ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1962
Şu an 61 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Yazılar


Devletin SanatçısıSayı: - 13.03.2006


Cumartesi günü Habertürk televizyonunda izlediğim bir hafta sonu programının konuğu Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan mumcu idi. Söyleşiye başlarken programını sunucusu gazeteci Murat Çelik, Fazıl Say ile neden mahkemelik olduklarını sordu Erkan Mumcu’ya…

Sayın Erkan Mumcu’da kısa anlattı neden mahkemelik olduklarını.

Dahi çocuğumuz, dünyaca ünlü genç sanatçımız Fazıl Say, Sivas’ta 1993 yılında Madımak Oteli yangınında ölen Metin Altıok için yazdığı oratoryoyu Kültür Bakanlığı sanatçılarının desteği ile gerçekleştirilecek bir konser programında, bu oratoryonun formatına uygun olarak hazırlanmış olan projeksiyon görüntülerinin önünde Kültür Bakanlığı devlet sanatçılarının görünmek istemedikleri, yani olayın Sayın Erkan Mumcu’nun bakanlığı döneminde tamamen kendi inisiyatifinin dışında geliştiği ancak Fazıl Say tarafından bu konserin zamanın Kültür Bakanı Erkan mumcu tarafından engellediği düşünülerek Sayın Mumcu hakkında sarf ettiği sözler nedeniyle bir dava açıldığını anlattı.

Tabii bunlar Sayın Erkan Mumcu’nun ifadeleri. Bu konuda bir yorum getirmek bana düşmez. Benim burada sorgulamak istediğim konu şu:

Bir ülkenin sanatçılarını düşünün ki, bir ülkenin bütünlüğüne karşı başlatılmış bir eylem sonucunda şairinden müzisyenine, halk ozanından yazarına, ressamından folklor sanatçısına kadar bu toplumun elit diyebileceğimiz 36 insanının otel odalarında diri, diri yakılmasının ardından, bu olaya karşı duyarlılık taşıyan dünya çapında bir sanatçının oratoryosunda format gereği gösterilecek olan projeksiyonun önünde durmak istemiyorlar.

Ben bunu sadece özlük haklarının zarar görme ya da görebilme korkusuna bağlıyorum.

İşte burada devletin sanatçısı olmalı mı ya da olmamalı mı tartışması başlıyor.

Devletin sanatçısı olur. Evet, hem de bal gibi olur.

Ancak demokrasiyi sonuna kadar içine sindirebilmiş milletvekillerinin, bakanların ve başbakanların elleri ile yönetilen bir devlet yönetiminde olur ancak devletin sanatçısı.

Devletin ceza yönetmelikleri sanatçının tepesinden aşağıya demoklesin kılıcı gibi sallandığı sürece devletin sanatçısı olamaz.

Çünkü kaygıları vardır sanatçının…

Oraya buraya sürülmeden tutunda işten çıkarmaya kadar varabilecek bir dizi cezalar silsilesinin kaygıları ve korkuları.

İşte burada özgür, özgün ve özerk sanattan söz edemeyiz.

İsterseniz bir düşünün!

Neden?


Müfit Semih Baylan
Editör









Yazıyı Tavsiye Et

Yorumlar


Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.

Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.