ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1953
Şu an 28 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Yazılar


Konser adabı muaşeretiSayı: 848 - 17.09.2009


Konserde, konserden gaz alanlara öğretici kılavuzdur:

1) Verilen konser kapalı bir salonda ise sigara içilmez. İçen eşşek evlatlarına buradan sesleniyorum: Kendi sağlığını geçtim sahnede çalan söyleyen adamın ses sağlığı için içme sigara bre iradesiz...

2) Sahnede sanatını icra eden kişiye saygı gösterilir. Göstermeyen eşşek evlatlarına Atatürk'ün "Efendiler; mebus olabilirsiniz, reisi cumhur olabilirsiniz lakin sanatçı olamazsınız" sözünü hatırlatırım...

3) Bir şarkı türkü icra edilirken, sanatçı olur verdiyse ayağa kalkıp hop hop tepinilir, eşlik edilir, aksi takdirde mırıldanarak eşlik edilir. Her şarkıya yeni gelin edasıyla atlayanlar: anlamını bilmediğin şarkı belki acıklı bir hikaye anlatıyor, el çırpıp kafa kol sallar isen sahnedeki adamın moralini bozmaz mısın?

4) Konsere grup halinde gidildiyse, mekânda "Allahım nasıl da eğleniyoruz, çılgınız biz deli gibiyiz" tarzı şaklabanlık yapılmaz. Maymunluk yapanlar: şüphesiz ki yaptığın her maymunluğu kıyamet gününde tek tek hesabı sorulur, kitapta yeri vardır.

5) Sevilmeyen bir şarkı çalınıyor ise yandakiyle konuşulup uğultu yapılmaz. Millet nasılsa gürültü yapıyor ben de konuşup arada kaynatırım denmez.

6) Konser açık havada ise yerlere çöp atılmaz, aşka gelip koltuk, sandalye falan parçalanmaz. Parçalayan ibibikler, konser sonrası ortalığı temizleyen görevlilerin galiz küfürlerini yemeyi peşinen kabul etmiş sayılırlar.

Ya da,

1) Her yeni başlayan şarkıdan önce aaa ben bu şarkıyı biliyorum ya da bu neydi yaaaaa (?) diye bağırmanıza gerek yoktur. Sizin hangi şarkıyı bildiğiniz, hangisini bilmediğiniz bizi ilgilendirmez. İlgilendirse bile bunu konserden sonra konuşabiliriz.

2) Konserin her anını cep telefonunuzdan birilerine dinletmenizin ya da sürekli fotoğraf çekmenizin ne size ne de topluma bir faydası yoktur. Aksine zaten zor gördüğümüz Sting’in yerine sizin fotoğraf makinelerinizi görmek bizi biraz sinirlendirebilir.

3) Sigara ve biraya olan açlığınızı konser sonrası gideceğiniz bir barda da giderebilirsiniz. Yarım ekmek döneri de mesela bizim dönerci Ali Usta'nın self servis lokantasında falan yiyebilirsiniz. Hem daha ucuz hem daha lezzetlidir. hem de açık havada güzel müzik Dinlemek isteyen ve bu yüzden konsere gelen dinleyicileri, döner kokusu ve sigara dumanıyla rahatsız etmezsiniz.

4) Paralı gün organizasyonları genelde evlerde olur. Bunun amacı uzun süredir birbirlerini göremeyen ev hanımlarının rahat rahat sohbet edebilmesidir. Fonda bangır bangır Sting şarkıları varken hoş beş etmeye çalışırsanız bağırmak durumunda kalırsınız ki bu hem sizin ses tellerinize hem de çevrenizde konser dinlemeye çalışanların sinirlerine zarar verebilir.

Sonuç olarak:

Biri konuşurken ne yapmanız gerekiyorsa onu yapın...

Dinleyin...

Yazıyı Tavsiye Et

Yorumlar


Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.

Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.