ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1953
Şu an 28 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Yazılar


Marsyas, kültür açısından çok önemli...Sayı: 1005 - 07.05.2010


1. Uluslararası Marsyas Kültür Sanat ve Müzik Festivali Koordinatörü Rıfat Yağmur: Dünyanın ilk müzik yarışmasının yapıldığı Dinar ile ülkemizin seçkin üniversitelerinden olan Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin işbirliğiyle 6-11 Mayası tarihleri arasında düzenlenecek olan 1. Uluslararası Marsyas Kültür Sanat ve Müzik Festivali’nin bölge ve ülke kültürüne önemli katkılar sağlanması hedefleniyor.

6-11 Mayıs tarihleri arasında, Dinar Belediye Başkanlığı ile Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin işbirliğiyle düzenlenecek olan 1. Uluslararası Marsyas Kültür Sanat ve Müzik Festivali ile ilgili olarak bilgiler veren Festival Koordinatörü AKÜ Öğretim görevlisi Rıfat Yağmur, festivalin, halkla bilimin iletişimi, sanatın geniş kitlelere ulaşabilmesi, somut olan ve olmayan kültürel mirasların korunması, sanatın ekonomik, kültürel, bireysel, toplumsal ve eğitimsel işlevlerinin hayata geçirilmesi bakımlarından önem taşıdığını belirtti.

Festivalde, Dinar başta olmak üzere Afyonkarahisar, Uşak, Isparta, Kütahya, Burdur ve Denizli illerinde yaşayan sanatseverlere nitelikli, bilimsel ve sanatsal etkinliklerin sunulacağı dile getiren Koordinatör Rıfat Yağmur, “Uluslararası Flüt Yarışması, Uluslararası Sempozyum, ülkemizin ve dünyanın saygın sanatçılarının vereceği konserler ve dünyanın ilk müzik yarışmasının konu edineceği belgesel çekimi yer alacak. Festival kapsamında ayrıca, söyleşiler, okul konserleri, şiir dinletileri, resim sergisi, yöresel el sanatlarının yer alacağı sergiler yer alacak, bölge ve ülke kültürüne katkı sağlayacaktır.” dedi.

Üniversitelerin ihtiyaçları doğrultusunda, bölgesel, ulusal ve uluslar arası projeler ürütme görev ve sorumlulukları olduğuna dikkat çeken Rıfat Yağmur, “Afyon Kocatepe Üniversitesi halkla bütünleşen, verdiği eğitimin niteliği, gerçekleştirdiği bilimsel ve sanatsal faaliyetler ile ülkemizi çağdaş toplumlar düzeyine yükseltmeyi öncelikli amaçları arasında yer alan ülkemizin seçkin kurumlarındandır. Üniversitemizin bilimsel ve sanatsal faaliyetleri Afyonkarahisar’ın kültürel, toplumsal ekonomik gelişim ve değişimine önemli katkılar sağlamaktadır.” diye konuştu.

Kültürel gelişime katkı sağlayan etkinliklerin en önemli paydaşlarından birisinin de belediyeler olduğunu vurgulayan Yağmur, “Belediyelerin kendi imkânları, tecrübeleri ile gerçekleştirdikleri etkinliklerin ‘üniversite’ eliyle daha nitelikli etkin ve verimli olacağı, diğer yandan üniversitelerin bu işbirliği sayesinde halka daha yakın olabilme halk ile bütünleşebilme ve daha güçlü bir ekonomik yapıya kavuşabilecekleri düşünülmektedir. Bu düşünceler Dinar Belediyesi ile Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin bilgi ve birikimlerini birleştirmelerine yol açmış ve ortak idealler paylaşılarak uzun yıllar devam etmesi temennisi ile birliği gerçekleştirilmiştir.” ifadelerini kullandı.

