ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1953
Şu an 149 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Yazılar


Tüm çağların en iyi bestecisi Johann Sebastian BachSayı: 560 - 15.05.2008


Bundan dört bin yıl sonra uzaydaki bir başka galakside dünyalıların attığı bir kapsül bulunacak. İnsanı insan yapan en üstün simgelerin yerleştirildiği bu çekirdekte J. S. Bach’ın 1. Prelüd ve Füg’ü, 2. Brandenburg Konçertosu ve Mi Majör Keman Partitası yer alacak!

Nice yorumcu vardır ki sabah uyanınca Bach çalarak gününe başlar. Bach, müzisyen için bir dengedir, bütün teknik ve müzikal zorlukları yenecek anahtardır. Yapıtlarıyla bugün bile bizleri aydınlatan bu besteci, 1750’de öldüğü zaman besteciliğinden çok klavsen ve org gibi çalgıların uzmanı olarak biliniyordu. Neredeyse ölümünden yüz yıl sonra Mendelssohn, Aziz Mata Pasyonu’nu bulup ortaya çıkarınca yeniden gündeme gelmişti. Müzik tarihi onu, 1750’deki ölümüyle Barok çağın kapanıp Klasik çağın başlamasına yol açan büyük sanatçı olarak değerlendirdi. O, aslında yaşamı boyunca yirmi çocuğu ile geçim savaşımı vermiş, Almanya sınırlarının dışına çıkmadan, küçük kasabalarda ve prensliklerde iş bulmak için uğraşıp durmuştu. Lutherci kiliseye bağlı dinsel yapıtları kadar dünyasal yapıtları da tarih boyunca müzikçilerin temel kaynağı oldu.

 İlkbahar konser programlarımızın teması olan Johann Sebastian Bach (1685-1750) hemen her ortam için yazdığı yapıtlardan örneklerle Albert Long Hall’ün baş konuğu olacak. Açılış konserimizde St. Petersburg’un Ermitaj Orkestrası bestecinin en mutlu döneminde yazdığı Brandenburg Konçertoları’ndan 5.sini sunacak. Orgcu Wolfgang Kogert ve kemancı Edua Zadory, bestecinin gizemli keman-org sonatını ve 21. Kantat’ından Liszt’in yaptığı org uyarlamasını çalacaklar. Her birisi birer anıt olan solo çello sonatlarından üçünü, günümüzün en ünlü çellistlerinden Daniel Müller-Schott seslendirecek. Tuşlu çalgılar için yazdığı İngiliz Süitlerinden 2.sini yine bir başka dünyaca ünlü sanatçı, piyanist Saleem Abboud-Ashkar çalacak. Ve bu büyük besteci bir başka konserde daha günümüze kadar taşınacak: Piyanist-besteci Sabri Tuluğ Tırpan,  Brazilyalı vurma çalgıcı Fernando Paiva da Silva ile Bach’ı bugünkü dünya müziğiyle özleştirecek.

 2008 İlkbahar dönemiyle Albert Long Hall konserlerinin 10. yılını kutlamaktayız. Bu serimizde her ortamı içeren zengin bir program oluşturmaya çalıştık:  Ermitaj Orkestrası Barok ve Klasik örnekler verirken, İngilizlerin Eclipse grubu şarkılar ve danslarla bizi 17. yüzyılın uzak coşkusuna götürecek. Bu yıl bütün dünyada olduğu gibi, biz de büyük kemancı David Oistrakh’a 100. yılında bir anma konseri düzenledik. Oistrakh’ın öğrencisi Ayla Erduran, Akbank Oda Orkestrası’yla onun anısına parlak yapıtlar seslendirecek. Yüz yıllık orgumuzun sesi Viyanalı Wolfgang Kogert’in ustalığı ve Macar kemancı Edua Zadory’nin coşkulu yorumuyla birleşecek. Rus vokal topluluğu Konevets’i köylü ezgileri, marşları ve kutsal şarkılarıyla, uzun süre unutamayacağız. Bir başka şarkılı programda, Sicilya’nın yeni parlayan sopranosu Chiara Ursino’yu, Viyanalı usta kemancı G. Winischhofer ve Singapurlu piyanist Boris Kraljevic ile, oda  müziği ortamında dinleyeceğiz. Ve artık geleneksel dinletilerimizden olan “Harika Çocuklarımız” konserine bu yıl “Harika Gençlerimizi” de ekledik. Sonraki yıllarda onları izleyip, adlarını dünyanın ünlü salonlarında gördükçe kıvanç duyacağız.

 Coşkulu, mutlu dinletiler dileğiyle.

Yazıyı Tavsiye Et

Yorumlar


Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.

Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.