ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1963
Şu an 250 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Yazılar


Müzikle örülmüş şehir.Sayı: 1040 - 30.06.2010


İstanbul’da yaşamanın bazı yönleriyle bir nimet olduğunu bir kez daha anladığım bir hafta geçirdim. Aslında bu haftaya, heyecanla beklediğim bir konserle başlamayı umuyordum. Bir önceki hafta, Ataköy Sheraton havuzbaşında gerçek bir caz efsanesini, 1958’de Harlemde çekilmiş olan o eşsiz fotoğrafta, ‘A Great Day in Harlem’de yeralmış Benny Golson’u dinlemeye gitmiştim. Bu hafta ise aynı mekânda akordiyonun emsalsiz üstadı Richard Galliano’yu (Bir caz adamı şöyle demişti: “Caz akordiyonu ikiye ayrılır:  Galliano ve diğerleri”) dinlemeye hazırlanıyorduk ki, doluyla karışık yağmur vaziyeti doğdu. Gerçi organizasyondaki nazik hanımlar çadır kurulduğunu söyleyip davetlerini tekrar ettiler ama ben Arvo Pärt konserinden önce kovalarla boşaltılan yağmurun altında kalmış biri olarak, bir süre musluklardan akan sulara bile şüpheyle bakmıştım.

Gidemedim yani, ancak ertesi akşam Pina Bausch’un, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı ve İKSV ortaklığında sahnelenen ‘Nefes’ine gittim; Bausch’un İstanbul’una. Geçen yıl bizi bırakıp giden Pina’yı, Nisan ayında da Uluslararası İstanbul Film Festivali’nde oynayan ‘Dans Rüyaları’ ile anmıştık ama bu bambaşka bir şey. Bausch’un dans anlayışını bilen-sevenler için bir hazineydi.

Sonra da Mich Gerber bizi cepheden vurdu. Ayın 24’üydü, günlerden Perşembe. Mesai arkadaşlarımdan orada burada sürtüp duran bir eleman muamelesi görmeyi göze alarak, Aksanat’ın yolunu tuttum. Bas/kontrbas zaten çok severim, Mich Gerber’in kendisi de en takdir ettiğim basçılardan biridir. Klasik müzik eğitimi görmüş biri olarak, hem bu kaynaktan yararlanıp hem de olabildiğince uzaklara giden bir cazcıdır. Enstrümanını dans eder gibi çalması da işin cabası. Kendisi pek çok müzisyenle işbirliği yapmıştır, hatta bunlardan biri olan Imogen Heap de Caz Festivali’nde karşımızda olacak. Gerber Çarşamba akşamı Sakıp Sabancı Müzesi sahnesi ile Perşembe akşamı Aksanat sahnesine davulda Gert Stäuble, perküsyonda Fredrik Gille ve çok beğendiğimiz vokalisti Joy Frempong ile çıktı. Dört dörtlük bir konserdi.

Kaçırmış olma ruh hali içindeyseniz, hemen belirteyim: Bu Çarşamba, yani 30 Haziran’da iki konser var. Bir tanesi, gene Akbank Sanat’taki Lars Danielsson konseri. Programda üstadın kontrbas ve viyolonsel çalacağı söyleniyor. Ben çello çaldığı albümlerini biliyorum. Her neyse, Danielsson’a piyanoda Stavros Lantsias, gitarda John Parricelli eşlik edecek. ‘Zarif, lirik ve melodik’ sıfatlarına hak kazanmış üstat, besteci ve yapımcı yönleriyle de tanınır. Gerçekten pişman olmazsınız, vaktiniz varsa kaçırmayın.

Gelin görün ki, aynı akşam, neredeyse aynı saatte Haliç Teresanesi’nde de bir konser var. İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı, iki yıldır PÈcs ve Ruhr Ajanslarıyla işbirliği içerisinde sürdürdüğü ‘Geçici Kentler’ projesini bu konserle noktalıyor. Saat 19.30’da Haliç Tersanesi’nde Antwerp’li sıradışı DAAU -Die Anarchistische Abendunterhaltung / Anarşist Akşam Eğlencesi grubu, tersanenin havuzlarından birine yerleşterilecek olan yüzer sahnede çalacak. İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirilecek bu özel konser, aynı zamanda grubun İstanbul’daki ilk performansı. Adlarını, Hermann Hesse’nin Bozkırkurdu (1927) romanından çıkaran DAAU’yu dinlemeyi çok isterdik. Ne yazık ki Danielsson ile aynı akşama denk geldiler. Klarnette Han Stubbe, akordeonda Roel Van Camp, kontrbasta Hannes d’Hoine ve çelloda Simon Lenski ile sahneye çıkacak  Die Anarchistische Abendunterhaltung’un son albümünün adı, ‘The Shepherd’se Dream’. Onu henüz dinleyemedik ama, Danielsson’un son albümü ‘Tarantella’yı gönül rahatlığıyla tavsiye edebiliriz. İstanbul’da rahatlıkla bulabilirsiniz, ayrıca alan da pişman olmaz...


Yazıyı Tavsiye Et

Yorumlar


Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.

Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.