ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1953
Şu an 152 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Yazılar


Arjantin'den Sufi Müziği...Sayı: 1009 - 13.05.2010


Bu müzik topluluğu kelimeler yerine notalarla konuşuyor. Bakalım bu grubun takipçileri ne diyor icra edilen müzik hakkında..

Hindistan ve Pakistan’da yaygın olan sufi müziğinin en bilinen türü Kavvali müziğidir. Genelde sufi şairlerin şiir ve eserlerinden esinlenerek ortaya koyulan ve ney, kanun, nevbe, kudüm aletleri kullanılan müzik tarzı… Bu müziği yapan gruplardan biri de Arjantin’de kurulan “
Sufi Müzik Topluluğu”…

Türk ve Orta Asya tasavvuf müziğini temel alan grup, uzun süren çalışmaların ardından 2008 yılının başlarında “Himma” albümüyle ortaya çıktılar… “Sufi Music Ensemble” adıyla bilinen grup, müzikleriyle büyük ilgi topluyor. Özellikle gençlerin beğendiği müzikler, dinlerken bazılarını sevince, bazılarını ise hüzne sürüklüyor. Her şarkısında kendinizden bir parça bulacağınız ve her şarkısından ayrı bir tat alacağınız bu grubu ve şarkılarını dinleyicilerine sorduk. Genelde ‘Himma’ adlı parçalarının beğenildiği yorumlardan da anlaşılacaktır.

Müziğin batısı doğusu yok

Hacer Akpınar
: Yeni adını duyduğum güzel gruplardan biri. Yeni duymama rağmen çok hoşlanarak dinlediğim bir grup. Özellikle ney taksiminden insan çok zevk alıyor, insanı ney dinletisiyle çok hoş yerlere götürüyor.

Selman Özpınar: Müziği dinlerken direkt aklıma Mekke, Medine yöresi, çöl, sahabe efendilerimiz geldi. Müzik, “Çağrı” filminin müziğine yakın. Görsel çağın çocuğu olduğumuzdan, kemanın telinden çıkan sesle “Çağrı” filmindeki müzik arasında bir bağlantı yapıyoruz. O ses benim için çöl demek. Enstrümantal müziklerde ben 3 sınıflandırma görüyorum: Heyecan veren, huzur veren, dertlendiren.. Bu müzikler dertlendiren cinsten.

Ayşe Büşra Aydemir: Bir kaç parçasını dinlediğim kadarıyla grup daha çok doğu ‘sound’unu tercih ediyor galiba. Son zamanlarda ben de enstrümental müzik dinlemeyi tercih ediyorum ama daha farklı seslerin ve kültürlerin bir araya geldiği müzikleri tercih ediyorum. Kulağa hoş gelen her türlü çalgı aleti kullanılmalı bence. Batı, doğu fark etmez.

Grup üyeleri dertli sanırım

Rümeysa Bozkurt
: Gruptakiler dertli adamlar sanırım. İnsanı içine döndüren bir müzik tarzları var. Hareketli denebilecek müzikte bile bir hüzün var sanki. Muhtemelen bu his neyin sesinden kaynaklanıyor.

Mustafa Çetinkaya: Sakinlik,  huzur veren hüzünlü bir müzik. Arada giren keman tüylerimi diken diken etti. Güzel bir ‘soundtrack’ olur. Sanırım hafiften gözlerim doldu, etkilendim müzikten.

Dergilik.com sahibi ve Genç dergi yazarı: Batı ile doğu müziğinin birleşimi gibi bir şey. Farklı enstrümanlar çok ahenkli. Film müziği olmaya yatkın ya da bir efsane... Müzik çok güzel. Bu ince, hoş müziği yapan ince insanlarla tanışmak isterdim.

Teskin edici bir müzik

Nur Tavlan
: Gerçekten çok güzel müzik yapıyorlar. Sufi müziğin insana huzur veren bir yanı vardır ‘Ensemble’da da bunu tam anlamıyla hissediyorsunuz. Müzik sizi alıp bambaşka âlemlere götürüyor. Adeta sakinleştirici bir etkisi var. Herkesin dinlemesini tavsiye ederim.

Selma Ertuğrul: Doğrusunu söylemek gerekirse ilk dinlediğimde çok hoşuma gitmiyordu ama bir kaç kere dinleyince neyin sesini ruhumda hissetmeye ve farklı bir tat almaya başladım. Ruhumu dinlendirmek için dinleyeceğim müzikler.

Vahide Kurt: İnsanı teskin eden çok hoş bir melodisi var; çok güzel, ‘alıp başka diyarlara götürüyor’ derler ya, o cinsten hakikaten, çok beğendim.

Topluluk, albümde kendi beste ve yorumlarının yanı sıra esas olarak Türk ve Orta Asya’nın bize has ezgilerini (ağıtlar, ilahiler vb) değerlendirip bize sundular…

Gruptaki sanatçılar

Abdul Mateen Asaro: ney, flüt.
Matías Ortolá: ud, cümbüş, akustik gitar.
Marcelo Ismail Rodriguez aka Veet Vichara: santur, bağlâma, esraj, dilruba.
Carlos Yoder aka Txurlo: Hint ve Arap tablaları, çeşitli davullar, parmak zili, harmonyum (küçük org).
Lucas Bianco: perdeli bass, çift ikiz bass, çeşitli davullar.

Albümdeki misafir sanatçılar

Gagik Gasparyan: düdük, zurna, klarnet.
Daniel Binker Duek: kanun.
Burhanuddin Herrmann: vokaller.
Rasikananda Das: hint tablası.
Luciano Bertoluzzi: Arap tablası, çeşitli davullar, tapan.
Edgardo Vallarino: davullar.
Gabriel Aguiar: bass.
Luan Rodriguez: akustik gitar.

Yazıyı Tavsiye Et

Yorumlar


Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.

Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.