ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1959
Şu an 72 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Yazılar


Kemanın uluslararası yetenekleriSayı: 659 - 07.11.2008


1. Uluslararası Nuri İyicil Keman Yarışması, gerçek anlamda uluslararası bir yarışmaydı. Ciddi bir programla, ciddi ödüllerle ve ciddi bir organizasyonla gerçekleştirilen bu yarışma, Uluslararası Leyla Gencer Şan Yarışması gibi Türkiye’nin çağdaş müzik dünyasında hak ettiği yeri bulmasına katkıda bulunacak çok yönlü bir etkinlikti. 

Müzik yarışmaları hakkında çeşitli düşünceler var. Kimi, yarışmaların gitgide ticarileştiğine dikkat çekiyor, kimi yeni bir yarışmacı tipi oluştuğunu; bu tipin yarışmalar için özel hazırlanıp, yarışma yarışma gezerek ödülleri topladığını iddia ediyor. Ancak, herkesin kabul ettiği bir gerçek var ki, o da yarışmaların genç müzisyenler için dünyaya tek çıkış yolu olduğu gerçeği. 

Düzey çok yüksekti

1. Uluslararası Nuri İyicil Keman Yarışması’na katılanların düzeyi çok yüksekti. Bir hafta süren elemeler bu yüzden epey çetin geçti, jüri üyeleri zaman zaman karar vermekte zorlandılar. Suna Kan, Ayla Erduran, Gönül Gökdoğan, Henry Foures, Barbara Gorzynska, Bohuslav Matousek, Thomas Christian, Domenico Nordio ve Ayşe Özbekligil’den oluşan uluslararası jüri üç eleme sonunda birincilik  ödülünü Moldovyalı Ilian Garnet’e, ikincilik ödülünü Hollandalı Carla Leurs’e verdi; üçüncülük ödülü ise yine Moldovya’dan Alexandra Conunova ile Güney Koreli Kyung Jin Han arasında paylaştırıldı.

20 yaşındaki Ayşen Ulucan, En İyi Türk Eseri Yorumcusu Ödülü olarak lütye Ecevit Tunalı’nın yaptığı  kemanı kazandı. Ilian Garnet En İyi Mozart Yorumu ve Fransız yarışmacı Elenore Darmon da En Etkileyici Performans ödüllerini aldılar.  28 Ekim akşamı CRR Konser Salonu’nda yapılan ödül töreni ve final konserinde 3 yarışmacı Çaykovski’nin op.35, re majör keman konçertosunun üç bölümünü aralarında paylaştılar. İstanbul Art Orkestrası’nı Serdar Yalçın yönetiyordu. Konçertonun 1. bölümünü yorumlayan 2.’lik ödülü sahibi 30 yaşındaki Carla Leurs, tekniği parlak ve güçlü bir yorumcuydu.

Konçertonun ikinci bölümünü Güney Koreli Kyung Jin Han yorumladı. Yarışmanın final elemelerinde Han’ı konçertonun tümünü çalarken dinlemiş ve bu üflesen uçacak kadar incecik kızın müzikal duyarlığını, tekniği ile ustaca birleştirmesini çok beğenmiştim. 20 yaşındaki çocuksu ve çok sevimli Moldovalı kemancı Alexandra Conunova ise, konçertonun üçüncü bölüm yorumunda gençliğinin verdiği enerji, gözüpeklik ve heyecanla dolup taşıyordu.

Birinciliği hak etti

Final konserinin ikinci yarısında yarışma birincisi olan Moldovalı Ilian Garnet’i dinledik. Sibelius’un op.47 re minör keman konçertosunu baştan sona çalan Garnet, hiç kuşkusuz birinciliği hak eden bir kemancıydı. Yarışma elemeleri boyunca dinleyicilerin favorisi olan ve David Oistrakh’ın gençliğine benzetilen Garnet, aslında yarışmacılar arasında en kusursuz ve profesyonel olanıydı. Ancak, sahneye yakın oturunca yüzündeki azap ifadesini görmemek ve onunla birlikte azap çekmemek de imkânsızdı.

Ünlü piyanistlerden birinin geçen yüzyılın başında genç bir piyaniste verdiği öğüdü hatırladım Garnet’i dinlerken. “Konser verirken yüzünde daima azap çeken bir ifade olsun ki dinleyenler ne kadar zor bir iş yaptığını anlasınlar...” dermiş emektar piyanist. Garnet, sanki bu öğüde kulak vermiş gibiydi o akşam.

Yazıyı Tavsiye Et

Yorumlar


Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.

Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.