ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1953
Şu an 151 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Yazılar


Bir trompet EFSANESİSayı: 674 - 28.11.2008


Beyoğlu’ndaki The Hall dün gece saat 22.00’de, trompetçi Rex Richardson’ı ağırladı. Richardson’a sahnede Türkiye’nin değerli genç cazcılarından Okan Ersan, Levent Altındağ, Volkan Öktem, Eylem Pelit ve Çağrı Sertel eşlik etti.

Müzik kariyeri boyunca aralarında Benny Carter, Ray Charles, Aretha Franklin, Kurt Elling’in de bulunduğu isimlerle çalışmış olan Richardson aynı zamanda Joe Henderson’ın gruplarıyla Japonya ve Amerika turneleri gerçekleştirdi. 

Müzisyen 1995’ten beri kayıtlarını ve performanslarını Amerika’nın en önemli caz topluluklarından Rhythm & Brass ile gerçekleştiriyor. Günümüz bestecilerinden Doug Richards “Trompet ve Orkestra için Kıtalararası Konçerto”sunu, Dana Wilson da “Trompet ve Yaylılar için Konçerto”sunu Richardson için besteledi. Virginia Commonwealth Üniversitesi’nde caz trompeti profesörü olarak akademik kariyerine devam eden trompetçiye sorularımızı yönelttik.

2005’te Dana Wilson’ın konçertosunun prömiyerinde çalmak için Ankara’ya gelmiştiniz; Türkiye’ye tekrar gelmek nasıl bir duygu?

Türkiye’ye tekrar gelmek beni heyecanlandırıyor. Dünyadaki en şaşırtıcı ülkelerden biri, özellikle mutfağı ve zengin tarihi ilgimi çekiyor. Burada çok müzisyen arkadaşım var ve geleneksel müziklerinizi daha yakından tanımak istiyorum.

Türkiye’deki müzik sahnesini ne kadar tanıyorsunuz?
Oldukça canlı bir caz sahnesi olduğunu söylemeliyim! Birkaç sene önce Ankara ve İstanbul’a geldiğimde çok başarılı bir caz gitaristi olan Neşet Ruacan’la çalmıştım. 27 Kasım gecesi çalacağım müzisyenler de gerçekten dünya çapında  insanlar... Öte yandan, sevgili arkadaşım, klasik müzik trompetçisi Erden Bilgen, dünyanın gerçekten en iyi solistlerinden biri.

Kariyeriniz boyunca caz efsaneleriyle çalıştınız; özellikle müziğinizi etkileyen isimler kimlerdi?

Gerçekten çok sayıda kişiden ilham aldım ve almaya da devam ediyorum. Chicago’da yaşadığımda özellikle Kurt Elling’den etkilenmiştim. Woody Shaw, Freddie Hubbard ve John Coltrane gibi figürler yeniyetmeliğimden beri beni etkiledi; trompetin klasik isimleri sayılan Maurice Andre ve Hakan Hardenberger de öyle. Son yılların rock ve pop müzisyenlerinden Radiohead, Bjork, ve Inara George da besteleriyle beni etkiliyor.

Cazın yanı sıra klasik müzik kayıtları da gerçekleştirdiniz; bu iki tür sizin müzik dünyanınızda nasıl birleşiyor?

Bu biraz yeni diller öğrenmeye benziyor: Müziğin her türünün kendine özgü bir lisanı var. Bu lisana derinliğine nüfuz etmeye ve kendimden bir şeyler katmaya çalışıyorum. Klasik’e caz’dan, caz’a da klasik’ten bir şeyler katabiliyorum. Bestecilik derseniz, büyüklerin izinden gitmeye çalışıyorum: Ellington, Stravinsky, Wayne Shorter gibi sayısız 20. yüzyıl efsanesi aslında klasik müzik ve caz arasındaki bereketli alandan çıkmıştır.

Milliyet

Yazıyı Tavsiye Et

Yorumlar


Bu yazıya 1 yorum yapılmış.

Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.