ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1959
Şu an 20 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Yazılar


"Müziğin geleceği bağımsızlıkta"Sayı: 554 - 07.05.2008


Sevgili müzik dostları,

Gazetemizin posta kutusu yine ağzına kadar dolmuş. Bir saattir e-posta ayıklaması yapmakla meşguldum. Gecenin şu saatinde ise bu işi bitirip şimdi yazımı yazmaya koyulayım dedim. E-Postalar içinde bir haber vardı ki bunu sizlerle yorumlayarak paylaşmak istedim:

Kanadalı ünlü rock şarkıcısı Bryan Adams, müziğin geleceğinin bağımsızlıkta olduğunu belirterek, genç sanatçılara, yapabiliyorlarsa müziklerinin kontrolünü kendi ellerine almalarını önermiş.

Kendisinin finanse ettiği 11'inci albümünü çıkarmaya hazırlanan ünlü şarkıcı, yaklaşık 4 yıldan uzun bir zamandır ABD'de hiçbir müzik şirketiyle tek bir şarkı için bile sözleşme yapmadığını belirterek, özgürlüğü sevdiğini söyledi.

Evet, söylemesine söyledi de özgürlüğü kim sevmez Allah aşkına?

 
Son yıllarda fotoğraf çalışmalarına da başlayan Adams (bakın bunu şimdi öğrendim), işitme kaybına dikkati çekmek için açılan uluslararası "Hear the World" (Dünyayı İşitin) kampanyası çerçevesinde düzenlediği, ünlülerin fotoğraflarından oluşan sergi nedeniyle bir demeç vermiş. Bu demecini gazetelerde okumuştuk bir, iki gün önce..
 
Adams, kampanyanın internet sitesinde (www.hear-the-world.com) yer alan demecinde, "Gerçekten de sanatçıların yaptıkları şeyin kontrolünü eline almalarının zamanı geldi" demişti.
 
Birkaç yeni şarkıcının şarkılarının, önde gelen müzik şirketlerinin desteği olmadan liste başı olmasına dikkati çeken Adams, bağımsızlığın "müzik endüstrisinin geleceği olduğuna inandığını" bildirdi.
 
Birçok grup, albümlerini müzik şirketleri aracılığıyla değil, özellikle internet üzerinden olmak üzere bağımsız bir biçimde yayınlamayı ve hayranlarıyla bu biçimde buluşmayı yeğliyor. İngiliz müzik grubu Radiohead de EMI şirketiyle olan sözleşmesini yenilemedi ve "online" bir albüm çıkardı.
 
Bu albümü internetten indirenler, fiyat olarak kendi istedikleri kadar bir ücret ödeyecekler. Madonna ise Warner Bros'dan ayrıldı ve konser organizatörü Live Nationile anlaşma imzalayacak. Prince ise bir albümünü İngiltere'de yayımlanan bir tabloid gazetenin eki olarak verdi.

Bryan Adams’ın bu duruşunu ülkemize indirgediğiniz zaman sonucun kocaman bir sıfır olacağını düşünüyorum. Çünkü ülkemizdeki popüler müzik şarkıcılarının inandığı şey, demokrasi ve özgürlükten ziyade elde edilebilecek / tutulabilecek “güç”tür.

O nedenle Bryan Adams’ın bu duruşunu ülkemize indirgediğiniz zaman, Aziz Nesin’in o müthiş hikâyesindeki “asma kabağına kelebek konmuş gibi oluyor” sözünün tam üstüne oturuyor.

Aksini savunuyorsanız yazın bana tartışalım.

Cuma günü görüşene değin esen kalın.



Müfit Semih Baylan
Editör


Yazıyı Tavsiye Et

Yorumlar


Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.

Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.