♪
Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024
♪
Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023
♪
Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023
♪
GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023
♪
30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023
♪
Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023
♪
18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022
♪
Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022
♪
sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022
♪
Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022
Geçenlerde bir sevgili dostum, “bilgisayarımı hıçkırık tuttu” dedi. Ben önce ne demek istediğini anlamadım tabii. Bilgisayarını nasıl hıçkırık tuttuğunu sordum saf saf. “Yahu bozuldu anlamadın mı?” dedi. Sonra devam etti: ”Gittim servise 250 Yeni Türk Lirası bayıldım hıçkırığı şıp diye geçti” dedi. Ben de olayın derin vahametini anlamış gibi “ha öyle mi?” dedim ama yine de böyle bir benzetmeyi kafamda tam oturtamadım.
Ta ki oturduğum semtte kablolu TV ve internet alt çalışması yapan ama yaparken de kazı yaptığı iş makinesi yardımıyla bizim internet ve telefon bağlantımızı sağlayan kabloları koparıp yaklaşık on sekiz saat beni ve oturduğum semtin bir kısmını internetsiz ve telefonsuz bırakan pek sayın müteahhit amcanın başımıza ördüğü çorabı yaşayınca anladım hıçkırık tutmanın ne olduğunu.
Hani günümüzde moda olduğu üzere “yaşamayınca anlamıyoruz” hikâyesi var ya!
İşte aynen öyle.
Evet, yaklaşık on sekiz saattir internetimiz ve telefonumuz yoktu.
İş makineleri marifetiyle elektrik kabloların koparılıp günün bir saatinde elektriksiz kaldığımız çok olmuştu da böylesini ilk kez yaşadım.
Hayır, ben akıllı, sessiz ve sakin bir adamım. Kimseden şikâyetçi falan değilim.
Şikâyet etsem ne olacak ki?
Neyse, müteahhit amcanın iş bilir işçileri elini çabuk tuttu da gece vakti kesilen telefonumuz ve internetimiz bu sabah saatlerinde bağlandı
Bu nedenle sizlere zamanında ulaşamadım sevgili dostlarım.
Benden kaynaklanmayan bu saçma sapan gecikme için affınızı diliyorum.
***
İskender Paydaş ülkemizin önemli müzisyenlerinden birisidir sevgili dostlar. Bestelerini ve yorumlarını mutlaka dinlemişsinizdir.
Aynı zamanda çileli bir sanatçımızdır Paydaş.
Geniş kitleler tarafından çok fark edilmeyen ama hayranları tarafından her zaman desteklenmiş hatta iddia ediyorum ülkemizin müzik kalitesinin bir hayli önünde olan bir sanatçımızdır.
10 Ekim günü müzik yaşamının 25. yıldönümü nedeniyle İstanbul’da uzun süre konuşulacak bir konserle karşımıza çıktı.
Yine müziğinin kalitesinden ve duruşundan taviz vermeden kulaklarımıza misafir oldu.
Tabii medyada yine hak ettiği yeri alamadan.
Sadece birkaç gazetede de ve büyük medyanın bir kısmında lütfen yer verdiler bu değerli sanatçımıza.
“Bestelediğim veya aranjmanını yaptığım parçaları pop müzik formatına sokmak adına hep belli fedakarlıklar yapmak zorunda kaldım. Bu kalıplara sığdırma kaygısı da müziğimin istediğim şekilde yorumlanmasını engelledi. Bugün bu kaygıdan uzak bir şekilde gerçekten istediğim gibi yorumlamak için bu projeyi sahneye taşıdım.“ diyerek açıklıyor “Zamansız Şarkılar” adını verdiği 25. sanat yılı konserini anlatırken.
İskender Paydaş’ın bu konserinde yer alan genç solistimiz ise Özgün İlki.
14 şarkının seslendirdiği 25. yıl konserinin albümü ise çok yakın bir gelecekte müzik marketlerde yerini alacak.
İskender Paydaş’ın 25. yılı konseri için ayrıntılı bilgi: www.iskenderpaydas.com
Cuma günü görüşene değin esen kalın
Müfit Semih Baylan
Editör
Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.
Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.