ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1953
Şu an 146 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Yazılar


Emin Findıkoğlu ve öğrencileri....Sayı: 957 - 01.03.2010


Emin Fındıkoğlu'nun adıyla anılan altı kişilik ekibe bir de caz standartları seslendiren Meltem Ünel eşlik etti.

Ülkemizde caz tarihinin son 50 yılında adından kesintisiz bahsedilen isimlerden biri Emin Fındıkoğlu. Besteci, aranjör, piyanist ya da öğrencilerinin hitap ettiği şekliyle Emin Hoca.

Emin Hoca, geçtiğimiz akşam öğrencilikleriyle göbek bağını henüz kesmiş genç müzisyenlerden oluşturduğu yeni topluluğu ile Akbank Sanat’ta sahne aldı. Hocanın adıyla anılan altı kişilik proje, piyano üçlüsüne üç kişilik nefesli seksiyonun eklenmesiyle oluşturulmuş akustik bir bant. Bir de arada üç caz standardı seslendiren bir hanım kızımız var ekibe dahil.

Bir Mike Zwerin bestesi olan “The Intrigue Factor” ile açılan konserde, gençlerle çalışmanın hazzını yaşadığını hissettiriyor Emin Hoca. Ders veriyor ama hocalık taslamıyor, bu dükkân benim, en çok ben çalarım havasına girmiyor; tersine, son derece adaletli, yanındaki gençlere alan açan bir tutum sergiliyor. Hatta insana bazen biraz da kendisi çalsa ya dedirtecek kadar yanındakileri öne itiyor...

Cazcıların favori Beatles parçası “Here, There and Everywhere”in ardından Hoca’nın İmer Demirer için bestelediği “Chesney” geliyor. Bir Jerome Kern klasiği olan “Long Ago and Far Away”in ardından da, genç şarkıcı Meltem Ünel.

Meltem tutkulu, buğulu, ama heyecanı henüz yeterince kabarmamış bir ses. Sahnede biraz daha özgür olmalı, yanı sıra daha iyi sunulmalı. Arif Mardin bestesi “It’s Time for Unison” ile devam edilen yolda, yine gençleri öne çıkarıyor Emin Hoca. İyi de yapıyor, çünkü cazın sadece etüt ile değil, parçalara yorum ve duygu katarak yapılacağını, bunun da en iyi sahnede yakalanan fırsatla gerçekleşebileceğini en iyi o biliyor. Bu anlamda genç ekibin yorumlara daha fazla ruh katmaya ihtiyaçları var.

Zaman geçiyor, Miles Davis’in “Solar”ını, matrak bir egzotik şarkı takip ediyor; “Strange Caraibes”. Emin Hoca’nın özellikle bu parçada piyano taburesinin üstünde hop oturuş hop kalkışı, öne doğru kaykılarak kamburunu çıkarması, şarkının eğlenceli sözlerini mikrofonsuz olarak gençlerle karşılıklı söylemesi, yüzünün sıcak gülümsemesiyle bütünleşiyor. Yaş ve tecrübe farkını ortadan kaldıran bu proje, Emin Hoca’nın yaşama bakışının somut bir göstergesi olarak yansıdı, o akşam hepimize... 

 


Yazıyı Tavsiye Et

Yorumlar


Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.

Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.