ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1959
Şu an 69 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Yazılar


Cardone’yle sonsuza kadarSayı: 807 - 17.06.2009


Biz seni sevmeyi / Tarihin yükseklerinden öğrendik / Cesaretinin güneşi / Ölümü kuşattığında / İşte burada duruyor / Tatlı varlığının / Kalbe sıcaklık veren saydamlığı / Kumandan Che Guevara...

Kübalı sanatçı Carlos Puebla, 1965’te Che Guevara’nın veda mektubundan sonra yazmıştı bu şarkıyı. Hasta Siempre adlı şarkı Küba’nın en tanınmış şarkılarından biri oldu ve pek çok sanatçı tarafından seslendirildi. Ama 90’ların sonlarına doğru şarkı öyle bir yorumlandı ki adeta akıllara kazındı. Genç ve güzel bir kadın, büyük bir tutkuyla söylüyordu şarkıyı, belli ki inandığı şeyleri yansıtıyordu şarkı, “Sonsuza Kadar” diyordu. İşte bu kadın Nathalie Cardone’ydi.

Tüm dünya böylece tanıdı Nathalie Cardone’yi, onun güzel sesini ve ihtiraslı yorumunu. Hasta Siempre, Cardone’nin yorumuyla Fransa’da 800 bin, dünyada ise bir buçuk milyon adet sattı. Onun işine, sanata ve devrime olan tutkusu yaşadıklarının sonucunda oluşmuştu. Çünkü Cardone, Hasta Siempre’yle müzik dünyasına damgasını vurmadan önce neredeyse iflasın eşiğindeydi. “Çok parası olan bir ailede büyümedim” diyen Cardone, “Para beni hiçbir zaman büyüleyen bir şey olmadı, ama benim perspektifimden bakıldığında çocukluğum bugünlere gelmemde önemli rol oynadı ve yaşadıklarımın üzerimde pozitif etkileri oldu” diyerek devam ediyor söze.

Servir le Beau adlı yeni albümünü geçtiğimiz günlerde yayınlayan Cardone, albüm üzerinde bir yıl çalıştığını söylüyor. “Albümümde özgürce çalışma imkânı buldum” diyen sanatçı, “Albümün hazırlık süresince özel hayatımda da iş hayatımda da birçok şey oldu, bunlar da yazdığım şarkı sözlerine ve bestelerime yansıdı. Sözlerle müziği birlikte yazıyorum. Şarkılarımda anneler, duygular, kadınların yaşadıklarından ilham alıyorum. Aslında hayatın tamamı bir ilham kaynağı” diye devam ediyor sözlerine.

Cardone aslında sanatın yalnızca müzik koluyla ilgilenmiyor. Ünlü sanatçı, sanat kariyerine sinema ile başladı. 1989 yılında yalnızca 19 yaşındayken Fransız sinemasının iki usta ismi Gérard Depardieu ve Catherine Deneuve ile rol aldığı Drôle d’endroit pour une rencontre adlı filmle 1989 yılında Gelecek Vaat Eden Kadın Oyuncu dalında Cesar Ödülü’ne aday oldu. “Ben bir aktrisim ama önemli olan sanatta özgür olabilmek ve kendini özgür hissedebilmek” diyen Cardone son albümüyle de kendini bir müzisyen olarak kanıtladı.

Nathalie Cardone, Sicilyalı bir baba ile İspanyol bir annenin çocuğu, ancak kendisi Fransız. “Nereye ait olduğumuz çok da önemli değil ama biz ailecek Akdeniz insanıyız. Ben de tam bir Akdeniz insanıyım” diyor. Geçtiğimiz nisan ayında İstanbul’a gelen ve çeşitli etkinliklere katılan sanatçı, İstanbul’u ve Türkiye’yi çok sevdiğini söylemeden edemiyor. İstanbul’da çok iyi vakit geçirdiğini her fırsatta dile getiren Cardone, “Türkiye’min tatlı insanlarına şunu söylemek istiyorum, İstanbul’da çok güzel zamanlar geçirdim ve insanları tanıma fırsatı buldum. Kalplerinizin ve ruhlarınızın ne kadar güzel olduğunu biliyorum. Hepiniz çok özel insanlarsınız, umarım en kısa zamanda yeniden görüşürüz” diyerek noktalıyor sözlerini. Akdeniz’in sıcaklığını kalbinde taşıyan Cardone’nin duygularına karşılık vermemek ve “Tatlı varlığının / Kalbe sıcaklık veren saydamlığı”nı inkar etmekse, elbette mümkün değil. 

Yazıyı Tavsiye Et

Yorumlar


Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.

Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.