ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1953
Şu an 35 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Yazılar


"Daha dünkü çocuk"un kara tarihi: Mersin Üniversitesi (4. Bölüm)Sayı: 881 - 09.11.2009


Bu sabah, güne yine zamla uyandığımızı öğrendim Güneyde İmece Gazetesi'nin sütunlarından. 'Dam üstünde saksağan' konularda birbirilerinin altından girip üstünden çıkan partiler ve siyasi aktörler, zam önerisini 'oy birliği' ile hemencecik kabul etmişler.

Bunu duyunca aklıma hemen 2005 Nisan'ında Mersin Üniversitesi'nde 'Ulaşım Ücretleri Düşürülsün' talebi ile yapılanlar geldi.

Sular, Çevre Yolu, Baraj Yolu, Mağfasığmaz, Karfurrr!

...Bir üniversite öğrencisi için sorun o kadar çok ki, saymakla bitmiyor. Bütün bu sorunların üniversite bileşenleri tarafından tartışılması ve bir çözüm yolu bulunabilmesi için bir araya geldik ve kendi yaşam alanımız olan kampus içinde tartışma alanları kurduk. Fen-Edebiyat Fakültesi kantininde başladığımız sohbetler, 'genel öğrenci sorunları' üzerineydi. Mühendislik Fakültesi'nde ulaşım ücretlerinin yüksek oluşu sorunu ağırlık kazandı.

Ve buna dair ‘ne yapabiliriz’i tartıştık. İİBF'de ise, kısa bir müzik dinletisinden sonra 'artık bir şeyler yapma zamanı geldi' düşüncesi hâkim oldu. Ve birçok önerinin içinden (okula eşekle gelmek, bisiklet sürmek, toplu olarak okula yürüyerek gelmek...) okulun Cumhuriyet Alanı'nda maketten otobüs yapma kararı aldık.

(…) Saat 13.00’e yaklaşıyordu. Ama bekleyin geliyoruz. “Gel abi bu otobüs hem beleş, hem nitelikli”. Otobüsümüz yürüyor, yolculuk sürüyordu. Okul içinde bütün fakülteleri dolaştık ve haklı talebimizi herkese duyurduk...” diye anlatıyor olayları Serkan Sağır.1

Maketten otobüs

Ulaşım ücretlerinden duyulan rahatsızlık, bu karşı duruşu başlatanların dahi tahmin edemediği bir düzeye ulaşmıştı, 3000 kadar dilekçe verildi, hem rektörlüğe, hem otobüs kooperatiflerine, hem de Büyükşehir Belediyesi'ne. Tabi biliriz; bu memlekette garip yasaklar vardır ya da bunların söylentileri; bürokratik hurafeler. Bir bakarsın ki herkes imza veriyor, esiyor gürlüyor, sonra bir de bakarsın ki birisi 'toplu dilekçe vermek yasak'la başlayan bir anıyı anlatır ve bir anda yapayalnız da bulabilirsin kendini. Nedense bu toplu dilekçelere de 'kuralına göre' yanıt verilmez. Hatta belki işleme bile konmaz ya da imza atmayanları haklı çıkarırcasına, fişleme için kullanılır!

Böyle bir 'duyarsızlık'ın da tetiklediği bir sürü 'umursanmaz', çıktılar Fen-Edebiyat Fakültesi'nden yola. Üniversitenin dış kapısına kadar sloganlarla yürümece ve maket otobüsü, otobüs kooperatifinin durağına bırakmaca...

Sonra yukarı doğru geri dönerken bir de ne görsünler? Kambersiz düğün olmaz elbet! Hem de ikisi bir arada! Bir tarafta çengel bıyıkları, çember sakalları, takım elbiseleri ile 101 metreden ne olduğunun rahatça anlaşılabileceği bir güruh, bir tarafta da onların 'sivil' kankileri.

'Hııır' çıkarma peşinde olanlara karşı geliştirilen tavır üzerine sivil kankinin, “Devletim ulan ben, mafyayım, tiyatro yapma bana lan!” diyebilme 'eşşekliğine (eşek değil, keza eşeğin çok başarılı bir hayvan olduğunu biliyoruz) sahip olmasına karşı, bir 'Can Güvenliğimiz Yoktur” dilekçesi yazılıp, o zamanın (Nisan 2005) öğrenci işlerinden sorumlu rektör yardımcısı olan Zafer Gökçakan'ın “Yapmayın”lı, “Etmeyin”li öğütleri ve “Bizim de gücümüzün yetemeyeceği şeyler var türünden” kaytarmaca cevaplarlarına rağmen, rektörlüğe verildi. Tahmin edileceği gibi, dilekçeye konu olanlar değil, olayda mağdur olanlara soruşturma açıldı; 2004-2005 eğitim-öğretim yılının sonunda yaklaşık 130 öğrenciye soruşturma açılmıştı. Eylem sonrasında 'kantin basma girişimi' yapan tosuncuklardan kimse yoktu bu 130 kişinin içinde; fakat eylemlere katılmayan, katılma ihtimali olanlar da bu soruşturmalardan nasibini almıştı.

Kazanım

Olayı 'yanlışlıkla' gören ÖGB elemanının, korku içindeki halini görmek lazımdı! 3 kuruş paraya emir komuta zincirinin en alt basamaklarında saatlerce 'hazırol' vaziyette duran bir zavallı, olayda gördüklerini aynen anlatması için baskı yapan öğrenciler ve en arkadan gelip 'Eğer ÖGB elemanı olayı aynen anlatırsa başına geleceklerden sorumlu olmayacak olan sivil polisler'... Derken sonraki hafta Yenişehir ve Çiftlikköy Kampüslerinde birer basın açıklaması yapıldı.

Sonra bir uyandık ki güne, 700 liralık otobüs, olmuş 500 lira! Bir de ücretsiz servisler başlamış! Ulan biz yaptık işte bunu!

1) Serkan Sağır, Mızıkçı (Fanzin), Nisan 2005

 

Yazıyı Tavsiye Et

Yorumlar


Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.

Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.