♪
Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024
♪
Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023
♪
Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023
♪
GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023
♪
30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023
♪
Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023
♪
18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022
♪
Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022
♪
sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022
♪
Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022
Editör’ün Notu: 21.10.2009 Çarşamba günü yayımlamamız gereken bu makaleyi teknik nedenlerden dolayı ancak bugün yayımlayabiliyoruz. Bu nedenle siz değerli okurlarımızdan özür dilerim.
Caz standartlarını seviyorsa ve repertuvarı tanıyorsanız, yıllardır onlarca değişik yorumunu dinlediğiniz bir parça için sizi heyecanlandıracak yeni bir yorum bulmanın çok da kolay olmayacağını tahmin edebilirsiniz. Bazen eski bir döneme ait bir repertuvar daha güncel akımlarla sentezlenip yeni bir yaklaşım oluştursa da, elde edilen sonuçlar çoğunlukla orijinal versiyonlarına kıyasla hayal kırıklığına uğratıcı olabiliyor. Kısaca çok az ve ancak çok yetenekli müzisyenler size eskiyi yeni gibi gösterebiliyor, farklı tarzlardan oluşan bir sentezi kolaj anlayışından çıkarıp anlamlı bir bütüne çevirebiliyor.
Coleman, Mingus ve Coltrane
Bu seneki Akbank Caz Festivali kapsamında perşembe akşamı Babylon’da sahne alacak olan piyanist/besteci Aki Takase, Aki Takase Plays Fats Waller albümüyle bu sihirli bileşimi yakalayabilmiş. Oldukça yetenekli bir piyanist olan Japon sanatçının ulaştığı 1920’lerin (Fats Waller’ın da kullandığı stil olan) stride piyano sesi ile cazın daha modern ve armoni dışı tınılarını biraraya getiren sentezin başarısı, gerçekleşecek konserin festivalin en çarpıcı etkinliklerinden biri olacağını müjdeliyor.
Üç yaşında piyano çalmaya başlayan Aki Takase, 1948 Japonya doğumlu. Tohogakuen Üniversitesi’nde müzik eğitimi alırken Ornette Coleman, John Coltrane ve Charles Mingus’un müziklerinden etkilenerek doğaçlama çalmaya başlıyor.
Klasik ve modern caz arasında
1981 yılında Berlin Caz Festivali’nde, Berlin Filarmoni ile ilk profesyonel çıkışını yapıyor. Kariyeri boyunca Dave Liebman, Sheila Jordan, Cecil McBee, Lester Bowie, Bob Moses, Joe Henderson, Niels Henning Orsted Pedersen gibi cazın büyük isimleriyle yaptığı sayısız konser ve kayıtlarla, ayrıca şarkıcı Maria Joao, saksafoncu David Murray, klarinetçi Rudi Mahall ve piyanist eşi Alex von Schlippenbach’la yaptığı ikili çalışmalarla caz dünyasında tanınıyor.
Aki Takase Plays Fats Waller albümü, çıktığı 2004 yılında German Record Critics caz ödülünü kapıyor. Albümde Vipers Drag, Ain’t Misbehavin, Handful of Keys, Your Feet’s too Big gibi meşhur Fats Waller standartları yanı sıra Aki Takase’nin orijinal kompozisyonları yer alıyor. Orijinal Takase parçaları dahil bütün albümde, zamanında siyah Horowitz olarak anılan Fats Waller’ın yüksek virtüözite gerektiren piyanistik tınısının yanı sıra, 1920’lere ve günümüze ait farklı caz elementlerinin, caz piyanonun bu büyük ustasının eğlenceli ve esprili müzikal ruhundan hiçbir şey kaybetmeden harmanlanmış olduğunu duyabiliyoruz. Eugene Chadbourne’un vokalleri çoğu zaman bir kabare şarkıcısının vurgulu, alaycı tonuyla komediyi destekliyor. Albüme eşit aralıklarla dağıtılmış doğaçlama solo piyanodan oluşan üç kısa intermezzo isimlerinden de anlaşılacağı gibi konser arası sahnede kalan piyanistin kendi kendine piyanoda oyalanmasi gibi bir hava yaratıyor. Genel olarak Takase’nin (özellikle Rudi Mahall ile olan düetinde) hızlı tekniği ve değişken stillerde rahatlığı dikkat çekiyor. Stride caz piyano tekniği üzerinde yaptığı doğaçlamalar dönemin klasik caz tınısından günümüzün serbest doğaçlama seslerine ve tekrar geriye büyük bir kolaylık ve hafiflikle geçiş yapıyor, dolayısıyla bütünlük duygusu hiç kaybolmuyor. Tabii bu denge ve bütünlüğün yakalanmasında özellikle de müzikal esprilerin başarısında Takase’nin birlikte çaldığı müzisyenlerin katkılarını da gözardı etmemek lazım. Gitar, banjo ve vokallerde Eugene Chadbourne, bas klarinette Rudi Mahall, trombonda Nils Wogram ve davulda Paul Lovens, Takase’ye bir swing grubunun tüm samimiyeti ve eğlencesiyle eşlik ediyorlar.
Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.
Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.