ISSN: 1301 - 3971
Yıl: 18      Sayı: 1959
Şu an 79 müzisyen gazete okuyor
Müzik ON OFF

Günün Mesajları


♪ Kültür bakanlığı sınavında. Ankara thm koro şefi kızını aldı. Urfa korusu şefi kayın biraderini aldı. İstanbul korosu şefi oğlu ve yeğenini aldı. ilginizi çekerse detay verebilirim
ttnet arena - 09.07.2024


♪ Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarken, ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını en coşkun ifadelerle kutluyoruz.
Mavi Nota - 28.10.2023


♪ Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerinin Eğitim Programları Sorunları
Gülşah Sargın Kaptaş - 28.10.2023


♪ GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE!
Mavi Nota - 07.02.2023


♪ 30 yıl sonra karşılaşmak çok güzel Kurtuluş, teveccüh etmişsin çok teşekkür ederim. Nerelerdesin? Bilgi verirsen sevinirim, selamlar, sevgiler.
M.Semih Baylan - 08.01.2023


♪ Değerli Müfit hocama en içten sevgi saygılarımı iletin lütfen .Üniversite yıllarımda özel radyo yayıncılığı yaptım.1994 yılında derginin bu daldaki ödülüne layık görülmüştüm evde yıllar sonra plaketi buldum hadi bir internetten arayayım dediğimde ikinci büyük şoku yaşadım 1994 de verdiği ödülü değerli hocam arşivinde fotoğraf larımız ile yayınlamaya devam ediyor.ne büyük bir emek emeği geçen herkese en derin saygılarımı sunarım.Ne olur hocamın ellerinden benim için öpün.
Kurtuluş Çelebi - 07.01.2023


♪ 18. yılımız kutlu olsun
Mavi Nota - 24.11.2022


♪ Biliyorum Cüneyt bey, yazımda da böyle bir şey demedim zaten.
editör - 20.11.2022


♪ sayın müfit bey bilgilerinizi kontrol edi 6440 sayılı cso kurulrş kanununda 4 b diye bir tanım yoktur
CÜNEYT BALKIZ - 15.11.2022


♪ Sayın Cüneyt Balkız, yazımda öncelikle bütün 4B’li sanatçıların kadroya alınmaları hususunu önemle belirtirken, bundan sonra orkestraları 6940 sayılı CSO kanunu kapsamında, DOB ve DT’de kendi kuruluş yasasına, diğer toplulukların da kendi yönetmeliklerine göre alımların gerçekleştirilmesi konusuna da önemle dikkat çektim!
editör - 13.11.2022


Tüm Mesajlar

Anket


DOB, DT ve GSGM'de 4B kadrosunda çalışanların 4A kadrosuna alınmaları için;

Sonuçları Gör

Geçmişteki Anketler

Tavsiye Et




Tavsiye etmek için sisteme girmeniz gerekmektedir.

Destekleyenlerimiz






 

Yazılar


Hissetiğim melodiyle doğaçlama yapıyorumSayı: - 25.04.2006


Müzik yaşamını New York'ta sürdüren İlhan Erşahin , Türkiyeli müzikseverlerin yakından tanıdığı genç bir müzisyen. 10 yılı aşkın süredir New York'un gece kulüplerinde, dünyanın önde gelen caz müzisyenleriyle birlikte aynı sahneyi paylaşan tenor saksofoncu, Wax Poetic 'le birlikte çarşamba ve perşembe gününden sonra bugün de Roxy'de izleyicilerle buluşacak. 5. Uluslararası İstanbul Caz Festivali kapsamında sahne alan sanatçı, Doublemoon Records için hazırladığı 'Three' albümünün tanıtım konserlerine İstanbul'da başlıyor. Sanatçı bu albümde cazın türevleri sayılan hip-hop, acid jazz, groove, drum'n bass ve trip-hop gibi akımlar üzerine yoğunlaşıyor. Fujifilm-Türkiye sponsorluğunda gerçekleşen albümdeki bütün besteler İlhan Erşahin'e ait. İki aylık bir stüdyo çalışmasıyla kaydedilen ve ilk olarak İstanbul'da çıkarılan albüm, Amerika ve Avrupa'ya da dağıtılacak.

