♪
Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024
♪
Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023
♪
Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023
♪
GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023
♪
30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023
♪
Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023
♪
18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022
♪
Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022
♪
sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022
♪
Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022
Eser Açıklaması
Fazıl Say'ın "Harem'de 1001 Gece" başlıklı keman konçertosu, İsviçre'de Luzern Senfoni Orkestrası'nın siparişi üzerine 2008 yılı başlarında tamamlanmıştır. Bestecinin ilk keman konçertosu olan bu eserde Say, ülkesinin geleneksel müzik kültürüyle Avrupa müzik kültürü arasındaki kopukluğa tamamen farklı bir köprü kurma cesareti göstermiştir.
Piyanist olarak sahnedeki karizmatik duruşuyla bestelerinde müzik dilini nasıl etkili bir şekilde kullanacağını sezdiren Fazıl Say, önüne çıkacak her engeli bir çırpıda yıkıp geçeceğini bu konçertoda göstermiştir. "Nazım Hikmet" ve "Metin Altıok" oratoryoları gibi geniş formlarda etkileyici eserler veren bestecimiz, çağdaş konçerto anlayışının ürünleri olan "Senfoni Konçertant" ve üç piyano konçertosunun deneyimleriyle, bu kez müthiş bir özgüvenle yola çıkmıştır.
Eser üç müzikal kavrayışın bileşkesini sergiler: Modernite, Türkiye müzik kültürünün etkileri ve keman çalma sanatının incelikleri. Bu üç temel öğenin büyük bir içtenlik ve tutkuyla bir araya getirilmesi, 20 Şubat 2008 akşamı John Axelrod yönetimindeki Luzern Senfoni Orkestrası tarafından gerçekleştirilen ilk seslendirmede İsviçreli müzikseverleri çılgına çevirmiştir. Bu müzik ziyafetinde solist Patricia Kopatchinskaja'nın inanılmaz ustalığı ve başarısının payı büyüktür.
Aynı coşku, eserin Japonya'daki ilk seslendirilmesinde de görülmüş, Japon müzikseverler besteci ve solisti defalarca sahneye çağırmışlardır. Eserin Türkiye prömiyeri ise özellikli bir senfonik topluluk olan CRR İstanbul Senfoni Orkestrası, yine şef John Axelrod yönetiminde ve yine Kopatchinskaja'nın solistliğinde 21 Aralık 2008 tarihinde İstanbul'da Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda gerçekleştirilmiştir.
klasik notları
Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.
Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.