ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1963
Şu an 28 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Yazılar


Bugün izninizle efendim, diyecektem ki….Sayı: 559 - 14.05.2008


Posta kutumuza bir haber düştü.

Bu haberi sizlerle paylaşmadan izin isteyemedim sizlerden sevgili okurlar.

Bildiğiniz üzere Leyla Gencer’i kaybettik.

Kaybettik kaybetmesine de bizim her zamanki hastalığımız nüksetti galiba.

Bugün okuyacaksınız Murat Bardakçı’nın yazdığı yazıda olduğu gibi galiba Leyla Gencer’in şanından, şöhretinde, ününden işte her neyse osundan yararlanmak bundan kendine pay çıkarmak girişimlerimi başladı mı ne diyesim geliyor.

İşte posta kutumuza düşen İhlas Haber Ajansı kaynaklı haber, buyurun birlikte okuyalım:

Dünyaca ünlü opera sanatçısı Leyla Gencer'in ölümü yakınları tarafından üzüntüyle karşılanırken, amcasının eşi olan ünlü sanatçıyı anlatan piyanist İlham Gencer, "Keşke bu yakılma ve kül olayı olmasaydı da cenaze namazını kılıp mezarına bir gül bıraksaydım" dedi.

İtalya'nın Milano kentinde 80 yaşında hayatını kaybeden dünyaca ünlü opera sanatçısı Leyla Gencer'i anlatan İlham Gencer, Leyla Gencer'in 1953 yılında Türkiye'den ayrılmak zorunda kaldığını belirterek, "Türk milletinin ve Gencer ailesinin başı sağ olsun. Leyla Hanım Türk bayrağını dünyada dalgalandırmış bir sanatçıydı. Herkes için büyük kayıp. Kendisi amcamın eşi oluyor. Amcam da çok genç yaşta vefat etti. Amcam öldükten sonra Leyla Hanım hiç evlenmedi. Kendisi ile çok sık görüşmezdik. Ancak Yapı Kredi'nin bazı sanatsal faaliyetlerine jüri başkanı olarak geldiğinde ben de çiçeğimi alıp kendisini ziyaret ederdim" diye konuştu.

Ölüm haberini gazetelerden okuduğunu söyleyen Gencer, "Mahkemem olduğu için İtalya'ya gidemedik. Perşembe günü yine mahkemem var. Çok üzgünüm. Ancak keşke bu yakılma ve kül olayı olmasaydı da cenazesini karşılayıp namazını kılıp mezarına bir gül bıraksaydım. Bu onun kendi tercihi ama Leyla Gencer, buradayken Müslüman'dı. Yakıldıktan sonra külleri buraya getirilecek. Dini bir merasim olmadığı için cenazeyi, yani külünü karşılamaya katılacağım. Akrabam olmasaydı yine bir sanatçı olarak onu karşılamaya giderdim" dedi.

Asıl adının Osman olduğunu anlatan İlham Gencer, "Göbek adım İlham olduğu için ailem bana 4 yaşından beri İlham diye diye İlham kaldı. Şimdi tüm evrakları tamamladım ve resmen adım Bozkurt İlham oldu. Zaten yeni çıkardığım ve hayatımı sanatımı konu alan kitabımın adı da 'Bozkurt İlham Gencer'. Geçmişte işkenceler gördüm, linç edildim ve hatta idamdan döndüm. Hayatımla ilgili her şey bu kitapta var" şeklinde konuştu. Siyasete girmeyi kabul etmediğini de söyleyen ünlü piyanist, "Bundan 3 yıl önce bir siyasi parti bana İstanbul'dan 1. sıradan milletvekili olma teklifi ile geldi. Ben de onlara 'Piyanomla Meclis'e sokarsanız gelirim' dedim. Bu teklifi de kabul etmedim" ifadelerini kullandı.

Evet okuduğunuz gibi lafı kitaba bağlayacak arkadaş amcasının karısı yani yengesinden söze girmiş.

İlginç.

Biz bu haftaya gazetemizin adını taşıyan ödülümüzle sanatını taçlandıran Nurdan Küçükekmekçi ile başlamıştık. Mayıs ayını da yine bu değerli sanatçımızla bitireceğiz.

Trabzon’da…

Cuma günü görüşene değin esen kalın.



Müfit Semih Baylan
Editör



Yazıyı Tavsiye Et

Yorumlar


Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.

Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.