♪
Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024
♪
Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023
♪
Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023
♪
GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023
♪
30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023
♪
Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023
♪
18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022
♪
Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022
♪
sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022
♪
Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022
Çok uluslu ortakların dünyaya hakim olma çabası demek olan küreselleşme tek bir sistemdir. Tüm dünyaya tek boyutlu kültürel kimliği de dayatan küreselleşme olgusunun getirilerinden birisi İngilizce dilini uluslararasında ortaklaşa kullanılan bir bilim dili konumuna da getirmesidir.
Günümüzde üçüncü dünya ülkelerinde, üniversitelerde ve liselerde dersler İngilizce verilmektedir. İngilizcenin zorunlu şekilde okutulması ana dil sorununu, dilini tam olarak öğrenemeyen nesilleri meydana getirir. Eğitimin özelleştirilmesinde de özel sektör ön planda yer aldığından sorun ciddi boyutlarda kendini göstermektedir.
Yüksek öğrenimin maliyeti sistem tarafından karşılanmadığından öğrenciler bilgi toplumunda yer edinebilmek için aldıkları hizmetin karşılığını müşteri gibi ödemek zorunda kalmaktadırlar.
Bunun sonucunda özel üniversitelere giden öğrenciler daha nitelikli eğitim almakta, devlet üniversitelerinde ise nitelik gittikçe düşmektedir. Kamu kuruluşları özelleştirilmektedir. Sağlık ve çevre alanlarında da özel sektörün egemenliği söz konusudur.
Küreselleşmenin bir diğer sorunu ise beyin göçüdür. Kapitalist ülkeler ortak pazar ülkelerinde bilim adamlarını kendi bünyesinde toplayarak onlara çalışmaları sebebiyle uygun ortamı sunarlar. Bundan dolayı birçok süper beynin hayallerinde Amerika ve Japonya yer alıyor.
Komşuluk, misafirperverlik, alışveriş ve yardımlaşma benzeri unsurlar da olumsuz olarak etkilenmektedir. Günümüzde birçok meslek terk edilmiştir. Günümüz insanı başka ülkelerdeki insanların yeteneğine ve bilgisine muhtaç durumundadır. Bu durum işsizliği arttırmakta ve maddi kayıplara yol açmaktadır. İnsanlar arası iletişimin hızlanması bir yandan bilgi akışını kolaylaştırırken diğer taraftan eksik ve yanlış bilgi akışını doğurmaktadır.
Bilgi paylaşımı geri plana itilmektedir. Kültür yozlaşması TV ve diğer iletişim araçlarıyla etkileyici bir şekilde topluma sunulmaktadır. Müzik, dil, eğlence ve benzeri konularda meydana gelen yozlaşmalar yerel kültürleri tehdit etmektedir. Düğünlerimizde “halay çekme” yerine dans etme giderek adet halini almış ve kullanılan müzik aletleri de değişmektedir.
Gündelik konuşmalara kadar yayılması konuşmalarda yabancı sözcük sayısının artması, iş yerlerine İngilizce isimlerin verilmesi küreselleşmenin getirisidir. Gösteri salonu yerine “show room”, merkez yerine “center” dükkan yerine “shop” yıldız yerine “star” sözlerinin kullanılması kabul görmektedir.
Genç kuşak markası tanınmayan giysileri tercih etmemektedir. Adidas, Nike ile Levis giyinmenin Mc Donald’s’da hamburger yemenin kendisine ayrıcalık katacağını düşünerek marka tutkusunu yaşam biçimi haline getirmekte, küreselleşmeyle insanlar tek bir kültüre yönlendirilmek istenmektedir. Bu konuda çözüm ise kamusal düzenden ve toplumcu eylemden geçiyor…
E-Posta: ozgkara@hotmail.com
Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.
Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.