'Klüplerde çalmayı yeğliyorum'

Sanatçı, geleneksel caz geleneğini yeni müzikal formlara taşıdığı grubu Wax Poetic ile farklı bir sound yakalama çabasında. İlhan Erşahin, kendine ait besteleri ve yorumlarıyla Amerika'da çok başarılı olan caz albümü Home'un hemen ardından oluşan Wax Poetic'de NewYorklu funk, soul, caz ve trip-hop ustaları yer alıyor. Erşahin, Wax Poetic ile gerçekleştirdikleri albümü değişik bir proje olarak görüyor. İlk albümü 'She Said' den sonra 'Home' albümüyle geniş bir dinleyici topluluğuna seslenen sanatçı, yeni albümünde değişik enstrümanlar kullandıklarını söylüyor: ''Home'da akustik caz, davul ve saksofon vardı. Ancak Wax Poetic, sekiz kişilik bir grup. Dj'ler, şarkıcılar var... Triphop var. Enstrümanlar değişik. İyi şeyler yapmak istiyoruz.''

Bu albümde 'Selim' dışında bütün parçaların adları İngilizce. 'Three' de Türk motifleri yok ama grupta Dj'lik yapan Mısırlı sanatçı, albümü gerçekleştirirken oryantalist motiflere yer vermiş. Son iki üç yıldır İstanbul'da gerçekleştirilen festivallere katılan İlhan Erşahin, böylece Türkiye'de de dinleyicileriyle buluşmuş oluyor. ''Aslında kulüplerde çalmayı tercih ediyorum. Kulüplerde dinleyiciyle daha yakın olabiliyorsunuz. Doğaçlama olanağınız daha fazla ve sahnede belirlenen süreden daha fazla kalabiliyorsunuz. Konserler böyle değil... Ancak festivallerde ve konserlerde daha çok insanla birlikte olabiliyorsunuz. Bu açıdan festivallere katılmayı yeğliyorum. Festivallerin farklı bir havası var.''

Türkiye'de gençlerin müzisyenlere büyük ilgi gösterdiğini savunan Erşahin, yabancıların da bu durumdan son derece hoşnut olduklarını vurguluyor. Şimdilik İstanbul'da uzun vadede bir projesi yok Erşahin'in. Yılın belirli günlerinde konserler veren sanatçı bunlardan birini 13 Temmuz'da Bodrum'da gerçekleştirecek. İlhan Erşahin ve Wax Poetic Bodrum Sağlık Vakfı-Spastik Çocuklar Merkezi yararına Bodrum Halikarnas Disko'da bir konser verecek. İlhan Erşahin'in ücret almadan vereceği konserin geliriyle çağdaş bir merkez yapılması planlanıyor.

Kendi hissettiği melodiyle, içinden gelen şeyleri yapmak istiyor Erşahin. Konserlerinde ve çaldığı kulüplerde doğaçlamaya ağırlık veriyor. Şu an birlikte çalıştığı Wax Poetic'le doğaçlamanın daha sınırlı olduğunu söyleyen sanatçı, bunu grubun kalabalık olmasına bağlıyor: ''Wax Poetic benim için ilginç bir grup, kolektif bir ruh var. Gruptaki bütün elemanlar müziğe bir şeyler ekliyor. Grubun içinde soul, trip-hop, etnik müzik türleri var. Modern ve çağdaş bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Kolektif parçalar var. Her akşam farklı bir biçimde çalacağız. Parçaların mutlaka belli bir yapısı var ama bunun dışına çıkmak da mümkün.''

İstanbul'u büyük bir şehir olarak tanımlayan sanatçı, ''İstanbul'da yoğun bir dinleyici kitlesi var. Çok ilginç bir şehir. Herkes çok meraklı. Her türden müzik yapan insan var. Konser ve festivallerin yoğun olduğu bir şehir olması da müzik açısından İstanbul'u zenginleştiriyor'' diyor.

New York'ta değişik yerlerde çalışıyor Erşahin. Düğünlerde de, kulüplerde de çalıyor. Hocalık yapmayı bırakmış, çünkü öğreneceği daha çok şey olduğunu düşünüyor. 10 yılı aşkın süredir çalıştığını ancak son dört beş yıldır müzikten para kazandığını söylüyor sanatçı. Şimdilik Türkiye'ye dönmeyi düşünmeyen İlhan Erşahin, bir süre daha izleyicileriyle festivaller aracılığıyla buluşmayı amaçlıyor.






Yazıyı Tavsiye Et

Yorumlar


Bu yazıya henüz yorum yapılmadı.

Yorumları okumak yada yorum yazmak için sisteme giriniz.