ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1959
Şu an 29 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Yazılar


Ölümsüz şarkılar gecesi...Sayı: 836 - 28.07.2009


Nat King Cole denince eski ve değerli bir aynanın kristal yüzeyine yansıyan siyah-beyaz görüntüler geliyor insanın aklına. O görüntüler, eski Yunan Tanrıları’nın yaşadığı Olympos Dağı’ndan dökülen şelaleler gibi akarken odaya;  görüntülerle eşzamanlı olarak gelen sesler, yünlü ve yumuşak bir kumaş gibi sarıyor üşüyen ruhları ve bedenleri. Ben kaç defa yanımda bedenlenen o seslerin omzuna yasladım başımı ve içimdeki tüm karanlığı akıttım gözyaşlarımla onun kucağına. Sonra pencerenin ardındaki düş dünyasından esen çam kokulu rüzgârlar dağıttı o seslerden müteşekkil saydam bedenin kucağına düşen ve orada sertleşerek minik bir kum adasına dönüşen acı dolu karanlık gözyaşlarını. Bazen mutluluğumu da paylaştım kenarları gümüşten yapılmış o antika aynanın içinden odama akan seslerin varlığıyla. Yan yana oturduk ve ben de katıldım sesimle onun tüm varlığından yayılan ses rüzgârına. Eminim ki sadece ben değilim Nat King Cole’un ölümsüz, seslerden örülü varlığıyla sevincini ve acılarını paylaşan, onun güzel şarkılarıyla yarattığı dünyayı çevreleyen okyanuslara dalıp dalıp çıkan, sonra da altın rengi kumlara uzanıp güneşin her gün tekrarlanan yolculuğunu izleyen tek insan...

1965 yılında, gümüş çerçeveli aynanın diğer tarafındaki evrene göç eden Nat King Cole, aradan kaç yıl geçerse geçsin unutulmayacak ve her gün yeniden doğacak kadar güçlü, etkileyici şarkılar bıraktı ardında. O şarkılar bir daha onları hiç kimse yorumlamasa bile siyah-beyaz görüntülerin içinden süzülüp gelen varlıklarıyla başımızın üzerini kaplayan gece mavisi rengindeki gök kubbenin üzerinde, parlak yıldızlar yakabiliyorlar. Zira Nature Boy, Unforgettable, Monalisa, Stardust,  Route 66 gibi şarkıları Nat King Cole’un sesinden dinlemek insanın ruhunda küçük çaplı depremler yaratıyor.

Harbiye’deki Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nun üzerinde yine parlak yıldızlar yakacak Nat King Cole şarkıları. Ancak bu kez dünyaca ünlü caz şarkıcısı ve gitarist George Benson,  Unforgettable Tribute to Nat King Cole adlı konser kapsamında yorumlayacak onları. 16. Uluslararası Caz Festivali’nin son konuğu olan Benson’a bas gitarda Stanley F. Banks, gitarda Michael Philip O’Neill, piyanoda Randy Barry Waldman, tuşlu çalgılarda Rex Thomas Hall Jr, davulda ise Teddy Cambell eşlik edecek. 16 kişilik vokal grubu ile Philharmonia İstanbul Orkestrası da, Benson’a sesiyle yıldızlar yaratırken eşlik edecek. 

George Benson’la Nat King Cole’un tek ortak yönleri şarkı söyleme konusundaki yetenekleri değil; ikisi de enstrümanlarına hâkim müzisyenler aynı zamanda. Nat King Cole, profesyonel olarak şarkı söylemeye başlamadan evvel piyanist olarak duyurmuştu adını. Ancak siyah-beyaz tuşlarla yarattığı esinti, sesinin gücüyle yarattığı kasırgaları bastıramamıştı.  George Benson da çok iyi bir caz gitaristi olmakla birlikte, etkileyici sesinin avantajlarını kullanmaktan geri durmadı.

Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi’nin ortasında belirecek kenarlı gümüş çerçeveli o antika ayna ve George Benson anıların sesiyle birlikte çıkacak o aynanın içinden.

Yazıyı Tavsiye Et

Yorumlar


Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.

Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.