Festival Koordinatörü AKÜ Öğretim Görevlisi Rıfat Yağmur, ‘Neden Marsyas?’ sorusuna ise şöyle yanıt verdi: “Dünyanın ilk müzik yarışmasının Dinar’da Su Çıkan Parkı’nda yapılmış olması, bu yarışmanın Anadolu, Frigyalı, Dinarlı ve Apollon arasında gerçekleşmesi, ülkemizdeki ve dünyadaki tüm sanatseverlerin ilgisini çekebilecek bir mitoloji olması, festivalin ilgi çekebilecek uluslar arası bir ad ile adlandırılmak istenmesi sonucu festivalin adı Uluslararası Marsyas Kültür Sanat ve Müzik Festivali olarak belirlendi.”

Festivalin, Türk insanın somut olan ve somut olmayan kültürel miraslarına sahip çıktığının önemli bir göstergesi olarak dünyaya vereceği en önemli mesajlar arasında yer alacağını dile belirten Yağmur, “Festival, yerel halk ile üniversite işbirliğinin en güzel örneklerinden biri olması bakımından da önemlidir. Dinarlılar, festivale üniversitenin sağlayacağı katkıyı açıkça dile getirecek kadar mütevazı ve kadirbilir bir toplum olarak göze çarpmaktadır. Üniversite de yapılacak her etkinlikte Dinarlıların maddi ve manevi desteğini hissetmiş ve işbirliğinin başlangıcından itibaren sağlıklı bir iletişim içerisinde projenin gerçekleşmesi için çalıştırılmıştır. Bu işbirliği diğer kurumlara örnek teşkil etmesi bakımından da önemlidir.” diye konuştu.

“Kültürün, sanatın ve müziğin farklı unsurlarının festival bünyesinde yer alması festivalin önemini arttıracaktır” diyen Yağmur, dünyada ilk kez müzik yarışmasının Dinar’da yapılmasının, kültürel turizm açısından Dinar’a ve bölgeye önemli katkılar sağlayacağını belirterek, “Festival süresince Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı, Dinar meslek Yüksekokulu, Dinar İlköğretim ve Orta Öğretim Okullarında öğretin gören gönülle öğrencilerin görev alacak olması, sanatçıların sadece sanatlarını sergilemekle kalmayıp söyleşilerde yapacak olmaları, festivalin Dinar’a ve bölgedeki öğrencilere sağlayacağı katkılar bakımından da önemini göstermektedir.” dedi.

Festival bünyesinde bilim adamlarının düşüncelerini dile getirebilecekleri ilgi kişi, kurum ve kuruluşlar ile paylaşabilecekleri bir sempozyum düzenlenmesine karar verildiğini dile getiren Yağmur, şöyle konuştu: “İlki bu yıl yapılacak olan sempozyum “çağrılı konuşmacılar” ile düzenlenecektir. Alanlarında uzman olan bilim insanları uzun uğraşlar ve bilim kurulunun görüşleri doğrultusunda belirlenmiştir. Sempozyumun festivalin bilim boyutuna büyük katkı sağlayacağı düşünülmektedir. Sempozyum ile özellikle Dinar’ın somut olan ve olmayan kültürel miraslarının tanıtılması, Dinar başta olmak üzere bölge ve ülkedeki konuya duyarlı ve ilgili kişi, kurum ve kuruluşlar ile bilgi ve tecrübelerin paylaşılması amaçlanmıştır.”

Posta kutumuza düşen haberleri sizlerle paylaştıktan sonra bir konuyu daha sizlerle paylaşmak istiyorum: Bundan böyle müzik evlerinin raflarına ulaşan yeni albümleri gazetemizin “Yeni Albümler” sayfasından takip edebilirsiniz. Bu sayfamızda yayımlanan yeni albümleri bize ulaşan bilgiler doğrultusunda hemen bulacak ve albüm hakkında gerekli bilgilere de ulaşacaksınız.


Pazartesi günü görüşene değin esen kalın.


Müfit Semih Baylan
Editör



Yazıyı Tavsiye Et

Yorumlar


Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.

Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.