi de evindeki kum torbasında çalışırken Perihan Mağden'i düşündüğünü söyleyen Cihan Ünal vermiş, Perihan hanımda bu beyanata sessiz kalmamıştı... Türkiye'nin tanınmış ve saygın aktörlerinden birinin evinde kum torbasının ne işi var diye kimse sormadı, nihayetinde boks da bir spor çünkü. Ama Cihan beyin boks sporunu nerede icra ettiğinin sorulmamasını ben o vakit pek yadırgamıştım.

Geçtiğimiz günlerde kulağıma çalınan bir haberle irkildim. Cihan Ünal Ankara'da, Konservatuar’daki iki öğrencisiyle boks yapmış. Yok öyle randevulu bir maç filan değil. Söylentilere göre derse girdiğinde bira kutularıyla karşılaşan Cihan Ünal çok sinirlenmiş. Belki oyuncu adayları iyi bir sanatçı olmak için alkolle aralarının da iyi olması gerektiği bilinciyle pratik yapıyorlardı, ama aslında bunun eğitimi Ankara'da Sakarya Caddesi'nde veriliyor, konservatuarda değil. Tabiatıyla Cihan bey, bir eğitim kurumunda karşılaştığı bu vahim durum üzerine öğrencileriyle tartışmaya girmiş.

Hoca ile öğrencilerinin tartışması şiddetlenince kazanan tabii ki antrenmanlı taraf olmuş. Öğrenciler tam yedikleri dayağın raporunu da alıp şikâyet mercilerinin yolunu tuttuklarında kendilerine son sınıfta oldukları ve önlerinde pırıl pırıl bir gelecek olduğu hatırlatılmış. Eh, Cihan bey de kulak koparan lise öğretmeni gibi gösterilme riskine tahammül edemeyeceği için, hocayla öğrenciler öpüşüp barışmışlar.
Tabii her kavga böyle tatlıya bağlanmıyor. Mesela pek az kişi bilir ama sanat dünyamızda rh + diye bir plastik sanatlar dergisi var. Derginin sahibi ve genel yayın yönetmeni Antik Sanat Galerisi'nin sahibi Tevfik İhtiyar. rh +'in yeni sayısında simsiyah bir sayfada dişi harflerle 'Tevfik İhtiyar'a Üzücü Saldırı' başlığını görenler bunun bir vefat ilanı olduğunu sanıp irkildi. Şimdi ilanı okuyalım:

'Tevfik İhtiyar 14 Şubat 2006 tarihinde Asmalımescit Yakup 2 restoranında, misafirleri ile yemekte iken restorana gelen ressam Muzaffer Akyol, genel yayın yönetmenimiz ve misafirlerin olduğu masaya gelip rasgele eline geçirdiği şişe, bardak ve benzeri nesnelerle ansızın ve hiçbir tartışma olmadan, doğrudan genel yayın yönetmenimizi hedef alarak saldırıda bulunmuştur. Olay, adli makamlara intikal etmiştir (...)'

Ya, işte böyle... Sen koskoca genel yayın yönetmeninin kafasına şişe atarsan hem mahkemelik olursun hem de tam sayfa ilanla âleme faş edilirsin. Oysa o Yakup restoran daha ne kavgalar, dalaşmalar gördü. Sergileri haber yapılmayan ne ressamlar, ne gazetecilerle dalaştı.
Ama benim gördüğüm vakalarda o gazeteciler, o ressamları dışarı davet edip meselelerini oracıkta çözmüştü. Neyse ki dergicilik yapan galeri sahibi, gazeteciler gibi şiddetin çağrısına uymuyor. Bravo Tevfik İhtiyar, intikamınız acı olmuş.


Yazıyı Tavsiye Et

Yorumlar


Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.

Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.