ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1953
Şu an 28 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Yazılar


Memur Sanatçılar Tarih Oluyor!Sayı: 515 - 12.03.2008


Memur sanatçıların tarih olma konusuna geçmeden önce yukarıda şu videoyu tekrar tekrar izleyin lütfen.

Cumhuriyet Gazetesi’nin yine çok konuşulacak bir reklamı daha “Büyük Medya” dışında hemen her yerde yayımlanıyor. Mutlaka izlemişsinizdir. Ama bir kez de burada izleyin. Evet, Cumhuriyet Gazetesi’nden üzerine çok konuşulacak bir reklam filmi bu.

Şimdi gelelim Memur Sanatçıların tarih olma konusuna.

Memleketin 80 yılı aşan tüm kazanımlarını “benden sonra tufan” diyerek yerinden oynatan ve sonra yok eden siyasi iktidarımız Memur Sanatçıları da yok etme kararı almış olmalı ki buna önce TRT’den başladı.

Buna göre
Türkiye Radyo Televizyon Kurumu’nun yurtdışı ve taşra birimleri ile her seviyedeki teşkilatlanmalar yeniden düzenleyen yasa tasarısı Meclis Başkanlığı’na sunuldu. Tasarıyla, TRT’nin yapısı yeniden düzenleniyor. TRT bünyesinde çalışan kadrolar daraltılırken, yurtdışı ve taşra bürolarına ise sınırlama geliyor. Düzenlemeyle, bütün birimlerden ve yapılacak değişikliklerden TRT Genel Müdürü sorumlu olacak.Meclis Başkanlığı’na sunulan, “TRT Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” Tasarısıyla TRT’nin yapısı değiştiriliyor.Tasarıyla, Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu teşkilatı; Genel Müdür, dört Genel Müdür Yardımcısı, Hukuk Müşavirliği, Teftiş Kurulu Başkanlığı, Yayın Denetleme Kurulu Başkanlığı ve Genel Sekreterlik ile Televizyon, Radyo, Haber, Dış Yayınlar, Strateji Geliştirme, Bilgi Teknolojileri, Stüdyolar ve Program İletim Sistemleri, Teknik Hizmetler, Verici İşletmeleri, Muhasebe ve Finansman, Satınalma, İnsan Kaynakları, Sosyal Hizmetler Daire Başkanlıklarından oluşacak.Daha önce, dairelerin genel müdür yardımcılarına olan bağlantıları kaldırılarak, doğrudan genel müdür tarafından belirlenecek. Kurumun, yurt dışı ve taşra birimleri ile her seviyedeki teşkilatlanma değişikliği, Genel Müdürün teklifi ve Yönetim Kurulunun kararı ile yapılabilecek. Bölge müdürlükleri sayısı 13’e düşerken, taşra büroları kaldırılıyor. Yayıncılık dışında görev alan personel ise ilgili kurumlara tasfiye edilecek.

-Kaldırılan Kadrolar

Tasarıyla öngörülen yeni teşkilat düzenlemeleri nedeniyle; birleştirilen veya yapısı değiştirilen birimlere ait Daire Başkanı, Başuzman, Başkan Yardımcısı, Bölge Müdürü, Bölge Müdür Yardımcısı, Müdür, Şube Müdürü, Müdür Yardımcısı, Şef, Uzman, Sanatçı, Raportör ve Kontrolör unvanlı kadrolarda bulunanların görevleri, bu kanunun yayımı tarihinde sona erecek. Bu personel, en geç iki ay içinde derece ve kademelerine uygun Kurum kadrolarına atanabilecekler ve atama işlemi yapılıncaya kadar Kurumca ihtiyaç duyulan işlerde görevlendirilecekler. Bunlar, yeni bir kadroya atanıncaya kadar, eski kadrolarına ait ücret, fazla mesai ücreti ve özel hizmet tazminatını almaya devam edecekler. Söz konusu personelin atandıkları yeni kadroların ücret (fazla mesai ücreti hariç) ve özel hizmet tazminatı toplam net tutarının, eski kadrolarına bağlı olarak en son ayda almakta oldukları ücret (fazla mesai ücreti hariç) ve özel hizmet tazminatı toplam net tutarından (bu tutar sabit bir değer olarak esas alınır) az olması halinde aradaki fark tutarı, fark kapanıncaya kadar atandıkları kadroda kaldıkları sürece herhangi bir vergi ve kesintiye tabi tutulmaksızın ayrıca tazminat olarak ödenecek.

