ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1953
Şu an 152 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Yazılar


Naif kollardaki şefkat...Sayı: 823 - 09.07.2009


Hayata dair her şeyden bunalmışsanız, yaz sıcaklarından, bitmek bilmeyen işlerden, yorgunluktan ya da olumsuz giden her şeyden; Lhasa de Sela’nın büyüleyici sesi size yeniden yaşama isteği verecektir. Çünkü onun sesi, geçmişe ait bir hüznü barındırdığı kadar bir annenin şefkatine de sahip. Aynı Lhasa de Sela’nın sesi gibi yeni albümü Lhasa da bunların ikisini de barındırıyor 49 dakika 49 saniyenin içerisinde...

2009 yılının nisan ayı içerisinde yayınlandı Lhasa. Önceleri adını albümün ikinci şarkısı olan Rising’den alması planlanan kayıt, sanatçının tamamen İngilizce şarkı söylediği tek albümü. Bilenler bilir, Meksikalı sanatçıya İspanyolca söylemek ayrı bir yakışır. Warner Music etiketiyle raflardaki yerini alan Lhasa, sanatçının 1998 yılında çıkardığı La Llorona ve 2003 tarihli The Living Road’un ardından gelen üçüncü albümü. Lhasa de Sela üçüncü albümünü kaydedip yayınlamak için tam altı yıl bekletti hayranlarını, oldukça uzun bir bekleyişti ama gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki her yılına, her ayına ve her haftasına değmiş.

Albümün açılış şarkısı Is Anything Wrong, Lhasa de Sela’nın naif tavrını ve az önce bahsettiğim anne şefkatini açıkça yansıtıyor. Ninni gibi melodisi ve de Sela’nın yumuşacık yorumunu birarada bulabileceğimiz son derece başarılı bir açılış şarkısı... İnsanın içini huzurla dolduruyor, diğer şarkılarla ilgili merak uyandırıyor ama hemen geçmek istemiyorsunuz ve şarkı “Aşk doğru olan her şeydir” derken inancımızı yitirmeye başladığımız şeylerin varlığına yeniden inanıyoruz. Rising, albümden çıkan ilk 45’lik. Şarkının sözlerindeki kırılganlığı müziğinin tamamına yayılmış bir şekilde bulabiliyoruz. Üçüncü şarkı Love Came Here kanımca albümün en öne çıkan şarkısı. Kontrbas ile yapılan girişinin ardından caz ve blues’u mükemmel bir şekilde harmanlayan şarkı, Lhasa de Sela’nın vokali girdiğinde eşsiz bir hal alıyor. “Aşk buraya geldi ve bir daha hiç terk etmedi” derken Lhasa, kalbimiz parçalanıyor, şarkının solosu başladığında ise bu parçayı kolay kolay geçemeyeceğimizi anlıyoruz.

Lhasa de Sela, hem güçlü ama narin sesi hem de albümündeki kırılganlıkla Antony and the Johnsons dinliyor hissi veriyor bu albümünde. The Lonely Spider, Bells, A Fishon Land ve What Kind of Heart, ilk üç şarkının dışında öne çıkan diğer parçalar. 13 şarkıdan oluşan Lhasa, çok ağır olmasına rağmen insanı sıkmadan ilerleyen çok başarılı bir albüm. Bunaldığımız anlarda Lhasa de Sela’nın Lhasa’sının kollarına sığınarak gerçeklikten biraz olsun uzaklaşabilir, belki de kaybettiklerimizi yakalayabiliriz ucundan kıyısından...

Yazıyı Tavsiye Et

Yorumlar


Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.

Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.