ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1953
Şu an 40 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Yazılar


Seçim değerlendirmesi - MersinSayı: 755 - 31.03.2009


                                                              Aylardır gündemimizi işgal eden 'yerel seçimler' sona erdi. Maalesef yine büyük ölçüde sistem partileri  ve dolayısıyla para babaları arasında paylaşıldı belediyeler. Mersin'de özel bir politik hat izleyen MHP, ilçelerin büyük çoğunluğunun belediyesini aldı (Anamur, Bozyazı, Çamlıyayla, Erdemli, Gülnar, Silifke, Tarsus, Toroslar). Diğer ilçelerde ve Büyükşehir'de de kazanamadı ama oylarında %3-5 civarında bir artış oldu.

Mersin'e deli gömleği giydirmeye çalışanlar başarılı oldu

Bu durum Mersin'e deli gömleği giydirmeye çalışanların kısmen de olsa başarılı olduklarını gösteriyor. Farlı etnik kökenden, farklı dinden, farklı mehzepten, farklı renkten milyon insanın bir arada yaşayabildiği bu şehir, doğal olarak yüzünü 'sol'a dönmüştü. Mersin, 70'lerde Adana ile birlikte, işçi hareketlerinin en güçlü olduğu bölgelerden biriydi. Özellikle 2005'teki bayrak provokasyonundan sonra, dürtüklenen milliyetçilik ve bunun sokak ayağını örüp, kilometrelerce uzunluktaki bayraklar eşliğindeki yürüyüşlerde “Mersin Kürtlere mezar olacak” sloganı attıran faşistlerin oyunları tutmaya başladı. Halk adım adım sağa kaydı. 22 Temmuz Genel Seçimlerinde bu açıkça görüldü.

Mersin, Davos'u yemedi

AKP, Aydıncık ve Mut'u aldı. AKP'nin Davos atağı Mersin'de tutmamış anlaşılan. Yine de 2004 yılındaki yerel seçimlere göre kimi ilçelerde ve Büyükşehir'de oy oranı artmış durumda. Bu kadar deşifre olmuş bir talan mekanizmasına hala nasıl oy verilebiliyor, bunu da anlayamıyoruz tabi ki. Mersin'de kömüre de pek ihtiyaç yok, havalar güzel! Gerçi burada da koli yapıp gönderiyorlar.

CHP çizgisizliğinde, Macit Özcan kıvraklığında bir Büyükşehir Belediyesi'yle devam...

CHP, 2002'den beri sürdürdüğü çizgisizliğinin sonucunda Büyükşehir'i ve 2 tane ilçe belediyesini aldı (Mezitli, Yenişehir). “DSP, CHP'nin oylarını böler” öngörüsünün yanlış olduğu ortaya çıktı. 1999'da DSP'den belediye başkanı olan Macit Özcan, hatırlarsınız önce YTP'ye ardından jet hızıyla CHP'ye geçmişti. Macit Özcan'ın saltanatı sürüyor. Yine her köşe başında afişlerini göreceğiz. Yine artıp tutacak, “Onu yaptık, bunu yaptık” diye. Sanata “Evet” deyip, yerel sanatçılarla, belediyenin sahneleri arasına duvar örecek. Yine öğrencilere yardım yaptığını söyleyecek ve kolilerin içinden 5.sınıf çaylar çıkacak...

DTP, MHP sayesinde kazandı

DTP, yalnızca Akdeniz'i alabilidi. ,Hem de MHP'nin sayesinde. DTP'nin Akdeniz'deki oy oranı %30 civarında ve CHP'nin 2004 seçimlerinde o bölgeden aldığı oranın altında. İstatistiklerden açıkça görünüyor ki CHP'nin oyları MHP'ye kaymış ve DTP, böylelikle kazanmış. Tabi adayın; Fazıl Türk'ün sevilen biri olması da kulak arkası yapılabilecek bir durum değil elbet. Mersin genelinde DTP'nin oylarında azalma var.

Seçimler meşruiyetini yitiriyor

Asıl tartışılması gereken konu ise, bu seçimlerin meşruiyeti. Siyasallaşmayan halk, kendi adayını kendisi seçmiyor. Hatta CHP tipi parti demokrasilerinden hareketle şunu da söyleyebiliriz ki, partilinin kendisi de seçmiyor. Üstten yapılıyor her şey. Afişler, vaatler dolduruyor halkın zihnini, kıştan kalan kömürler dağıtılıyor, elektriği olmayan köylüye çamaşır makinesi veriliyor. Karşılığında da oy isteniyor. Bu açıkça; ahlaksızlık. Halk da bu rant havuzunun içinden, iyi hizmet yapabilecek olanı bulmaya gayret ediyor ama her dönem görüyoruz ki nafile. Halk kendi adaylarını çıkartmalı. Mahalle birimleri kurulmalı. Burada siyasallaşmalı halk. Kendi kararlarını kendi verecek konuma gelmeli. Adayların hepsi, “Biz sizin yerinize yaparız” diyor. “Birlikte başaracağız” diye mesajlar vermekse bir propaganda malzemesinden öte değil. Misal şimdi Büyükşehir'de CHP'ye oy vermiş birisi, önümüzdeki 5 yıl içinde, verdiğin oyun hesabını sorabilecek mi? Tabi ki hayır.

Seçimlerden hemen önce gazetelere büyük boy ilanlar verildi partiler tarafından; fakat bunlar başka. “Seçime katılın, seçme hakkınızı kullanın” türünden sözlerle bezenmişti ifadeler. Evet, seçimler meşruiyetini yitiriyor. Doğal olarak yitiriyor. Çünkü seçimler, giderek sahteleşiyor, halkın iradesinden bağımsızlaşıyor. Misal halk seçiyor, sen bir bomba ihbarı yapıyorsun, oyları değiştiriyorsun... O zaman biz niye oy verdik? Niye boyattık parmağımızı? Aynı Hitler'in referandumları gibi. Olmasını istediği cevabın kutucuğu, diğerinin 2-3 katı büyüklükte. Yani, güya seçme hakkı bu.

Bu seçimlerde, Mersin Büyükşehir'de oy kullanma oranı %50. Yani iki kişiden biri oy kullanmamış.
İlçelerde bu oran %80'lere yaklaşsa da, sistem için tehlike çanlarının çalacağı zamanın yaklaştığını gösteriyor. Katılmayanlara para cezası da bundan sebep. Çünkü seçimleri boykot edip kendi iktidarını kurabilir birileri!

Yazıyı Tavsiye Et

Yorumlar


Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.

Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.