ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1959
Şu an 33 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Yazılar


Piyasacı sağlık politikalarının geleceği üzerine kakaralar ve kikiriler...Sayı: 899 - 08.12.2009


ECZACILARIN ‘KEPENK KAPATMA’ EYLEMİ ŞEREFİNE,

Aslında bu yazı daha farklı olmalıydı. ‘Neo-Liberal Politikalar’dan bahsetmeliydim girişte. Ardından ‘ayrıcalıklı meslek grupları’nın ayrıcalıklarını yitirmesinin öyküsünü anlatmalıydım biraz. Sonra sağlık sisteminin içler acısı halini, Temel Demirer’den ve Türk Tabipler Birliği’nin internet sitesinden aşırdığım istatistiklerle göstermeliydim. Son olarak da eczacıların hemen hemen ‘firesiz’ yaptığı ‘kepenk kapatma’ eylemini biraz övüp, ardından da büyük puntolarla bir “AMA” yazdıktan sonra, bu tepkinin, altının doldurulmaması; yani politikleştirilememesi halinde yalnızca bir ekonomik tepki olarak kalacağını ve bu hareketliliğin herhangi bir sonucunun elde edilemeyeceğini anlatmam gerekiyordu. Fakat kalem öyle yürümedi!

                                                     *    *          *

Tanıdık gelecek (!) bir takım öneriler

Diplomayı kapan eczacı, o diplomayı fotokopiyle çoğaltıp, istediği kadar eczane açabilsin… Tabi her şeyi de kapitalistten beklemeyelim. Bir düzine eczane açıp bunları zincir yapana, 2 tane ‘dayalı-döşeli eczane’ de devlet açsın.

Artık İlaç fiyatları kafaya göre belirlenebilmeli ve bölgeden bölgeye, şehirden şehre ve sıkı durun; dükkândan dükkâna bile değişebilmeli bu fiyatlar, değil mi? İşte özgürlük budur; ‘Bir malı istediğin fiyattan satabilme özgürlüğü’, daha ne isteyebiliriz ki bir toplumsal modelden?

‘Çok önceden piyasalaşmış’ olan hizmetlerle eşleştirince durum komikleşiyor iyice.

İLAÇ-MATİK

Bankamatiklerin hemen yanlarına ‘ilaç-matik’ler kurmak... Böylece nöbetçi eczaneye son! Paranı at, ilacını seç…

’Eczane’ lafı da, ‘c’ sinin telaffuzunun kıllığı bir yana, oldukça keyifsiz bir isim, her şeyden önce ‘fresh’ değil!

Öneri:“Schifa Markt” olabilir. Mekânın büyüklüğü ve içerisindeki ürün miktarına göre de başına “Hiper”, “Süper”, “Mega” lafları yerleştirilebilir.

(İç ses) EcSAne falan da olabilir mi acaba?

Neyse…

Sonracığıma…

FABRİKADAN HALKA

İlaç tekelleri, binalarının önüne ‘Fabrikadan Halka’ tezgâhları açabilsin. Tıbbi Mümessiller, doktorların ve müdürlerinin kıçlarını yalamak zorunda oldukları vakitlerin dışında, buralarda çığırtkanlık yapsın.

Ardından, “hangi ilacı alırsan bi milyon”cular da türesin işlek caddelere, Çin malı ‘ucuz’ ilaçlar buralarda alıcısını bulsun.

Hani kendini şu ‘sigara saçmalığı’na kaptırmış liseliler, köşe başındaki bakkaldan ‘Dal sigara’ talep ederler ya… Evet, ‘Tane İlaç’ dönemi de başlar artık. Dur, dur daha iyisini buldum, hani şu ‘açık deterjan’lar var ya, onun gibi olabilir. Aspirin olur mesela çuvalların içinde, daha önce ufalanmış, kilo işi satılır…

Örnekler: “Bana 200 gram Aspirin”, “Abi 50 kuruşluk Vermidon alabilir miyim?”

Sonra…

Reklamları da olmalı ilaçların. Mesela son model bir kadın (!) dışarı çıkık ve kalın dudaklarının arasında ‘Apranax’…

Ya da 68 kuşağı ODTÜ’lülerin ‘steril’lerini toplayıp, stadyumdaki ‘DEVRİM’ yazısının üzerine ‘Lamisilin’ yazmak gibi fikirler çıkabilir. Geçmişin komünisti olup da bugün doğru yolu (!) bulan aslan reklamcılara çok iş düşebilir bu anlamda.

Hiç biri olmazsa Zülfü Vodafonelu’dan –pardon Livaneli olacaktı- bir şarkı ister Eczacıbaşı. O da kırmaz herhalde!

Sonra şaklabanın biri, isminin önüne ‘araştırmacı-gazeteci’ yapıştırır ve “Parol mucizesi” isimli bir kitap yazar. Bu kitap, ‘Çok satanlar’ bölümünde raflanıp, böylelikle hakikaten de çok satması sağlanabilir. Tabi ilacın da…

BEST OF TANSİYON

“Best of” ilaçlar falan da çıkabilir. Yani bir kutunun içinde 1 tane aspirin, 1 doz Aferin, 1 tablet novalgin… Hatta çoklu hastalıklara özellenir; kalp, şeker, tansiyon sorunları için paket1,  baş ağrısı, stres için paket2…

İkinci el ilaç…

“O kadar da olmaz artık” demeyin, Mesela internet ilanları falan; sahibinden az kullanılmış aşılar…

Ne hayal gücü, ne de hayal!

Yazıyı Tavsiye Et

Yorumlar


Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.

Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.