ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1960
Şu an 13 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Yazılar


Başbakanımız Edward Elgar’ı sevmiyormuş. Serhan Bali öyle söylüyor!Sayı: 1116 - 06.12.2010


Hepimizin içinde dolaştığı Feysbuk mahallesini bana ait sokağında dolaşırken, sevgili müzik yazarımız Serhan Bali’ye rastladım.

Duvarına kocaman altın harflerle “Sevgili başbakanımız Erlgar’ı sevmiyormuş anlaşılan” yazmıştı. Onun sokağı benim sokağımdan çok daha geniş ve kalabalık olduğundan bu yazdıkları feysbuk mahallesinin daha fazla sakini tarafından görülüp okunabilecekti.

Ben de duramadım tabii ve fırça kalemimi alıp sevgili dostumuzun duvarına, “Yani çok mu önemli Serhan Beycim,  Elgar'a ne mutlu o zaman!” diye yazıverdim. Eminim benim yazdığım da feysbuk mahallesinin daha fazla sakini tarafından okunabilecekti. Zaten öyle olduğundan birçok arkadaş benim bu yorumum hakkında beğenilerini gösterdiler.

Sevgili Serhan Bali dostumuz bu ironik yazımdan alınmasın lütfen. Değerli dostun ironik serzenişine, düşüncelerimi katarak ortak olmaktır amacım.

Sözünü ettiği böyle tuhaf ama sadece bizim gibi çok kötü Amerikan taklidi sömürge ülkelerinden görülebilecek durumu anlatmak için ancak böyle ironik bir giriş yapabilirdim.

Nedir bu durum?

Sevgili Serhan Bali'nin, NTV Radyo’daki klasik müzik programında; başbakanımızın rektörleri yağladığı toplantısının naklen yayını nedeniyle, tam ünlü İngiliz besteci Edward Elgar’a ait bir eser çalacakken, yayın kesilmiş ve NTV Radyo NTV Tv ile ortak yayına geçmişti.

Sevgili dostumuz da, feysbuk mahallesindeki sokağının duvarına böyle mizahi bir yazı yazmıştı.

Her nedense yayın kuruluşları, özel ya da devlet fark etmez, hepsi, o “kolay” fedakârlığı klasik müzik yayınlarından yapıyorlar.

Dünyanın alt yapı olarak BBC, CBS gibi yayın kuruluşlarından çok daha iyi donanıma sahip TRT,  her nedense TRT–3 vericilerini bir türlü sorunsuz çalıştıramaz.

Ya da yayınlar hemen her zaman gereken idari ilgiyi görmez.

Trabzon ve çevresindeki illerin TRT-3 vericilerinin sorunsuz çalıştığına hiç tanık olmadım bu yaşıma kadar.

Özel kuruluşlarda ise başbakan konuşurken ya da ne bileyim bir başka nedenle ya da son dakika haberi nedeniyle kesilir.

Yani ne vardı kesecek bilmiyorum. Seferberlik mi ilan edilmişti?

Zaten haftada bir gün yapıyorsunuz bu yayını. Bırakında dinleyelim onu da lütfen.

Avrupa halklarının da bizden çok daha zeki olduğunu düşünmeyin sakın. Onlardan bizim gibi sıradan insanlar. Evet, kültürel farklılıkları var ama bizim gibi halk onlarda.

Ama klasik müziğin, iyinin, doğrunun, yüksek düşüncenin ve kalitenin anahtarı olduğunu biliyorlar. Çok sevmeseler, uğruna baygınlık geçirmeseler bile, saygıyla yaklaşıyorlar klasik müziğe. Medeniyette ilerlemenin anahtarı olduğunu, bilimin anahtarı olan yüksek zevkin vazgeçilmezi olduğunu biliyorlar.

Bunu bizde biliyorduk. Ama nevi şahsına münhasır siyasetçilerimizin sayesinde bu yönümüzün gelişmesine izin verilmedi.

Bir avuç klasik müzik dinleyicisi de NTV radyodan ya da parazitli, hışırtılı TRT-3 yayınından dinlemeye çalışıyor klasik müzik programlarını.

Önce başbakan sonra cumhurbaşkanı olan Turgut Özal Mercedes makam arabasını kullanırken “Semra hanım koy bakalım şuraya bir İbrahim Tatlıses” dememiş miydi?

Onun partisinin tabanı olan RTE ise, rektörleri Dolmabahçe’de yağlarken, bir şekilde başbakanın yanında yer almak zorunda olan yayın kuruluşları, bu yıkama yağlama operasyonunu naklen yayımlamak için klasik müzikten hemen vazgeçtiler.

Çünkü halkın bekası değil yıkama yağlama yapanların bekası önemliydi çok kötü bir Amerikan taklidi olan ülkemizde.

Çarşamba günü görüşene değin esen kalın sevgili dostlar.


Müfit Semih Baylan
Editör



Yazıyı Tavsiye Et

Yorumlar


Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.

Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.