♪
Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024
♪
Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023
♪
Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023
♪
GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023
♪
30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023
♪
Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023
♪
18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022
♪
Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022
♪
sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022
♪
Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022
YÖK(Yüksek Öğretim Kurulu) 12 Eylül Rejimi tarafından Üniversitelerimizin liberal politikalara uyumlu hale getirmek için kurulan bir kurumdu.
Bu kapsamda, Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) 6 Kasım 1981 yılında Prof Dr. İhsan Doğramacı’nın başkanlığında kurulan YÖK 1982 Anayasası ile güvenceye alınarak uygulamaya konuldu. İlk olarak da binlerce öğretim görevlisini, öğrencisini ilerici demokrat oldukları için üniversitelerden ayırdı. Bilimsel araştırmalar da tamamen YÖK’ün denetimine alınarak üniversite gençliğinin tek tipleştirmesi hedeflendi. Bu yapılanma ile üniversitelerimiz üst düzeyli meslek okullarına indirgendi.
Üniversitelerimizin var olan kısmi özerklikleri kaldırılarak harç uygulamasına geçildi. Eğitimde adım adım paralı hale getirilerek, üniversitelerimizin ticarileşmesiyle birlikte, eğitimde fırsat eşitliği de kalkmış oldu. Vakıf üniversiteleri adı altında özel üniversitelere zemin hazırlanarak, kurulacak üniversitelerin eğitim dilinin İngilizce olması şartı konuldu. Gelişmiş ülkelere baktığımızda eğitim dillerinin kendi dillerinde olduğunu görürüz.
Kuruluşundan 27 yıl geçmesine rağmen YÖK üniversitelilerin en ufak demokratik taleplerine ya da hareketlerine soruşturmalarla, cezalarla uzaklaştırmalarla cevap vermekte. Diğer yandan da eğitimin piyasalaştırılması eşitsiz niteliksiz bir şekilde devam etmektedir.
Bu durumda yapılması gerekenler ise: Üniversitelerin karşı karşıya olduğu sorunlar net olarak ortaya konularak net yanıtlar verilmelidir. Alınacak tüm kararlar alt organlarca alınmalıdır. Tam gün uygulamasına geçilmeli. Öğretim elemanlarının özlük hakları ve diğer eğitim elemanlarıyla ile beraber makul düzeyde olmalıdır. Vakıf Üniversitelerinin de kamu denetimine alınması gerekir.
Öğrenci harçları da sembolik düzeyde olması gerekir. Asıl olması gereken herkesin eşit parasız nitelikli eğitimi almasıdır.
E-Posta: ozgkara@hotmail.com
Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.
Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.