ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1953
Şu an 25 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Yazılar


Dünya içinde dünya: Raul MidónSayı: 596 - 21.07.2008


42 yaşındaki görme engelli müzisyenin babası Arjantinli, annesi Amerikalı bir siyah. Köklerinin etkisi Midón’un caz, blues, Latin ve flamenko gibi farklı müzik dünyalarını iç içe sokmasında hissediliyor. Müzisyen, Miami Üniversitesi’nin prestijli caz bölümünü bitirdikten sonra, yolunu çizmek için yoğun bir emek vermiş. Profesyonel müzik hayatına nasıl adım attığını sorduğumuz Midón, “Okulu bitirir bitirmez, Miami stüdyolarında arka vokal yapmaya başladım” diyor ve ekliyor:

En son Shakira ile çalıştım

“Oldukça eğlenceli bir işti ve özellikle de Latin müziği piyasasına dair iyi bir perspektif edinmemi sağladı. Son çalıştığım kişi de Shakira’ydı. Shakira’yla çalışırken, asıl kendi müziğime yoğunlaşmam gerektiğini kavradım.”

Sanatçı bu yıllarda, Juio Iglesias ve Ricky Martin gibi Latin pop yıldızlarına vokal yapmanın haricinde, bu yılki Caz Festivali’nin ilk konserini veren Herbie Hancock ile Paquito D’Rivera, Dave Valentin ve Dave Samuels gibi caz müzisyenleriyle de çalıştı.

Tüm bu kaynaklardan beslenerek, kendi popüler ama özgün sound’unu adım adım oluşturan Midón, 2002’de solo kariyerine başlamak üzere New York’a taşınır. Önce, Spike Lee’nin  “She Hate Me” filmi için “Adam n’Eve n’Eve” adlı ses getiren parçayı hazırlar. İsmini duyurmasıysa 2005’te prodüktör Arif Mardin ve oğlu Joe Mardin’in elinden çıkan “State of Mind” albümüyle olur. Midón’un, kendi sesini bulma sürecinde feyz aldığı isimler kulağa şaşırtıcı gelmiyor: “Marvin Gaye ve Stevie Wonder, şarkı söyleme yeteneklerinin yanı sıra ciddi bir başarı da yakalamış isimlerdi. Bu başarıyı kullanıp bilinçli, nitelikli bir müzik üretmeyi bildiler.”

2007’de çıkan son albümü “A World Within a World”u ise şöyle tanımlıyor sanatçı:
 “Albüm için eklektik soul şarkılardan oluşan bir koleksiyon diyebilirim. Dinleyicilere, hayal gücünün sınırsız olasılıklar içerdiği hissini aktarmak istedim.”

Sanatçı, kendi istediği müzikle seyircinin beklediği müzik arasında bir denge gütmeye çalışmadığını da söylüyor.
 

Yazıyı Tavsiye Et

Yorumlar


Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.

Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.