-Görevi Sona Erenlerin Durumu

Tasarıyla; görevi sona erenlerden yeni bir kadroya atanamayanlar ile yeni teşkilat ve kadro düzenlemeleri nedeniyle hizmetine ihtiyaç kalmadığına Yönetim Kurulunca karar verilen personel (sanatçı unvanlı kadrolarda bulunanlar hariç) diğer kamu kurum ve kuruluşlarına nakledilmek üzere otuz gün içerisinde Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu tarafından Devlet Personel Başkanlığına bildirilecek. Nakle tabi personelin 190 sayılı Genel Kadro ve Usulü Hakkında Kanun Hükmünde Kararname kapsamında bulunan kamu kurum ve kuruluşlarının boş kadrolarından durumlarına uygun olarak Devlet Personel Başkanlığınca tespit edilen kadroya, anılan Başkanlık tarafından kırk beş gün içerisinde ataması teklif edilebilecek.

—TRT Sanatçılarının durumu

Tasarıyla, TRT bünyesinde çalışan sanatçılarla ilgili de yeni düzenleme yapılıyor. Bu çerçevede; Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Devlet Sanatçıları ve Sanatçıların Sözleşmeli Olarak Çalıştırılmalarına Dair Esaslar çerçevesinde ihdas edilecek pozisyonlarda istihdam edilmek üzere otuz gün içerisinde Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığına bildirilecek. Bu personelin atama ve vize işlemlerinin anılan Bakanlık tarafından üç ay içerisinde tamamlanması zorunlu olacak. Ancak bu pozisyonlar, herhangi bir sebeple boşalması halinde hiçbir işleme gerek kalmaksızın iptal edilmiş sayılacak ve iptal edilen pozisyonlar on beş gün içerisinde Maliye Bakanlığına bildirilecek

—Boşalan Kadrolar İptal Edilecek

Yapılan yeni düzenlemeyle; diğer kamu kurum ve kuruluşlarına yapılacak nakil sebebiyle boşalan Kurum kadroları, boşaldıkları tarihten itibaren herhangi bir işleme gerek kalmaksızın iptal edilmiş sayılacak.Tasarıyla; TRT’den nakledilmek üzere Devlet Personel Başkanlığına veya Kültür ve Turizm Bakanlığına bildirilen personelin, bildirimin yapıldığı tarihten, yeni kurumlarında göreve başlayacakları tarihi takip eden aybaşına kadar geçecek süreye ilişkin olarak eski kadrolarına ait ücret ve özel hizmet tazminatı, sosyal ve tüm hakları korunacak.Devlet Personel Başkanlığı, personel devrine ilişkin olarak, personel ihtiyacı bulunan kamu kurum ve kuruluşlarını tespite, devredilen personele ilişkin gerekli bilgi ve belgeleri istemeye ve uygulamaya ilişkin diğer usul ve esasları belirlemeye yetkili olacak.

—TRT; BBC, RAI, NOS gibi olacak

Tasarının gerekçesinde, düzenlemenin, yayıncılıkta Avrupa standartları dikkate alınarak hazırlandığı belirtilerek şöyle denildi:

“Dünyada BBC, RAI, NOS gibi pek çok kamu yayın kuruluşu yapılarını çağın gereklerine uygun hale getirmiştir. Türkiye Radyo-Televizyon Kurumunda da, böyle bir yapılanma ertelenemez bir ihtiyaç haline gelmiştir.

Düzenleme ile Kurumun Anayasa ile verilen kamusal görevini yerine getirebilmesi için, kendisine yöneltilebilecek baskılardan uzak, yalnızca kamu yararını gözeten çağdaş bir yayıncılığı mümkün kılacak yapılanmanın oluşmasını hedefleyen bir düzenleme öngörülmüştür”.

Evet, sevgili Mavi Nota dostları, durum aynen böyle. Bunun daha sonra nereye varacağını artık anlatmaya gerek yok.

Kültür Bakanlığı Memur Sanatçılarını yok etmeye varacak tabii.

Hani bazı Sosyal Demokratların söylediği bir söz vardı.

Devletin Sanatçısı olur mu?

Olup olmadığını yukarıda anlatılan eylem bittiği zaman anlayacak herkes.

Özellikle bu sözü söyleyen demokrat biraderler…

Cuma günün görüşene değin esen kalın.




Müfit Semih Baylan
Editör


Yazıyı Tavsiye Et

Yorumlar


Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.

Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.