♪
Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024
♪
Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023
♪
Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023
♪
GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023
♪
30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023
♪
Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023
♪
18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022
♪
Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022
♪
sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022
♪
Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022
Kar, donmuş su buharı parçalarından meydana gelerek, kar taneleri şeklinde yeryüzüne düşer. Havadaki sıcaklık donma noktasına geldiğinde su buharı yoğunlaşarak küçük buz kristali biçimini alır.
Bitkilere faydası olmakla birlikte havayı da temizler. Suyun beyaz halidir kar… Kar yaşamımızı etkileyen bir
doğa olayıdır. Kar, gökyüzünden yeryüzüne inerken yıldız şeklindedir.
Eğer beyaz taneleri yeteri kadar birikmezse “kar tutmadı” denilir. Kar tuttuğu zaman şehirlerimizin çarpıklığını da örter. Bulunduğumuz yeri beyaza boyayarak sessizce yağar gecelere huzur vermekle birlikte yolda hiç
ses de duyulmaz.
Duyduğumuz tek ses botlarımızla bastığımız karın sesidir. Ayak izleriniz de bu yerden geçtiğinizi anlatır. Camdan izlemesi saatlerce süren, gözlerimizi ayırmadan seyrettiğimizdir.
Kar, ağaç dallarını da çok yakışır. Gözüken manzaranın güzelliği bir başkadır. Sanki kış dekorudur. Akıllara şömine, bir battaniye ve yumuşak bir müziği de getirir.
Kartopu şekline getirilip karşılıklı atışılır ve içinde yuvarlanılır. Hatta ondan kardan adam da yapılır. Gökyüzünden süzülen bu beyaz tanecikler anlamlı sözlerde de yerini bulur. “Karlı Kayın Ormanı, Her yerde kar var” olur.
Kar, okulları tatil etmesi nedeniyle; öğrencilerin sevinç çığlıkları atmasına vesile olur. Küresel ısınma sebebiyle artık ülkemizde eskisi gibi yağmamakta.
Mevsimler tam olarak yaşanmamakta; bu da doğanın dengesini bozmaktadır. Unutmayalım ki, her kıştan sonra bahar gelir. Yaşanabilir dünya için mevsimlerin işlevlerini yerine getirmesi gerekmektedir.
Yazımızı doğanın dengesinin önemini belirten bir sözle noktalayalım: “Yaz yazlığını kış kışlığını bilmeli”.
Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.
Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.