ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1960
Şu an 8 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Yazılar


Ahmet KayaSayı: 876 - 02.11.2009


Ülkemizde protest müziğin tartışmasız gelmiş geçmiş en önemli isimlerinden birisi Ahmet Kaya. Malatyalı sanatçı birçok sanatçımızın da yetiştiği bu kentte dünyaya gelmiş. 1957 yılında.  1985 yılında kendi olanakları ile “Acılara Tutunmak adlı ilk albümünü yaparak müzik piyasasına açılmış. Fakat bu albüm sansürden geçmemesiyle gazetelere yansımasının ardından Danıştay kararıyla dinleyiciye ulaşmıştır. 

Ardından kendisini üne kavuşturan “Şafak Türküsü” albümü gelir. An Gelir, Yorgun Demokrat, Resitaller – 1, Sevgi Duvarı, İyimser Bir Gül, Başkaldırıyorum, Resitaller - 2, Başım Belada, Dokunma Yanarsın, Tedirgin, Şarkılarım Dağlara, Beni Bul, Yıldızlar ve Yakamoz, Dosta Düşmana Karşı, Hoşçakal Gözüm’ü ard arda çıkartır.
Ahmet Kaya adına 20 sanatçı  ise şarkılarını  Dinle Sevgili Ülkem adlı albümde  seslendirir.

Ölümünden sonra da Biraz da Sen Ağla ve Kalsın Benim Davam adlı albümleri yayınlanır. Albümlerinde Atilla İlhan, Hasan Hüseyin Korkmazgil, Nazım Hikmet, Nevzat Çelik, Ahmet Arif,  Sabahattin Ali, Yusuf Hayaloğlu, Enver Gökçe vb gibi toplumcu şairlerimizin şiirlerini besteleyip bazılarını da üne kavuşturmuştu.
Yalnızlık, çaresizlik, umut ve öfke temalarını işlemiştir sanatçı.

Çok uzakta paylaşılmaya hazır mutluluklara ulaşamamış mavi gökyüzü dar edilir ona. O, bu topraklarda bir damar oluşturmaya başlamıştır çünkü. Bir isyankardır. Türküleriyle dokunaklı sesi insancıl duyguları yakalamayı başarır bir müzikle başkaldırıya  dönüştürmesini bilir.

Magazin Gazetecileri Derneği’nin gecesinin ödül töreninde şöyle der: “Ben bu ödülü İnsan Hakları Derneği’ne, Cumartesi Anneleri’ne ve magazin gazeteciliğine emek vermiş arkadaşlar adına alıyorum”.

Yeni Kasetimde Kürtçe türküye yer veriyorum dedikten sonra  kartel medyanın hışmına uğrar. Birbiri ardına asılsız görüntüler yayınlanır hakkında. Ve dava açılır.  Ancak dava bitiminde görüntülerin foto montaj olduğu anlaşılır.

Sözleri de çarpıtılmıştır. “Birkaç şerefsiz yüzünden arabaya binemez hale geldim” cümlesi “Arabamı şerefsizlerin ülkesinde bıraktım şeklinde” sunulur.

Bir şafak vakti (4:15’te) İstanbul’dan bindirildiği bir uçakla Almanya, daha sonra Fransa ya gider. Yaşamını sürdürür. Ta ki 16 Kasım 2000 e kadar. “Yorgun Demokrat” kendisi gibi sesi olduğu  yorgun ama başarılı ve tartışmalı bir sanat yaşamına da imza atmasını bilmiştir. Nevzat Çelik’in “  “Şafak Türküsü” adlı şiirinde “Beni burada arama anne kapıda adımı sorma saçlarına yıldız düşmüş koparma” sözlerindeki duyarlı ve eşsiz yorumu dinledikçe onu anacağız.

E-Posta: ozgkara@hotmail.com

Yazıyı Tavsiye Et

Yorumlar


Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.

Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.