♪
Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024
♪
Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023
♪
Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023
♪
GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023
♪
30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023
♪
Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023
♪
18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022
♪
Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022
♪
sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022
♪
Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022
Kimsenin dinlediği türküsüyle bir derdim yok.
Benim burada asıl anlatmak isteyeceğim şey değişimle ilgili.
Yani büyük halk ozanı Neşet Ertaş’ın “Zülüf Dökülmüş Yüze Aman” türküsünü 700 kere dinleseniz size ne kazandıracak. Yok hoş ve dertli bir türküdür tabii. Taşıdığı yerel motifler, yerelin kendini içinde bir yerlerde bulduğu bir yerel durum vardır tabii.
Ona hiçbir itirazım yok.
Özellikle ülkemizde son on beş yıldan bu yana bir türkü furyasıdır gidiyor. Bir türkünün kırk ayrı söyleniş biçimi albümlerde yer alıyor.
Yani eskiyi tekrarlamanın ne anlamı var diye sormak istiyorum?
Efendim geleneğimize sahip çıkıyoruz.
Tabii ki geleneğe sahip çıkmak gerekir. Ama eskiyi sürekli tekrar ederek nasıl sahip çıkacaksın ki?
Olsa olsa bu şekilde onu yozlaştırırsın.
Körfez savaşından hemen sonra gazetelerde yer alan haberlere bakıyorum ve orada bir haber gözüme çarpıyor: Irak Devlet Başkanı Saddam Hüseyin, bir İngiliz ya da Amerikan uçağı düşürene 14.000 Amerikan doları verecekmiş.
Peki, kendi neden düşürmedi o Amerikan ya da İngiliz uçaklarını?
Çünkü o uçakların yüksekliğini, Rolling Stones’lar, Beatles’lar, Pink Floyd’lar, Quin’ler çok önceden ayarlamışlardı. Bu müzik toplulukları, yaptıkları ve her gün yerine yenisini koydukları o muhteşem baladları ile belirlemişlerdi uçakların yüksekliklerini.
Irak’ın yükseklik mezurası ise sadece Saddam’dı.
Sonra neler yaşandı, neler oldu hep birlikte gördük.
Demem o ki, esas olan değişimdir.
1930’larda Ulu önderimiz Atatürk, Özsoy Operasını besteletip sahneye koydurduğunda ilk Türk Operası olarak, batının ileri gelen operacıları hayranlıklarını gizleyememişlerdi.
Demek ki yapılınca oluyormuş.
Ama halk bundan anlamaz diyerek hem kendimizi aşağılattık hem de bu olağan üstü müzik devrimini yarıda bıraktık.
O nedenle tekrar tekrar aynı türküleri dinlemek ya da dinletmek yerine günümüz şartlarına uygun çağdaş türküleri gündeme getirmeliyiz.
O zaman müziğimiz dünyada hak ettiği yeri alacaktır.
Pazartesi günü görüşene değin esen kalın.
Müfit Semih Baylan
Editör
Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.
Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.