ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1953
Şu an 51 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Yazılar


TV ile İzdivaça BuyurunSayı: 676 - 02.12.2008


TV kanallarında farklı isimlerde evlilik programları yapılıyor. Bu evlilik programları şimdiye kadar Star’da “Esra ile Desti İzdivaç”, Flash’ta “Desti İzdivaç”, “Fox’ta ise “Su Gibi” isimler altında yayınlanıyor. Bu tür programların ilkinde ilgiyle izlenmeleri doğal olabilir. Ancak medyanın tersine bir durumu var. Avrupa da aynı tarzdan programlar ardı ardına yayınladığında ilgi azalmakta. Türkiye de aynı tarzda birçok program çıkmasına rağmen ilgi ise azalmadan devam etmektedir. Seyirci tarafından izlenmesindeki etkenlere baktığımızda: Eğlencenin yanı sıra programa katılanlar mala ve mülke ulaşma, kendisini talip olanların yerine koyarak bende onun gibi olabilirim hayali taşımakta. Bu durumda kazananlar ise: Yapımcı kuruluş ve izlenme oranlarını ve reklamları kapan TV kanalları oluyor.

Bu programların özellikleri ise şöyle: Evlilik yazın boşluk bırakın kişiye talip olduğunuzu cep telefonunuza yazın gönderin. Eğer onu beğenmezseniz elimizde başkası var onu al denilmektedir. Pazarda meyve, sebze satar gibi birini beğenmezsen diğerini seç denilmektedir. İnsanlar kullanılan satılan bir mal gibi özelliklerle sunulmaktadır. Bu programlara katılan damat adaylarına: Evin var mı, emekli maaşın, geliri, türünden maddiyata dayanan sorular sorulmakta. Bu sorular gelin adaylarına ise nadir olarak sorulmaktadır. Kız tarafında evleneceğin erkeğin yaşlı oluşuna ya da çocuklarına bakmaya razı olanlarda bulunmakta. Gelin adaylarından katılanlarından kimisi iş yaşamından sıkıldığını, işini yeni bıraktığını dile getirmektedir. Sorunları ile baş başa bırakılan kadınlar… Buradan hareketle kadının geçmişten gelen konumunu anımsarsak: Kadın ikinci sınıf konumda yansımaktadır. Yaşamlarına getirilen müdahaleler, çağdaş toplumda yaşam şartlarının değişmesiyle onlara yapılan sınırlandırmalar azalmaktadır. Fakat kadınlar erkek egemen anlayışın biçtiği rolden kurtulması amaçlanmamaktadır.

Gemisini kurtaran kaptan anlayışı bu programlarda da gün yüzüne çıkmaktadır. Çünkü başta geleneksel kriterlere uymayanlar “paralı erkek”, güzel kadın” vs. olmadıkları için yapımcılar tarafından elenmektedirler. Oysa kadının sorunlarının sistemin ekonomik siyasal sorunlarının içinde olduğu bilinmelidir. Bu tür yapımlar toplumumuzdaki erkek-kadın ilişkileri ile bu çerçevede medeni sorunları magazinel objeye dönüştürmeye yarayan örnek bir araç olmaktan öte gidemeyecektir.


E_Posta: ozgkara@hotmail.com

Yazıyı Tavsiye Et

Yorumlar


Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.

Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.