ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1959
Şu an 20 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Yazılar


AKP savunması hakkında birköç söz! Jean Jaures "gerçek çelişkidedir" demiş.Sayı: 591 - 14.07.2008


AK Parti'nin Anayasa Mahkemesi'ne 30 Nisan'da verdiği savunması belli oldu ve ardından savunmanın tam metni çeşitli kanallardan yayınlanmaya başladı. Başından beri özgürlük sorununu türban ve imam hatipler meselesine indirgeyen AKP kendini “demokrasinin kökleşmesi ve özgürlüklerin alanının genişlemesi için gayret gösteren” bir parti olarak göstermekte.

Özellikle türban konusu ve diğer konularda toplumu oluşturan çeşitli kesim ve dinamiklerle çatışan, onları dışlayan AKP’nin savunma metninin başlarındaki iddiası ise dikkat çekici: “Partimizin siyaseti normalleştirme amacıyla geliştirmeye çalıştığı siyasal kimlik yapısının ana merkezini çatışmacı ‘kimlik siyaseti’nin reddi oluşturmaktadır” dediği savunma metninde AK Parti olarak isimlendirmeyi tercih ettikleri partilerine AKP denmesine bile tahammülsüzlük gösterdikleri anlaşılıyor.

AKP’liler çoğulcu olduklarını iddia edip partilerine eleştiri getiren kesimleri düpedüz suçmuş gibi “marjinal” olmakla itham edebiliyor. Buna karşılık iddianamenin hukuk dışı olduğu ve politik iddialarla ortaya atıldığına vurgu yapılıyor. Yasama ve yürütme organları kendi mensuplarınca oluşturulan AKP temsili demokrasinin olmazsa olmaz temel kurumlarının mahkeme kararıyla işlevsiz hale getirileceğini de belirtiyor. Ülkeyi dışa bağımlı ve krizin eşiğine getiren sözde icraatlarına bile “AK Parti hakkında düzenlenen iddianame, hukuki bir metin olmaktan ziyade, ülkenin gerçeklerini ve iktidar partisinin icraatlarını görmezlikten gelerek, korku ve vehimlerden hareketle geleceğe yönelik spekülatif öngörülere yer veren kurgusal bir metin niteliğindedir” diyerek övgü düzülüyor.

Başbakan’ın siyasi danışmanı ve partisinin programını kaleme alan “AK Parti ve Muhafazakâr Demokrasi” adlı kitabın yazarı Yalçın Akdoğan’ın “Muhafazakâr Demokrasi” kavramı ile özgürlüğü tanımlandırmak zaten defalarca yıpranmış, ülkeyi krizden krize sürükleyen liboş politikaları başka kılıfla; sözde çoğulculuk manzumesi adı altında halka yeniden yutturmaktan öte anlam ifade etmiyordu.

Jean Jaurés ne güzel demiş “gerçek çelişkidedir” diye…

Çoğulculuktan bahseden AKP savunma metninde bile çelişki ortaya koymaktadır. Böylece sözünü ettiği paradoksu kendi içinde yaşadığını açıkça beyan etmiş oluyor.


E-Posta: dosteli16@hotmail.com




Yazıyı Tavsiye Et

Yorumlar


Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.

Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.